Alexandru Rafila

Știrea nopții: Rafila, infectat! De UNDE a luat Covid-19

263
Abia propus premier de către PSD, celebrul medic a anunțat că s-a infectat cu noul coronavirus – iată cum se simte și de unde s-a infectat.

BUCUREȘTI, 11 dec – Sputnik. Veste a șocat: profesorul Alexandru Rafila, unul dintre cei mai respectați specialiști din bătălia cu COVID-19 s-a infectat cu teribilul virus!

Cum se poate ca un asemenea specialist, un ”maestru” în protecția contra virusului să se infecteze, e greu de înțeles! Iată cum explică medicul:

”Toată problema a fost legată de contactul cu un coleg, care se testează chiar cu foarte puțin timp în urmă - copiii noștri s-au jucat împreună”, a explicat Rafila misterul. ”Acesta a fost, de fapt, momentul în care am aflat, după câteva zile, că aș putea să fiu infectat, pentru că pentru acel coleg lucrurile se confirmaseră”.

După ce colegul său a fost confirmat, Rafila a intrat în izolare și ”s-a confirmat infecția și în cazul meu,a doua zi după ce am intrat în izolare”, a explicat Rafila la Antena 3, în cadrul emisiunii „Subiectiv”.

Cum se simte actualmente Alexandru Rafila? ”Mă simt bine, sunt în izolare la domiciliu… aceasta este situația”.

”Din câte se vede, sunt ok”, a răspuns optimist Alexandru Rafila, posibil viitor premier al României, în cazul în care propunerea PSD va fi acceptată.
263
Tagurile:
Alexandru Rafila
Tematic
Rafila, propunerea de premier din partea PSD
Dr. Monica Pop l-a încuiat pe Rafila în privința vaccinului!
Carantină în România după alegeri? Rafila dă explicații
Meditație

Savanții au aflat ce obicei îți poate prelungi viața

25
(reînnoit 02:28 17.01.2021)
Specialiștii au studiat care dintre ocupațiile preferate ale oamenilor pot contribui la prelungirea vieții și au ajuns la concluzii curioase.

CHIȘINĂU, 16 ian – Sputnik. Meditația zilnică ar putea influența considerabil și benefic durata vieții omului. Despre aceste concluzii comunică Express, cu referire la savanții americani, scrie RIA Novosti.

Россия вводит запрет на турецкие продукты. Fructe, mere, export, magazin
© Sputnik / Алексей Мальгавко

Pentru studii, cercetătorii au selectat 200 de voluntari cu vârsta de la 66 până la 81 de ani. Jumătate dintre aceștia au trebuit să se instaleze zilnic într-o poziție comodă și să se concentreze asupra gândurilor și respirației lor timp de 15-20 de minute.

După o lună, participanții care au practicat meditația au anunțat despre o scădere considerabilă a indicatorilor medii ai tensiunii arteriale. În celălalt grup nu a fost atestat un efect similar.

În afară de aceasta, în cazul participanților din primul grup, a fost stabilită în perioada studiului o probabilitate mai redusă a decesului din cauza bolilor cardiovasculare.

Savanții consideră că meditația zilnică poate reduce în realitate starea de stres și sentimentul de neliniște, oferind astfel oamenilor longevitate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

25
Tematic
Cele zece alimente care întăresc imunitatea
Masa de Revelion: ce aliment nu se consumă în noaptea dintre ani
Șase alimente pentru o imunitate mai puternică

Загрузка...
Mihai Trăistariu

Trăistariu încurajează vaccinarea ca nu moară artiștii de foame

112
Cunoscutul cântăreț a declarat că este nerăbdător să se imunizeze împotriva noului coronavirus și a explicat, într-o postare pe Facebook, motivele care îl determină să facă un asemenea gest. Solidaritate cu colegii de breaslă?

BUCUREȘTI, 16 ian – Sputnik. Cântărețul Mihai Trăistariu le-a spus fanilor că el dorește mult să se vaccineze, fiindcă, dacă virusul nu dispare, artiștii trebuie să se reprofileze.

Președintele Republicii Guineea, Alpha Condé
© Sputnik / Алексей Никольский

De aceea, artistul lansează un îndemn către toți fanii și către toți colegii de breaslă să se imunizeze împotriva COVID-19, în cel mai scurt timp. El aduce ca argument și părerea specialiștilor care spun că dacă nu se vaccinează măcar 70% din populația globului, atunci vaccinarea în masă este inutilă și niciodată nu vom mai scăpa de virus.

În opinia sa, matematic vorbind, mai rămân două opțiuni: fie se vaccinează și speră ca acest gest va fi făcut de toată planeta, iar pandemia se stinge în doi-trei ani, după care vor putea fi reluate concertele, fie se mută în Dubai sau într-una din cele 4 țări care nu au restricții și trăiește liber.

Trăistariu arată și o altă față a crizei generate de pandemiei: artiștii au început să fie tot mai afectați din punct de vedere financiar, ei ajungând să facă diverse lucruri pentru a câștiga bani.

Este vorba despre sunetiști, impresari, actori, dansatori, precum și de miile de persoane din spatele scenei care trebuie să renunțe la meseria de o viață pentru că nu mai au ce mânca.

Potrivit lui Trăistariu, 90% dintre artiști sunt la pământ.

”Un coleg de breaslă vinde viori. Un altul s-a făcut vânzător la o alimentară de cartier. O altă colegă cântăcioasă face videochat în perioada asta ca să-și cumpere de mâncare. E groaznică pentru un artist această perioadă. În această situație ne-au adus restricțiile și carantina. Am ajuns la capătul puterilor”, a scris Trăistariu.
112
Тема:
Vaccinul Sputnik V

Загрузка...