Mircea Badea

Conducerea Armatei, lovită de COVID! Mircea Badea, reacție

590
(reînnoit 06:41 27.11.2020)
Situație unică în istorie: conducerea Armatei Române este sub asediul… unui virus – iar Mircea Badea reacționează în stil propriu la aflarea veștii.

BUCUREȘTI, 27 nov – Sputnik. O informație transmisă aseară târziu anunța că generalul Daniel Petrescu, șeful Statului Major General al Apărării a fost testat pozitiv – fiind infectat cu SARS-CoV-2.

Informația a fost transmisă de Ministerul Apărării Naționale, care anunță că generalul Petrescu este asimptomatic, dar s-a izolat într-un spațiu al MApN.

De acolo, șeful Statului Major General își exercită în continuare atribuțiile funcționale, transmite MApN.

De asemenea, odată cu generalul Petrescu a fost testat și generalul Nicolae-Ionel Ciucă, ministrul Apărării Naționale, dar rezultatul testului a fost negativ.

Dar, din motive de precauție, ministrul Ciucă a intrat în izolare, tot la sediul MApN – și va fi  retestat peste 72 de ore.

Această din urmă știe este destul de ciudată – pentru că, în mod normal, o persoană care intră în izolare trebuie să rămână la domiciliul declarat – ori e greu de presupus că ministrul și-a declarat domiciliul la minister! Precizăm că Nicolae Ciucă este acum civil, deci nu se pune problema la fel ca la generalul Petrescu.

O reacție la veste izolării capilor Armatei în stilul său unic a avut cunoscutul realizator Mircea Badea.

”Băi, băiatule, ce-i cu ăștia?! Păi cum, șeful Statului Major al Apărării nu s-a… apărat de Coronavirus?! Vă dați seama… Statului Major! Și ce a făcut domnul Daniel Petrescu? A… stat? Da… major!”.

Dar, spune Mircea Badea, ”m-ar interesa de ce s-au testat cei doi? Că așa le-a venit?!...”.

„Nu avea simptomele bolii – și atunci cum de s-a testat, de ce s-a testat?”

590
Tagurile:
COVID-19, Mircea Badea
Tematic
Mircea Badea și Dumitrescu dezvăluie ”recordurile” lui Dâncu
Orban plătește gafa, e băgat la mijloc de Ciutacu și Badea!
Mircea Badea, curaj total – își va pune SUA și UE în cap!
Обучение на удаленке

Telemuncă 2021: se pregătesc schimbări importante pentru angajați

25
(reînnoit 09:32 04.03.2021)
Un proiect legislativ propune ca regimul de telemuncă să se modifice, astfel încât angajatorul să aibă dreptul să verifice activitatea salariatului prin utilizarea tehnologiei informațiilor și a comunicațiilor.

BUCUREȘTI, 4 mart – Sputnik. Regimul de telemuncă este pe cale să se modifice, în sensul simplificării acestuia.

Un proiect legislativ vine cu o serie de schimbări în acest caz.

Șomaj, șomeri, căutarea unui loc de muncă
© Sputnik / Руслан Кривобок

Guvernul Orban pregătise, prin Ordonanță, simplificarea regimului de telemuncă printr-o serie de prevederi. Planul nu a fost dus la capăt, adică modificările nu au putut fi promovate ca urmare a demisiei premierului Ludovic Orban și a formării unei noi coaliții de guvernare.

Mai mulți deputați liberali, printre care fostul ministru al Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, precum și liderul de grup Gabriel Andronache au propus modificări într-un proiect legislativ, notează profit.ro.

Despre ce este vorba? Legislația în vigoare se modifică prin eliminarea condiției ca angajatul să își desfășoare activitatea în regim de telemuncă cel puțin o dată pe lună.

La rândul său, angajatorul va avea dreptul să verifice activitatea telesalariatului prin folosirea tehnologiei informațiilor și a comunicațiilor.

Inițiatorii proiectului spun că, prin această modificare, s-a avut în vedere protejarea telesalariatului de riscurile ce derivă din deplasările acestuia pentru predarea livrabilelor rezultate din activitatea desfășurată, în format fizic, utilizarea tehnologiei fiind caracteristică acestei forme de muncă.

O altă schimbare apărută în contractul de telemuncă se referă la faptul că se elimină obligativitatea menționării locului desfășurării activității de telemuncă, convenite de părți.

De asemenea, nu va mai fi nevoie de instructaj în domeniul sănătății și securității în muncă la schimbarea locului de desfășurare a activității de telemuncă.

În opinia autorilor proiectului se elimină, astfel, prevederi desuete, inaplicabile în raport cu sensul activității de telemuncă din legislația actuală. Mai mult decât atât, modificările nu presupun cheltuieli financiare suplimentare.

25
Tagurile:
Muncă
Tematic
Fost ministru al Educației, propunere: profesorii nu mai au siguranța locului de muncă?
Românii în UK: depunerea de cereri pentru viza de muncă
Câmpurile rusești au nevoie de forță de muncă străină

Загрузка...
Luca Brand

Luca, cel mai tânăr motociclist de la capătul pământului

23
(reînnoit 09:31 04.03.2021)
Un băiețel român în vârstă de numai 11 ani, cuminte și talentat, are o pasiune mai puțin obișnuită pentru vârsta lui, care îi aduce numeroase satisfacții. Despre ce este vorba.

BUCUREȘTI, 4 mart – Sputnik. La vârsta la care alți băieți de vârsta lui se joacă pe calculator, tabletă sau telefon, Luca Brand reușește nu doar să stăpânească, dar și să mânuiască o motocicletă.

Are numai 11 ani. Luca este un copil născut la Brașov, care acum locuiește împreună cu părinții și sora mai mică în Namibia, unde se și antrenează, alături de tatăl său, care îi este nu doar părinte, ci și mentor și prieten de nădejde.

Reprezentanții Consulatului General al României în Cape Town l-au felicitat pe copil pentru curajul, tenacitatea și determinarea de care dă dovadă la vârsta lui.

”O mândrie să te admirăm și să te susținem la probele de motocross, alături de profesioniști”, au scris diplomații.

De asemenea, aceștia subliniază că micul Luca nu își uită originile românești și poartă cu mândri tricolorul României la competiții.

Acest lucru se poate vedea și în galeria foto de mai jos. 

23
Tagurile:
Motociclist

Загрузка...

Grecia: sute de persoane au protestat în semn de solidaritate cu Koufontinas

0
Sute de persoane au protestat ieri în Atena în sprijinul lui Dimitris Koufontinas, aflat în greva foamei.

O mulțime mare de protestatari a mărșăluit ieri în Atena în sprijinul lui Dimitris Koufontinas, asasin de extrema stângă aflat în închisoare, unde face greva foamei de 55 de zile.

Protestatarii s-au adunat în fața Parlamentului înainte de a merge pe străzile Atenei.

Fostul asasin a început să facă greva foamei pe 8 ianuarie, după ce i s-a refuzat transferul într-o altă închisoare.

Koufontinas a fost membrul unei grupări de extremă stângă intitulată 17 Noiembrie care a fost activă în Grecia din anii 1970 până la începutul anilor 2000.

Fostul membru al grupului desființat acum a fost condamnat la 11 sentințe pe viață pentru assassinate multiple și atacuri cu bombă în 2003.

0
Tagurile:
Atena

Загрузка...