Marcel Vela

Procurori și polițiști în acțiune la blatiștii din fotbal

236
Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne informează că instituția are toleranță zero față de infracționalitate și au dat detalii despre un plan operativ de mare complexitate derulat la nivelul României.

BUCUREȘTI, 13 nov – Sputnik. ”Ziua Z”, plan operativ de mare complexitate, pus în aplicare la nivel național, a fost debutul unor acțiuni.

Și aceasta pentru că ele continuă. Mai exact, astăzi au loc noi acțiuni de impact care vor constitui semnale de alarmă pentru oricine încearcă să încalce legea.

Chiar în acest moment, a precizat reprezentantul Ministerului Afacerilor Interne, sunt în derulare 56 de percheziții domiciliare la nivel național ce vizează dosare penale în care se fac cercetări pentru mai multe infracțiuni grave: constituirea unui grup infracțional organizat, contrabandă, camătă, șantaj, evaziune fiscală, spălare de bani, înșelăciune și uz de fals, luare și dare de mită, nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Perchezițiile sunt realizate sub coordonarea procurorilor de la unitățile de Parchet competente împreună cu Poliția, Poliția de Frontieră și Jandarmeria.

În județele Brăila, Mureș și Buzău, acolo unde există acțiuni în derulare, Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice sub coordonarea procurorului de caz sin cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, efectuează 6 percheziții domiciliare și pun în executare 10 mandate de aducere într-un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de camătă, șantaj, luare și dare de mită.

Jucătorii unei echipe de fotbal din Liga a II-a au fost obligați să joace sub capacitatea lor sportivă pentru trucarea unor meciuri din Campionatul de fotbal 2017- 2018 și pentru obținerea unor venituri, inclusiv din pariuri sportive.

La momentul comiterii faptelor, jucătorii aveau aveau calitatea de jucători profesioniști de fotbal în Liga a II-a.

Reprezentanții MAI spun că jucătorii au fost determinați să aibă această conduită, respectiv să joace sub capacitatea lor sportivă, prin constrângeri și amenințări exercitate de persoane care le împrumutaseră sume de bani cu camătă.

La acțiunea de astăzi participă și polițiști din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene Brăila, Buzău, Bistrița Năsăud, Mureș și Vâlcea, sprijiniți de echipe ale serviciilor pentru Operațiuni Speciale.

Persoanele depistate vor fi conduse la audieri.

236
Tagurile:
fotbal, poliție, MAI
Muncitori pulverizând dezinfectant pe o stradă din București

COVID-19: Piedone și Băluță suspendă activitatea cu publicul!

17
(reînnoit 07:23 25.11.2020)
Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a luat o decizie importantă după ce au apărut noi cazuri de infectare cu COVID-19 în rândul funcționarilor

BUCUREȘTI, 25 nov – Sputnik. Cel mai activ primar din Capitală, Cristian Popescu Piedone, a decis dispus suspendarea activităţii de lucru cu publicul – de la  sediul din strada Fabrica de Chibrituri, din cauza unor noi cazuri pozitive COVID-19 în rândul angajaţilor Primăriei, transmite Antena 3.

Această suspendare este valabilă de azi, 25 noiembrie, până pe data de 7 decembrie – deci luni, după alegeri.

Primăria Sectorului 5 anunță că în această perioadă vor fi eliberate certificate de deces sau naştere şi se vor oficia cununiile programate, dar cu participarea a cel mult şase persoane.

”Vor lucra cu publicul doar angajaţi ai Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor pentru eliberarea certificatelor de naştere sau deces, cu respectarea strică a normelor sanitare în vigoare”, anunță Primăria, menţionând și că ”se vor oficia şi cununiile civile programate în această perioadă, dar într-un cadru mult mai restrâns (cel mult şase persoane)”.

De asemenea, se precizează că Starea Civilă din cadrul Primăriei Sectorului 5, care are o intrare separată de restul clădirii, va lucra, ”angajaţii care nu sunt confirmaţi cu noul coronavirus şi care lucrau cu publicul vor veni la serviciu”.

Și singurul primar PSD din Capitală, Daniel Băluță, anunță că primăria Sectorului 4 din Capitală își suspendă activitatea cu publicul, dar până pe 2 decembrie.

„Ca urmare a apariției unor cazuri de infecție cu noul coronavirus în rândul angajaților autorității locale, primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a dispus suspendarea activității de lucru cu publicul, precum și a activității neesențiale.

