Schi Râșnov

Stațiunile de schi, în pandemie: măsuri sanitare de siguranță

47
Primăriile din orașele aferente Văii Prahovei, împreună cu Asociația Națională a Agențiilor de Turism au anunțat un plan de măsuri de siguranță sanitară a turiștilor în stațiunile de schi din România.

BUCUREȘTI, 19 nov – Sputnik. Apropierea iernii aduce în discuție problema stațiunilor de schi, cu atât mai mult cu cât 2020 este un an special din pricina pandemiei de coronavirus.

Dumitru Luca, președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism spune că, în acest an, lipsa unui set de măsuri de siguranță pentru turiștii străini care au intrat în România, închiderea restaurantelor sau a centrelor spa au anulat șansa poziționării țării noastre ca destinație turistică sigură.

”Dorim să nu se mai întâmple același lucru la deschiderea sezonului de iarnă. Turismul, dacă este practicat în siguranță, înseamnă atât sănătate fizică, cât și mentalî. Pe de altî parte, orice activitate în aer liber ajută la intărirea imunității”, subliniaza Dumitru Luca.

ANAT a avut întâlniri cu reprezentanți ai autorităților locale pentru stațiuni cum ar fi Vatra Dornei, Predeal, Sinaia, Azuga, Poiana Brașov, Cavnic și Lupeni.

S-au pregătit stațiunile din România pentru sezonul de iarnă?

Împreună cu Asociația Transportatorilor pe Cablu din România, Primăria Sinaia a pregătit un plan de măsuri care urmează să fie înaintat forurilor decizionale. Potrivit Salvamont Brașov, materialul a fost trimis către Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

Se propune ca la instalațiile de cablu închise, telecabine și gondole, să se reducă capacitatea și să fie ventilate corespunzător prin deschiderea geamurilor, informează ziare.com. Ele vor fi dezinfectate periodic.

Reprezentanții Primăriei Brașov spun că analizează propunerile primite de la Asociația Transportatorilor pe Cablu și că urmează discuții și cu administratorii domeniilor schiabile din Poiana Brașov. Motivul îl reprezintă stabilirea fluxurilor de turiști și a normelor de siguranță.

Din fericire, o mare parte din măsuri sunt deja implementate, instalația funcționând și pe perioada verii.

Fiindcă sezonul de schi presupune un număr mai mare de utilizatori ai instalațiilor, se analizează modalitatea de îmbunătățire a acestor măsuri.

O altă problemă care apare este cea legată de modul în care vor fi preluați turiștii. În actualele condiții de distanțare fizică trebuie suplimentat numărul de mijloace de transport.

În contextul pandemmiei, mijlocul de transport încurajat pentru turiști este mașina personală.

Deocamdată nu a fost stabilită o dată oficială pentru deschiderea sezonului de iarnă, însă stațiunile, alături de agenții economici, se vor raporta la anii anteriori.

Reprezentanții ANAT spun că -a propus stabilirea unei noi întâlniri cu primăriile stațiunilor la finalul lunii noiembrie sau la începutul lunii decembrie. Scopul este promovarea unui document final cu măsuri de siguranță ce vor fi comunicate turiștilor înainte de deschiderea oficială a sezonului.

47
Tagurile:
Pandemie, schi
Tematic
România, lăudată de japonezi pentru organizarea CM feminin de schi
Vom fi vaccinați obligatoriu anti COVID-19? Tătaru, explicații
Putin și Lukașenko, împreună la schi
Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta

Mahler, ”Marius Nasta”: în noiembrie, morți mulți

1
Medicul spune că situația arătată de cifrele zilnice privind evoluția pandemiei de COVID-19 este una îngrijorătoare, iar mortalitatea este în creștere, inclusiv la pacienții internați. Ce este la Anestezie Terapie Intensivă.

BUCUREȘTI, 25 nov – Sputnik. Situație îngrijorătoare în România, generată de explozia de cazuri noi de îmbolnăviri cu coronavirus.

Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului ”Marius Nasta” din București, se declară îngrijorat de mortalitatea care este în creștere, inclusiv la pacienții internați.

