Nicușor Dan

Nicușor Dan a făcut anunțul: bucureștenii vor îngheța în case?

204
Următoarele trei luni nu vor fi deloc ușoare pentru bucureșteni, spune primarul Capitalei, Nicușor Dan. Și aceasta deoarece problema căldurii nu va fi rezolvată în această iarnă.

BUCUREȘTI, 9 dec – Sputnik. Vești rele pentru bucureștenii care de zile întregi mai pun pe ei o haină groasă să nu înghețe în casă: nici în viitorul apropiat sau mai îndepărtat nu se va schimba situația.

Anunțul a fost făcut de primarul Capitalei, Nicușor Dan, care a precizat că următoarele trei luni u vor fi deloc ușoare pentru bucureșteni, deoarece problema căldurii nu poate fi rezolvată în această iarnă.

Edilul a subliniat că nu se poate face mai mult decât s-a promis în campania electorală și că există un indicator care arată câtă apă caldă se pierde. Față de acum trei ani, această cantitate este triplă, iar țevile din București au cu 50% mai multe găuri decât acum un an și de trei ori mai multe găuri decât acum 3 ani.

Nicușor Dan a dat vina pe ”greaua moștenire” și a precizat că, oricum, sistemul merge târâindu-se de ani de zile și se mai făceau lucrări de cârpeală.

Potrivit acestuia, 4 ani nu s-au luat bani europeni și nu s-au făcut lucrările temeinice.

Tot ce se mai poate face în această iarnă este să e acționeze prompt și să fie informați cetățenii despre acest lucru.

”Sunt două fenomene pe care vreau să le explic – pentru că noi ne ducem, adică Termoenergetica se duce și cârpește, dă drumul, foarte fericit, am reparat avaria. Și pleznește imediat după – acesta este un fenomen”, a punctat Nicușor Dan.

Al doilea fenomen este că la schimbări bruște de temperatură există o inerție a sistemului care nu își permite să pompeze cât poate el să pompeze, tocmai ca să evite avariile, și atunci există o inerție și durează uneori două-trei zile până ajungi să ai temperatură.

Edilul a precizat că asta este, din păcate, ce se poate face cu sistemul acum și că abia din primăvară vor putea începe lucrările de consolidare.

”Urmează trei luni pentru bucureșteni cam cum au fost aceste ultime două săptămâni, din păcate”, a declarat primarul Capitalei.

204
Tagurile:
îngheț, Nicușor Dan
Fructe și legume

Cum influențează fructele și legumele asupra imunității

45
(reînnoit 17:19 15.01.2021)
Legumele și fructele susțin imunitatea: vitaminele, antioxidanții, mineralele și proteinele din alimente asigură, în mod indirect, susținerea imunitară, deoarece oferă organismului “echipamentul” nutriățional potrivit.

Fructe și legume
© Sputnik / Eleonora Lisnic
BUCUREȘTI, 15 ian - Sputnik. Compoziția fructelor și legumelor conține enzima de acid ascorbic, ce distruge vitamina C, care este necesară pentru întărirea sistemului imunitar și este vitală pentru majoritatea reacțiilor din organism. Acest lucru a fost afirmat într-un interviu acordat pentru radio Sputnik de către candidatul în științe medicale, nutriționistul, profesorul asociat al facultății de medicină a Universității de Stat din Sankt Petersburg, Andrei Bobrovsky .

Mai mult decât atât, există o mulțime de acid ascorbic în castraveți și dovlecei, este prezent și în cantități semnificative, de exemplu, în conopidă, struguri, mere. Dar acest lucru nu înseamnă că utilizarea acestor produse poate reprezenta un pericol, a explicat medicul.

Acidul ascorbic a fost acuzat că inactivează vitamina C, dar, potrivit medicului, această acuzație este exagerată.

„De fapt, fructele și legumele cu un conținut ridicat de acid ascorbic au un efect foarte mic asupra distrugerii vitaminei C. Acest lucru se întâmplă, dar, în primul rând, multe metode de gătit distrug această enzimă și, în al doilea rând, în interiorul corpului, efectul acesteia este extrem de slab”, a spus  Bobrovsky în emisie la radio Sputnik.

Omul de știință este sigur că consumul de fructe și legume care conțin acid ascorbic nu poate duce la deficiența vitaminei C.

