Urmările incendiului de la ATI Piatra Neamț

Tragedia de la Neamț, complicații! ”Eroii”… sunt chiar eroi?

4053
Multă nervozitate în cazul tragediei de la Neamț, nedumeriri și aspecte care ridică multe semne de întrebare .

BUCUREȘTI, 18 nov – Sputnik. Aseară a apărut a apărut o controversă – destul de simplă, dar care trădează o anume nervozitate – este sau nu doctorul Denciu infectat cu coronavirus?

Mai întâi Nelu Tătaru a declarat că Denciu este infectat cu noul coronavirus, apoi soţia doctorului a aflat ca, de fapt, doctorul erou, internat în Belgia, are rezultat negativ la test!

Mai mult, testul din România ar fi fost contaminat! În plus, doctorița Denciu, soția anestezistului rănit, i-a interzis lui Tătaru să mai… dea date despre starea soțului ei!

”Aseară i-am spus că poate să dea informaţii despre starea lui Cătălin, de acum înainte am să-i interzic acest lucru… Cei de la Floreasca… am o colegă acolo care mi-a trimis un mesaj… au spus că testul a fost contaminat”, a declarat Alina Denciu la Antena 3.

Se repetă cumva cazul tragediei de Caracal, când ministrul Ana Birchall înspăimânta familiile fetelor răpite cu date false! Și acolo erau și sunt multe de ascuns, iar ministrul a acționat ciudat și nervos! Oare să fie și aici, în cazul de la Neamț, ceva dubios?

Investigatoarea și vlogger-ul de succes Iosefina Pascal este de părere că da, sunt multe aspecte dubioase!

”10 cadre medicale au lăsat să ardă oamenii timp de cel puțin 13 minute! CE FĂCEAU?!”, întreabă Iosefina.

Ori, suspiciunea sa pare justificată: ”10 cadre medicale pentru două saloane cu 8 pacienți și NICI MĂCAR UNUL nu a auzit cum URLAU cei doi pacienți care încercau să se salveze singuri, târându-se pe jos, spre ușile închise?!”.

Și, da, saloanele de ATI în care au murit 10 pacienți erau încuiate, după cum a confirmat chiar ministrul Nelu Tătaru, care justifică această încuiere ”pentru a nu intra oricine acolo”.

Întrebarea firească – în spitalele COVID oricum nu se intră, iar în saloanele ATI ”nu se intră oricum”, după cum subliniază și Iosefina Pascal.

”Doctorul Denciu a descuiat și a intrat în salon. Nu se știe dacă a intrat când era foc deja, sau după ce a intrat el s-a declanșat”, notează Iosefina Pascal.

 Întrebarea este și de ce nu era nici un cadru medical de permanență într-un salon încuiat? Medic sau asistentă?! Când, de fapt, acolo trebuia să fie cineva de permanență, iar medicul de gardă trebuia să știe exact cine e acolo!

Reamintim că în cazul tragediei de la maternitatea Giulești – cu care e comparat cazul de la Neamț – asistenta găsită vinovată ieșise pentru… necesități fiziologice după ce stătuse în salon multe ore, fiind singură pe tură!

Și din investigațiile pe care noi la facem, rezultă că situația din acel salon este cel puțin nefirească. De asemenea, faptul că un cadavru a fost găsit carbonizat ridică alte semne de întrebare privind momentul în care doctorul Denciu a intervenit – față de momentul declanșării incendiului fatal.

Vom reveni cu alte detalii  - și alte întrebări, până vom găsi răspunsuri (cât de cât) clare.

4053
Tagurile:
Piatra Neamţ, Tragedie
Tematic
Ambasada Rusiei, reacție după tragedia de la Piatra Neamț
Cine e doctorul erou de la Piatra Neamț - legătura cu Tătaru
Piatra Neamț, reacție: ”Să facă dreptate, javrelor infecte!”
Peșteră

Uimitor: Au fost descoperite mii de desene preistorice - FOTO

104
O descoperire arheologică majoră a fost făcută în Columbia, unde au fost dezgropate mii de picturi preistorice. Situl are o anumită configurație geografică, prin care lucrările au putut fi conservate.

BUCUREŞTI, 3 dec – Sputnik. Arheologii britanici și columbieni au descoperit un sit uriaş cu picturi preistorice în inima pădurii tropicale amazoniene, anunţa un comunicat al Universității din Exeter. Este unul dintre cele mai importante grupuri de picturi pe rocă din America de Sud. Cercetătorii estimează că majoritatea lucrărilor au o vechime între 12.600 și 11.800 de ani.

Tunel, imagine simbol
© Sputnik / Дмитрий Знаменский

Sunt reprezentate modele geometrice, amprente de mână, figuri umane. De asemenea, apar şi multe animale desenate, precum maimuțe, șerpi, aligatori, dar și unele specii dispărute. În ciuda dispariției acestor specii, oamenii de știință consideră că picturile reprezentând aceste specii sunt deosebit de realiste.

„Sunt imagini cu adevărat incredibile, create de primii locuitori din Amazonul de Vest. Ei s-au stabilit în regiune într-un moment de schimbări climatice extreme, care au provocat transformări în vegetație și în compoziția pădurii ”, a declarat în comunicatul de presă Mark Robinson, unul dintre arheologi, citat de Sputnik France

Picturile au fost descoperite pe o piatră din Serrania de La Lindosa, o zonă montană din Columbia. Picturile s-au acumulat pe sit timp de sute, dacă nu chiar mii de ani, una peste alta. Unele au fost făcute de câțiva metri înălțime, fiind folosite scări speciale, realizate din materiale din pădure.