Acest lucru înseamnă că formele care ajung și foarte târziu sunt forme severe, cu mortalitate crescută.

”Vom avea nişte cifre pe mortalitate extrem de mari pentru această lună şi, dacă lucrurile continuă în această direcţie, şi decembrie va fi o lună în care vom plânge mult”, a declarat Beatrice Mahler referitor la necesitatea unei carantinări a Bucureștiului.

Managerul Institutului ”Marius Nasta” a precizat că, la momentul de față, spitalul are 60 de pacienți COVID cu forme severe. Aceștia sunt internați pe secție, fiindcă, deși o mare parte a pacienților ar avea nevoie de terapie intensivă, nu sunt locuri disponibile.

Resursă umană deficitară la ATI

Problema legată de secțiile de Terapie Intensivă din spitalele din România a fost ridicată și de sindicaliștii de la SANITAS care, la protestul din data de 3 noiembrie 2020 din fața Guvernului au adus un pat. Ei au vrut să atragă atenția asupra faptului că situația este gravă și că nu se referă numai la lipsa locurilor de la Terapie Intensivă.

Viorel Hușanu, liderul SANITAS București, a explicat, pentru Agenția de Presă Sputnik, care sunt dificultățile întâlnite la secțiile de Anestezie Terapie Intensivă din România.

Acesta a amintit de o serie de declarații făcute de autoritățile române la finalul lunii octombrie referitoare la suplimentarea numărului de paturi la Anestezie Terapie Intensivă și spune că problema nu este rezolvată.

”Personalul medical nu a fost suplimentat, nu a fost stimulat să vină să muncească la ATI și este în continuare umilit prin neacordarea drepturilor prevăzute în legislație. Degeaba vorbești de paturi când nu asiguri resursa umană”, a precizat Hușanu.
1
Tagurile:
COVID-19, coronavirus
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Muncitori pulverizând dezinfectant pe o stradă din București

COVID-19: Piedone și Băluță suspendă activitatea cu publicul!

24
(reînnoit 07:23 25.11.2020)
Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a luat o decizie importantă după ce au apărut noi cazuri de infectare cu COVID-19 în rândul funcționarilor

BUCUREȘTI, 25 nov – Sputnik. Cel mai activ primar din Capitală, Cristian Popescu Piedone, a decis dispus suspendarea activităţii de lucru cu publicul – de la  sediul din strada Fabrica de Chibrituri, din cauza unor noi cazuri pozitive COVID-19 în rândul angajaţilor Primăriei, transmite Antena 3.

Această suspendare este valabilă de azi, 25 noiembrie, până pe data de 7 decembrie – deci luni, după alegeri.

Primăria Sectorului 5 anunță că în această perioadă vor fi eliberate certificate de deces sau naştere şi se vor oficia cununiile programate, dar cu participarea a cel mult şase persoane.

”Vor lucra cu publicul doar angajaţi ai Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor pentru eliberarea certificatelor de naştere sau deces, cu respectarea strică a normelor sanitare în vigoare”, anunță Primăria, menţionând și că ”se vor oficia şi cununiile civile programate în această perioadă, dar într-un cadru mult mai restrâns (cel mult şase persoane)”.

De asemenea, se precizează că Starea Civilă din cadrul Primăriei Sectorului 5, care are o intrare separată de restul clădirii, va lucra, ”angajaţii care nu sunt confirmaţi cu noul coronavirus şi care lucrau cu publicul vor veni la serviciu”.

Și singurul primar PSD din Capitală, Daniel Băluță, anunță că primăria Sectorului 4 din Capitală își suspendă activitatea cu publicul, dar până pe 2 decembrie.

„Ca urmare a apariției unor cazuri de infecție cu noul coronavirus în rândul angajaților autorității locale, primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a dispus suspendarea activității de lucru cu publicul, precum și a activității neesențiale.

Suspendarea e valabilă în perioada 25 noiembrie – 02 decembrie 2020 – anunță Primăria Sectorului 4.

În ambele cazuri, toate spaţiile din primăriile de la sectoarele 4 și 5 urmează să fie dezinfectate de firme specializate.

24
Tagurile:
Bucuresti, coronavirus, COVID-19

Загрузка...