Schi Râșnov

Stațiunile de schi, în pandemie: măsuri sanitare de siguranță

67
Primăriile din orașele aferente Văii Prahovei, împreună cu Asociația Națională a Agențiilor de Turism au anunțat un plan de măsuri de siguranță sanitară a turiștilor în stațiunile de schi din România.

BUCUREȘTI, 19 nov – Sputnik. Apropierea iernii aduce în discuție problema stațiunilor de schi, cu atât mai mult cu cât 2020 este un an special din pricina pandemiei de coronavirus.

Dumitru Luca, președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism spune că, în acest an, lipsa unui set de măsuri de siguranță pentru turiștii străini care au intrat în România, închiderea restaurantelor sau a centrelor spa au anulat șansa poziționării țării noastre ca destinație turistică sigură.

”Dorim să nu se mai întâmple același lucru la deschiderea sezonului de iarnă. Turismul, dacă este practicat în siguranță, înseamnă atât sănătate fizică, cât și mentalî. Pe de altî parte, orice activitate în aer liber ajută la intărirea imunității”, subliniaza Dumitru Luca.

ANAT a avut întâlniri cu reprezentanți ai autorităților locale pentru stațiuni cum ar fi Vatra Dornei, Predeal, Sinaia, Azuga, Poiana Brașov, Cavnic și Lupeni.

S-au pregătit stațiunile din România pentru sezonul de iarnă?

Împreună cu Asociația Transportatorilor pe Cablu din România, Primăria Sinaia a pregătit un plan de măsuri care urmează să fie înaintat forurilor decizionale. Potrivit Salvamont Brașov, materialul a fost trimis către Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

Se propune ca la instalațiile de cablu închise, telecabine și gondole, să se reducă capacitatea și să fie ventilate corespunzător prin deschiderea geamurilor, informează ziare.com. Ele vor fi dezinfectate periodic.

Reprezentanții Primăriei Brașov spun că analizează propunerile primite de la Asociația Transportatorilor pe Cablu și că urmează discuții și cu administratorii domeniilor schiabile din Poiana Brașov. Motivul îl reprezintă stabilirea fluxurilor de turiști și a normelor de siguranță.

Din fericire, o mare parte din măsuri sunt deja implementate, instalația funcționând și pe perioada verii.

Fiindcă sezonul de schi presupune un număr mai mare de utilizatori ai instalațiilor, se analizează modalitatea de îmbunătățire a acestor măsuri.

O altă problemă care apare este cea legată de modul în care vor fi preluați turiștii. În actualele condiții de distanțare fizică trebuie suplimentat numărul de mijloace de transport.

În contextul pandemmiei, mijlocul de transport încurajat pentru turiști este mașina personală.

Deocamdată nu a fost stabilită o dată oficială pentru deschiderea sezonului de iarnă, însă stațiunile, alături de agenții economici, se vor raporta la anii anteriori.

Reprezentanții ANAT spun că -a propus stabilirea unei noi întâlniri cu primăriile stațiunilor la finalul lunii noiembrie sau la începutul lunii decembrie. Scopul este promovarea unui document final cu măsuri de siguranță ce vor fi comunicate turiștilor înainte de deschiderea oficială a sezonului.

67
Tagurile:
Pandemie, schi
Tematic
România, lăudată de japonezi pentru organizarea CM feminin de schi
Vom fi vaccinați obligatoriu anti COVID-19? Tătaru, explicații
Putin și Lukașenko, împreună la schi
Biserica Neagră din Brașov

După vaccinarea pe mici, România trece la vaccinarea în altarul bisericii

209
(reînnoit 18:41 17.06.2021)
Un centru de vaccinare va fi amenajat începând de luni, 21 iunie, în Biserica Neagră din Brașov, chiar în altarul lăcașului

BUCUREȘTI, 17 iun – Sputnik. România va ajunge din nou în presa internațională după ce a organizat vaccinarea-vampirizare la Castelul Bran și după ce, la Obor, în Capitala țării, s-au dat mici gratis contra vaccinare.

Acum, vaccinarea se va muta într-o biserică-monument, deși România a închis temporar 11 centre de vaccinare tocmai pentru că nu mai există interes.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Brașov, conduse de un primar USR/PLUS, de luni, în Biserica Neagră, se va desfășura între orele 10.00 și 19.00 cel de al nouălea eveniment din cadrul campaniei „Liber la vaccinare, liber la viață!“.

Conform Primăriei Brașov, Biserica Neagră este prima din România care își deschide porțile pentru a se amenaja un centru de vaccinare mobil în interiorul clădirii. Pentru USR o fi motiv de laudă, pentru credincioși însă totul este o blasfemie!

„Centrul de vaccinare va fi amenajat aici în altarul Bisericii Negre și, important este de știut, că cei care vin să se vaccineze pot vizita luni Biserica Neagră și pot asista pe parcursul întregii zile la concerte de orgă”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Persoanele care se vaccinează vor avea acces gratuit să viziteze Biserica Neagră, iar cantori organiști din bisericile brașovene de diferite confesiuni, precum și studenți ai Facultății de Muzică din cadrul Universității Transilvania Brașov, vor oferi un maraton al muzicii de orgă, care să acompanieze acțiunea de vaccinare pe durata întregului eveniment.

