Церковная свеча

Doliu național: a murit artista Draga Olteanu Matei

90
(reînnoit 09:00 18.11.2020)
Artista a pierdut lupta cu viața, după ce medicii de la Spitalul ”Sfântul Spiridon” din Iași au încercat să o salveze. Câți ani avea actrița.

BUCUREȘTI, 18 nov – Sputnik. O mare doamnă a teatrului și filmului românesc, Draga Olteanu Matei, a murit, în această noapte, la Spitalul Județean ”Sfântul Spiridon” din Iași.

Pentru ea, dar și pentru medicii care au tratat-o, au fost zile pline, de luptă cu boala, însă nu s-a mai putut face nimic.

”Deși echipa medicală din spitalul Sf Spiridon a făcut toate eforturile sa o  trateze pacienta a decedat in aceasta noapte”, se arată într-o informare a spitalului.

În vârstă de 87 de ani, Draga Olteanu Matei a ajuns la spitalul din Iași în cursul zilei de vineri, 14 noiembrie 2020, cu numai o zi înainte de tragedia de la Piatra Neamț. A fost adusă în stare gravă, cu hemoragie digestivă masivă. Ea a fost transportată de la Spitalul din Piatra Neamț.

Medicii au fost de la început rezervați în privința pronosticului clinic din pricina vârstei înaintate a artistei și a stării critice în care se afla aceasta.

Draga Olteanu Matei a absolvit, în anul 1956, Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L. Caragiale”. În aelași an debutează în teatru.

A făcut un cuplu memorabil în televiziune cu Amza Pellea, despre care a vorbit în repetate rânduri cu mult drag.

În anul 2007, după ce s-a pensionat și a părăsit scena Teatrului Național, Draga Olteanu Matei s-a retras la Piatra Neamț. Acolo, a înființat compania teatrală ”Teatrul Vostru”.

90
Tagurile:
Doliu
Vaccinul Sputnik V

În ce condiții Italia va negocia cu Rusia procurarea vaccinului Sputnik V

80
Italia va putea să demareze negocieri cu Rusia pentru procurarea Sputnik V doar după ce preparatul va fi certificat de Agenția Europeană a Medicamentelor, a declarat ambasadorul italian la Moscova.

BUCUREȘTI, 28 nov – Sputnik. Italia va putea demara negocieri cu Rusia pentru procurarea vaccinului „Sputnik V” doar după ce acesta va fi certificat de Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA), a declarat agenției RIA Novosti, ambasadorul republicii italiene la Moscova, Pasquale Terracciano, în timpul festivităților de deschidere a patinoarului de pe Piața Roșie.

Vaccin
РФПИ и Центр имени Гамалеи

“Vaccinul trebuie să fie certificat de Agenția Europeană a Medicamentelor. Dacă Insitutul Gamaleia a demarat discuțiile pe acest subiect cu agenția, dacă a expediat informații despre vaccinul rusesc, adunci agenția îl va autoriza, îl va certifica, adică va fi unul din vaccinele accesibile”, a spus ambasadorul.

“Suntem obligați să respectăm această procedură prin intermediul EMA. Nu putem decide “vreau asta, vrea altceva”, doar prin intermediul EMA. Abia apoi vom putea demara negocieri pe acest subiect”, a menționat diplomatul.

80
Tagurile:
Rusia, Italia, vaccin
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Viktor Orban, gata să cumpere vaccin din Rusia
Un nou contract pentru vaccin anti-Covid – al șaselea!
Acuzația zilei: ”Se vinde iluzia unui vaccin care NU EXISTĂ!”

Загрузка...
Turcia

Vouchere de vacanță 2020: perioada de valabilitate, schimbată

679
Românii care beneficiază de vouchere de vacanță primesc noutăți de la Guvern, care a decis prelungirea valabilității tichetelor emise în 2019 și 2020 până la finele lui 2021.

BUCUREȘTI, 28 nov – Sputnik. Voucherele de vacanță emise în 2019 și 2020 pot fi folosite până la sfârșitul anului 2021. Aceasta este decizia luată de Guvernul României.

Anunțul a fost făcut de șeful cancelariei premierului Ludovic Orban, Ionel Dancă. Potrivit oficialului, un act normativ înaintat de Ministerul Economiei prevede prelungirea valabilității până la 31 decembrie 2021.

Astfel, voucherele de vacanță acordate în intervalul menționat și care, din pricina restricțiilor sanitare, nu au putut fi folosite, vor putea fi utilizate până la sfârșitul anului viitor, mai ales în contextul în care așteptările sunt ca în primul trimestru al anului viitor efectele acestei pandemii să înceteze, a punctat Dancă.

Tot în domeniul turismului, Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență care prevede o schemă de ajutor pentru companiile din acest sector de activitate.

Astfel, se instituie un ajutor de stat de 20% din pierderile înregistrate de aceste companii în 2020 comparativ cu cifra de afaceri din 2019. Această schemă de ajutor de stat a fost discutată cu reprezentanții mediului de afaceri, care urmează a fi notificată Comisiei Europene și, după adoptarea CE, va fi adoptată în forma finală și operaționalizată.

”Este unul dintre cele mai importante programe de sprijin pentru industria HoReCa și pentru agențiile de turism în perioada aceasta”, a mai spus Dancă.
679

Загрузка...