Urmările incendiului de la ATI Piatra Neamț

Nou deces în urma tragediei de la Spitalul din Neamţ!

81
(reînnoit 18:46 19.11.2020)
Tragedia de la Spitalul județean din Piatra Neamț continuă – acum puțin timp a fost raportat un nou deces! Pacientul fusese transferat.

BUCUREȘTI, 19 nov – Sputnik. Este știrea tristă a serii – acum puțin timp a fost raportat un deces al unuia dintre pacienții afectați de tragedia de la Neamț.

Este vorba de o femeie,  transferată de la SJU Neamţ la Spitalul Leţcani, în urma incendiului de la Spitalul din Piatra Neamţ, transmite Mediafax.

Reamintim că și un pacient transferat de la SJU Piatra Neamţ la secţia ATI a Spitalului Municipal Paşcani a murit, suferind de pancreatită acută.

De asemenea, o femeie de 70 de ani, transferată de la Neamţ la  Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi a murit, având multiple afecțiuni.

81
Tagurile:
Piatra Neamţ, Deces
Tematic
Ambasada Rusiei, reacție după tragedia de la Piatra Neamț
Piatra Neamț, reacție: ”Să facă dreptate, javrelor infecte!”
Rafila, avertisment: tragedia de la Piatra Neamț se poate repeta
Ludovic Orban

Pensia minimă: Orban, anunț despre majorare

1
Vești bune pentru vârstnicii României: pensia minimă va crește în anul viitor, potrivit declarațiilor premierului Ludovic Orban. Acesta a precizat că procentul de creștere va fi în funcție de indicatorii economici.

BUCUREȘTI, 3 dec – Sputnik. Pensia minimă va crește din 2021. Acesta este anunțul pe care l-a făcut premierul României, Ludovic Orban. Totuși, șeful Executivului nu a dat un răspuns precis cu privire la procentul cu care va crește venitul vârstnicilor.

”Cu cât? Vom vedea pentru că eu v-am spus: creşterea pensiilor trebuie să fie în acord cu nişte indicatori economici - creşterea economică, rata inflaţiei”, a spus Orban.

Premierul României a dat asigurări că se dorește creșterea pensiilor și, concomitent, creșterea puterii de cumpărare a pensiilor, doar în baza unei dezvoltări economice care se bazează pe creşterea economică serioasă.

La rândul său, ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a declarat că liberalii mizează pe o creștere cu până la 46% a punctului de pensie până în anul 2024.

Pentru 2021 se ia în calcul o creștere a punctului de pensie de peste 8 procente.

”Această discuţie se duce într-o direcţie greşită pentru că oamenii nu cheltuiesc procente, cheltuiesc lei, bani”, a explicat ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, informează economica.net.
1

Загрузка...
Elevi

Burse pentru elevi: Guvernul, solicitat ia măsuri

26
Reprezentanții Consiliului Național al Elevilor fac un apel ferm către Guvern, afirmând că școlarii merită atenția autorităților nu numai de sărbători, ci în orice perioadă a anului. Ce se întâmplă cu bursele.

BUCUREȘTI, 3 dec – Sputnik. Bursele pentru elevi devin subiect de dispută acum, la final de an. Și aceasta pentru că reprezentanții Consiliului Național al Elevilor spun că, la momentul de față, se impune ca Guvernul României să aprobe hotărârea privind aprobarea cuantumurilor minime pentru bursele școlare.

Școală
© Sputnik / Александр Кряжев

Potrivit Legii Educației Naționale nr. 1/2011, Guvernul României trebuie să emită, în fiecare an, o hotărâre prin care să stabilească un cuantum minim pentru fiecare categorie de burse – de studiu, de performanță, de merit sau de ajutor social.

O analiză realizată de Consiliul Național al Elevilor în luna aprilie a lui 2020 scoate la iveală faptul că 66,27% din primăriile din România nu acordă burse deloc sau le acordă într-un cuantum foarte mic.

Reprezentanții CNE solicită următoarele cuantumuri minime: 9,45% din salariul minim pe economie pentru bursa de ajutor social, 10,15% din salariul minim pe economie pentru bursa de studiu, 11% din salariul minim pe economie pentru bursa de merit și 15% din salariul minim pe economie pentru bursa de performanță.

Rareș Voicu, președintele CNE, spune că, în această perioadă complicată, elevii din România au nevoie de măsuri de sprijin, pentru a putea să își continue parcursul educațional, iar un procent semnificativ, de aproape 36% dintre elevii României sunt în risc de sărăcie și excluziune socială.

”Solicităm Guvernului României respectarea prevederilor Legii nr. 38/2019 și adoptarea unei hotărâri de guvern privind aprobarea cuantumurilor minime pentru bursele școlare, pentru a diminua discrepanțele din sistemul educațional”, a punctat Rareș Voicu.
26

Загрузка...