Suspendarea e valabilă în perioada 25 noiembrie – 02 decembrie 2020 – anunță Primăria Sectorului 4.

În ambele cazuri, toate spaţiile din primăriile de la sectoarele 4 și 5 urmează să fie dezinfectate de firme specializate.

17
Tagurile:
Bucuresti, coronavirus, COVID-19

Загрузка...
Emmanuel Macron

COVID în Franța: Macron a anunțat o „nouă etapă” și măsuri

1327
(reînnoit 07:20 25.11.2020)
Vârful celui de-al doilea val al epidemiei de Covid-19 în Franța a trecut, a spus Emmanuel Macron, care a anunţat data când va începe o nouă etapă în lupta împotriva coronavirusului.

BUCUREŞTI, 25 nov – Sputnik. În timpul unui discurs televizat marți seara, 24 noiembrie, preşedintele Franţei Emmanuel Macron a cerut francezilor să-și „continue eforturile” în lupta împotriva Covid-19, menționând totodată că vârful celui de-al doilea val al epidemiei a trecut.

În timp ce țara tocmai a depăşit pragul de 50.000 de decese legate de noul coronavirus, președintele a spus că vrea ca „guvernul și parlamentul să ofere condițiile pentru a asigura izolarea persoanelor infectate, într-un mod mai restrictiv”.

Relaxarea restricţiilor după 15 decembrie

Potrivit acestuia, din 15 decembrie, dacă numărul de noi contaminări zilnice scade la 3.000, restricţiile vor putea fi ridicate și vor fi permise călătoriile. Cinematografele, teatrele și muzeele vor putea astfel să se redeschidă la acea dată, potrivit președintelui. Cu toate acestea, el a cerut „să se facă toate eforturile pentru a evita un al treilea val” al epidemiei.

„Dacă nu dorim să trecem printr-o a treia carantină, trebuie să ne dublăm vigilența: să îi protejăm pe cei dragi, în special pe cei mai vulnerabili, purtând masca, inclusiv acasă când suntem cu prietenii sau cu rudele care nu locuiesc zilnic cu noi”, a declarat Macron, citat de Sputnik France

Liceele vor putea să se deschidă complet, „cu toți elevii”, în jurul datei de 20 ianuarie, dacă numărul contaminărilor zilnice rămâne sub 5.000, a mai spus Macron.

Magazinele mici vor putea fi redeschise începând de sâmbătă, 28 noiembrie, iar serviciile la domiciliu vor fi reluate, dar până la ora 21:00 și conform „protocoalelor de sănătate”:

În același timp, certificatul pentru călătorie va permite deplasarea la 20 de kilometri de casă, în loc de unul, și timp de trei ore în loc de una. Serviciile în lăcașurile de cult vor fi din nou permise începând de sâmbătă, „în limita strictă a 30 de persoane”.

Fără vaccinare obligatorie

Președintele a mai anunțat că vaccinarea împotriva Covid-19 nu va fi obligatorie, iar campania va începe „de la sfârșitul lunii decembrie, începutul lunii ianuarie” pentru „cei mai vulnerabili oameni”.

1327
Tagurile:
Franța, Restricții, COVID-19, Emmanuel Macron
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...

VIDEO - Muncă de durată: Geniștii ruși în Nagorno-Karabah

0
Inginerii militari ruși și geniștii au plecat în Nagorno-Karabah pentru a se alătura trupelor de menținere a păcii din regiune și pentru a ajuta localnicii să revină la o viață normală.

În republica nerecunoscută Nagorno-Karabah au fost expediați ingineri militari și geniști militari. Specialiștii din Rusia vor examina terenul pentru a identifica dispozitive explozibile în zonele unde au avut loc acțiuni militare și se vor ocupa de așa-numita deminare umanitară, care se efectuează la solicitarea administrației republicii Nagorno-Karabah. Adică, geniștii vor interveni inclusiv pe terenurile private.

De ce Occidentul este nemulțumit de reglementarea din Nagorno-Karabah>>>

Potrivit inginerilor militari, deminarea primară poate dura câteva luni, însă pentru a curăța în totalitate regiunea de mine și bombe nedetonate vir fi necesari câțiva ani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Karabah
Тема:
Conflictul azero-armean în Karabah

Загрузка...