Artiștii preistorici au exfoliat și decojit stânca cu ajutorul focului, pentru a crea suprafețe netede pe care să deseneze.

Descoperirea a fost făcută de cercetătorii din cadrul proiectului ERC LASTJOURNEY şi va fi subiectul unui episod TV difuzat de Channel 4, intitulat „Jungle Mystery: Lost Kingdoms of the Amazon”. Descoperirile în urma săpăturilor sunt publicate în revista Quaternary International

104
Tematic
Arheologii au făcut o descoperire biblică majoră
Unde este patria viticulturii și a vinificației: arheologii au un răspuns
Arheologii au anunțat că mormântul lui Hristos s-a păstrat nedeteriorat
(VIDEO) Arheologii au deschis mormântul lui Iisus Hristos
Descoperire arheologică: urme ale femeilor din Dacia, într-un sat din Bavaria?
Descoperit în Rusia: Un sit arheologic cu 1000 de ani mai vechi decât piramidele egiptene
Arheologii sunt șocați: Misterul galeriilor descoperite în Chișinău
Sit arheologic, descoperit pe traseul gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău

Загрузка...

Persoanele cu aceste afecţiuni nu ar trebui consume cartofi

169
Consumul de cartofi nu este recomandat persoanelor care suferă de următoarele afecţiuni, potrivit unui endocrinolog rus. Totuşi, ei nu trebuie complet excluşi din alimentaţie.

BUCUREŞTI, 3 dec – Sputnik. Persoanele cu diabet, aciditate scăzută a stomacului sau cu obezitate nu ar trebui să consume frecvent cartofi, a declarat endocrinologul rus Elena Goubkina pentru săptămânalul francez Argoumenty et fakty.

Totuşi, expertul nu recomandă excluderea completă a cartofilor din alimentaţie în cazul acestor persoane. Însă cantitatea consumată nu trebuie să depășească 10%.

Cartofii sunt benefici pentru sănătate, deoarece conțin potasiu și sodiu, care contribuie la buna funcționare a celulelor. De asemenea, sunt o sursă bogată de vitamine В6 și С, precum și de fibre dietetice, minerale și antioxidanți.

Evitaţi cartofii prăjiţi

Se recomandă prepararea cartofilor prin aburi, potrivit specialistului. Înainte de preparare, este bine să îi curățați, deoarece coaja acumulează substanțe nocive din aer și din sol. Elena Goubkina a avertizat cu privire la cartofii prăjiți. De asemenea, este periculos să consumaţi tuberculii verzui, deoarece conțin solanină, de obicei otrăvitoare.

Este recomandabil să consumați 200 până la 300 de grame de cartofi de două ori pe săptămână, cantitate care nu afectează sănătatea, a mai spus nutriţionista rusă, citată de Sputnik France

169

Загрузка...
Euro

NUCLEARA: iată unde SUNT miliardele împrumutate de România!

0
(reînnoit 06:49 04.12.2020)
O dezvăluire care trimite pe urmele sumelor colosale împrumutate de Guvernul Orban, pentru care ministrul Cîțu, principalul responsabil, nu vrea să dea socoteală!

BUCUREȘTI, 4 dec – Sputnik. Una dintre cele mai mari probleme ale României – cu mare importanță pentru viitorul țării noastre – este îndatorarea. Iar Guvernul Orban, prin specialistul în combinații bancare și speculative Florin Cîțu s-a împrumutat imens – ultimele 12 luni depășind perioada întregii guvernării PSD!

Dar, pe ce anume s-au cheltuit zecile de miliarde, asta nu se mai știe… pentru că nu se spune!

Pe de altă parte, în ciuda solicitărilor vehemente ale parlamentarilor – mai ales ale senatorului Daniel Zamfir – Florin Cîțu refuză să vină la Comisii, riscând chiar o acțiune penală.

Ei bine, o explicație a misterului folosirii banilor vine de la fostul premier Victor Ponta, care a dezvăluit aseară, la Antena 3, că banii împrumutați de Romania în ultimele 12 luni… au luat calea străinătății!

De unde știe Ponta asta? Simplu – ex-premierul a investigat situația prin foștii săi colaboratori! Atenție la demonstrația lui Victor Ponta:

”Am vorbit cu cei cu care am fost atâția ani la Guvern și mi s-au arătat două cifre aproape identice. Cifra deficitului, cu cât s-a împrumutat guvernul, și cifra deficitului comercial, de balanță comercială”, spune Ponta, observând că… am importat cât am împrumutat!

Cifra e cam aceeași, observă premierul Ponta. ”Cam 18 miliarde de euro s-a împrumutat Guvernul, cam 18 miliarde de euro au ieșit din România”…

Unde s-au dus banii? ”Către firme din Polonia, China, Franța, Germania și așa mai departe”, a menționat Victor Ponta, fără pretenția unei dezvăluiri exhaustive.

”Deci, practic, banii au venit împrumutați, au plecat din țară și noi am rămas cu împrumutul”, conchide Ponta – ”asta s-a întâmplat în anul 2020”.

O adevărată ”nucleară” – și o dezvăluire la care Guvernul ar trebui să răspundă imediat. S-au împrumut acești bani pentru a face importuri?

0
Tagurile:
Miliarde, România

Загрузка...