"La o persoană modernă, o lipsă de vitamina C poate fi găsită destul de rar. De exemplu, la o persoană care nu mănâncă deloc verdeață, legume și fructe. Există puține astfel de persoane, deficiența lor nu va mai fi asociată cu faptul că consumă multe alimente cu continut de acid ascorbic, dar cu faptul că consumă puține produse cu vitamina C ", - a spus Andrei Bobrovsky.

45
Tagurile:
Legume, Fructe
Tematic
Avertizare: pesticide în fructe/legume de import, focarele de pestă porcină, în creştere
Dezvăluire surprinzătoare: sucurile de fructe 100% naturale cresc riscul de cancer
Merele românești se strică, școlarii primesc fructe din Polonia. Până când?

Загрузка...
Mihai Eminescu la 35 de ani, în 1885.

Trăim ce am votat: România, făcută de râs de Ziua Culturii!

207
(reînnoit 14:07 15.01.2021)
Noua putere a instalat în funcția de președinte al Comisie se Cultură un parlamentar care face de râs instituția și, implicit, România.

BUCUREȘTI, 15 ian – Sputnik. Astăzi, în România se sărbătorește Ziua Culturii Naționale, stabilită ca atare prin Legea Nr. 238 din 7 decembrie 2010. Ziua de 15 ianuarie a fost aleasă pentru că este data considerată a nașterii poetului național, Mihai Eminescu.

În mod normal, Ziua Culturii Naționale ar fi trebui sărbătorită prin manifestări, prin omagierea lui Eminescu și a marilor noștri creatori – deci o zi dedicată, tradițiilor, operelor,  spiritului și vocației culturale a românilor.

Nu a fost așa, din motive obiective – restricțiile pandemiei – dar și din cauza unor personaje actuale. Un exemplu nefericit, este chiar cel desemnat președinte al Comisiei de Cultură a Camerei Deputaților, Iulian Bulai.

Mesajul acestuia de Ziua Culturii Naționale – și Ziua Eminescu – este unul care profanează, pur și simplu imaginea sacră a geniului culturii române.

Iată textul deputatului Iulian Bulai, președinte al Comisiei de Cultură din Parlamentul României:

”Dacă Eminescu ar fi trăit astăzi:

- ar fi semnat pentru “Fără penali în funcții publice”.

- ar fi eliminat pensiile speciale.

- ar fi desființat inspectoratele școlare, pe care le știa bine.

- ar fi vrut să construim mai repede autostrada A8, pentru a ajunge mai repede de la Iași la Viena.

- ar fi reformat radical TVR, SRR și CNA.

La mulți ani, Mihai!

Mulțumim pentru moștenirea primită de la tine!”

Așa cum precizam, prin funcția ocupată de autorul postării, președinte al Comisiei de Cultură, România se face de râs, pur și simplu!

Această dovadă de tembelism nu este singura, individul a proferat în trecut și aberații blasfematoare despre… Iisus Hristos și Nașterea prin Duhul Sfânt.

„Un copil. Sărac şi provenit dintr-o familie foarte ciudată. Un tată trecut de prima tinereţe şi o mamă adolescentă. Apărut în lume fără ca părinţii lui să fi făcut dragoste. Cu o mamă surogat şi un tată care acceptă paternitatea fără să fi contribuit la ea. Refuzat de comunitate. Născut fără ca părinţii să fi fost căsătoriţi, doar logodiţi. Naşterea lui arată extraordinarul dar şi limitele societăţii în care a apărut”, - a scris Iulian Bulai.

Ori, într-o țară ultra majoritar creștină, a pune în fruntea Comisiei de Cultură un personaj care fie are blasfemia ca mod de exprimare, fie… atât îl duce mintea și cultura, ei bine asta este o insultă aducă Culturii Române.

A pune în fruntea Comisiei de Cultură un asemenea personaj este o insultă pentru o țară al cărei simbol creator este Mihai Eminescu.

Schimbarea sa din funcție este unica soluție – nu pentru a spăla rușinea din 15 ianuarie 2021 – ci ca măsură profilactică pentru salvarea sănătății mintale a României de mâine.

 

 

 

 

 

207
Tagurile:
România, Mihai Eminescu
Tematic
Maia Sandu, laureat al Festivalului de Literatură ”Mihai Eminescu”
Ce cunosc moldovenii despre Mihai Eminescu – Video
Cum a fost marcată la Chișinău Ziua Națională a Culturii și a comemorării lui Eminescu

Загрузка...