În cadrul acestui eveniment, vaccinarea se face fără programare, la alegere, cu unul dintre cele două vaccinuri produse de Pfizer și Johnson&Johnson.

209
Tagurile:
vaccinare, Biserica, România
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Florin Cîțu

Noi măsuri de relaxare anunțate de Cîțu

99
Premierul Florin Cîțu a anunțat astăzi într-o conferință de presă că de la 1 iulie vor fi și alte măsuri de relaxare

BUCUREȘTI, 17 iun – Sputnik. Premierul Florin Cîţu a spus astăzi, la Alba Iulia, că de la 1 iulie 2020 se vor redeschide târgurile.

"Ştiu că este acest interes pentru târguri, talciocuri şi ele se vor putea redeschide de la 1 iulie", a anunţat premierul Florin Cîţu, aflat în turneu prin țară pentru a câștiga susținerea PNL la congres.

Cîțuare tot interesul să fie generos pentru că trebuie să demonstreze în interiorul partidului că este o opțiune mai bună de președinte al PNL decât Ludovic Orban.

De asemenea, Cîțu s-a lăudat că oricine vrea se poate vaccina în România. „Este clar că până aici, noi, ca guvern, am făcut cam tot ce se putea face. Avem dozele de vaccin, cine vrea să se vaccineze în România [poate] astăzi. Am fost prima țară din Uniunea Europeană unde te poți vaccina fără niciun fel de programare. Deci alegi cu ce vaccin dorești să te vaccinezi și mergi să te vaccinezi”, și-a lăudat activitatea premierul.

El a respins discuțiile despre valul patru al pandemiei pe motiv că nu ar trebui să avem aceste discuții câtă vreme, în România, există dozele de vaccin necesare pentru ca toată lumea să se vaccineze.

”Nu ar trebui să existe această discuție despre valul patru în România. Vrem să ne vaccinăm, nu este obligatoriu, dar dacă ne vaccinăm nu mai avem valul patru. Acest val patru există doar dacă noi nu vrem [să ne vaccinăm]”, a făcut Florin Cîțu campanie pentru vaccinare.
99
Tagurile:
Florin Cîţu
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Restricții de trafic în București, de Ziua Eroilor
Statele UE vor relaxa restricțiile pentru ca cetățenii complet vaccinați să poată călători
Moscova: noi restricții după o creștere a numărului de cazuri de COVID-19

Загрузка...

Putin: Imaginea lui Joe Biden prezentată în presă „este departe de realitate”

0
Președintele rus Vladimir Putin a făcut referire la întâlnirea sa cu Joe Biden, spunând că este un partener cu experiență și că imaginea despre acesta prezentată în mass-media este alta decât cea din realitate.

BUCUREŞTI, 17 iun – Sputnik. Vladimir Putin a spus că imaginea lui Joe Biden prezentată în mass-media nu are nicio legătură cu realitatea.

© AFP 2021 / Mikhail Metzel / SPUTNIK

„Această imagine, a președintelui Biden, prezentată de presă, a noastră și chiar de presa americană, este departe de realitate”, a spus Vladimir Putin în cadrul unei întâlniri cu absolvenții Școlii universitare de administrație de la Moscova.

Preşedintele rus a subliniat că omologul său american este vesel și conștient de problemele majore.

„Este plin de viață. Am vorbit timp de două ore sau mai mult. Mergea la esența problemei. Din când în când, arunca o privire peste notiţele sale, cu toții facem asta”, a adăugat Putin, citat de Sputnik.

De asemenea, l-a descris pe președintele american drept un partener cu experiență.

„Joe Biden este un profesionist și trebuie să fii foarte atent să nu ratezi ceva. Nu lasă nimic să-i scape, vă asigur”, a mai spus Putin.

Geneva a găzduit pe 16 iunie primul summit între Vladimir Putin și Joe Biden de când acesta din urmă a fost inaugurat președinte. Ședința a durat 4,5 ore, incluzând pauzele.

În cadrul unui turneu european, Joe Biden l-a întâlnit pe Vladimir Putin. Acest prim interviu a oferit ocazia discutării mai multor chestiuni, de la consultări privind stabilitatea strategică la chestiunea arctică şi Ucraina.

De asemenea, s-a luat decizia revenirii ambasadorilor celor două țări la posturile lor. În plus, cei doi președinți au confirmat aderarea la principiul „toţi pierd în cazul unui război nuclear”.

Chiar dacă întâlnirea nu a dus la vreun acord revoluționar, Vladimir Putin a descris dialogul ca fiind „destul de constructiv” și chiar strângerea de mână între cei doi preşedinţi constituie un eveniment, având în vedere că relațiile dintre cele două țări s-au deteriorat în ultima perioadă.

0
Tagurile:
Joe Biden, Vladimir Putin
Тема:
Summit Putin - Biden
Tematic
"Un om slab". Americanii, dezamăgiți de prestația lui Biden după summit-ul cu Putin
Ce cadou i-a oferit Putin lui Biden
MAE al Austriei a dat o apreciere summitului Putin - Biden

Загрузка...