Poliţia de Frontieră Română, vama Nădlac

Restricții de IZOLARE la revenirea din aceste țări - Listă

141
Începând cu data de 14 noiembrie 2020, pentru o perioadă de 30 de zile, România intră din nou în stare de alertă. Care sunt măsurile luate.

BUCUREȘTI, 13 nov – Sputnik. Starea de urgență pe teritoriul României a fost prelungită pentru o perioadă de 30 de zile începând de mâine, 14 noiembrie 2020, având în vedere că numărul persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 continuă să fie crescut. Această creștere generează o presiune constantă asupra sistemului sanitar și asupra capacității de gestionare a situației din partea autorităților locale.

Cu acest prilej a fost adoptată și noua listă cu țările din zona galbenă, considerate cu risc epidemiologic ridicat. Persoanele care vin în România din aceste țări vor trebui să stea în carantină.

Potrivit anexei 2 la Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 54, lista țărilor în vigoare de la data de 13 noiembrie 2020 Zona Galbenă – carantina la domiciliu/locația declarată pentru 14 zile cuprinde: Andorra, Polinezia Franceză, Cehia, Luxemburg, Belgia, Elveția, Liechtenstein, Slovenia, Armenia, Franța, Muntenegru, Austria, Polonia, Georgia,  Croația, Olanda, Italia,Bosnia și Herțegovina, San Marino, Macedonia de Nord, Guam, Spania, Portugalia, Slovacia, Iordania, Ungaria, Monaco, Bulgaria, Lituania și Danemarca.

141
Tagurile:
Țări, Stare de alertă
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1405)
Vaccinul Sputnik V

În ce condiții Italia va negocia cu Rusia procurarea vaccinului Sputnik V

80
Italia va putea să demareze negocieri cu Rusia pentru procurarea Sputnik V doar după ce preparatul va fi certificat de Agenția Europeană a Medicamentelor, a declarat ambasadorul italian la Moscova.

BUCUREȘTI, 28 nov – Sputnik. Italia va putea demara negocieri cu Rusia pentru procurarea vaccinului „Sputnik V” doar după ce acesta va fi certificat de Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA), a declarat agenției RIA Novosti, ambasadorul republicii italiene la Moscova, Pasquale Terracciano, în timpul festivităților de deschidere a patinoarului de pe Piața Roșie.

Vaccin
РФПИ и Центр имени Гамалеи

“Vaccinul trebuie să fie certificat de Agenția Europeană a Medicamentelor. Dacă Insitutul Gamaleia a demarat discuțiile pe acest subiect cu agenția, dacă a expediat informații despre vaccinul rusesc, adunci agenția îl va autoriza, îl va certifica, adică va fi unul din vaccinele accesibile”, a spus ambasadorul.

“Suntem obligați să respectăm această procedură prin intermediul EMA. Nu putem decide “vreau asta, vrea altceva”, doar prin intermediul EMA. Abia apoi vom putea demara negocieri pe acest subiect”, a menționat diplomatul.

80
Tagurile:
Rusia, Italia, vaccin
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1405)
Tematic
Viktor Orban, gata să cumpere vaccin din Rusia
Un nou contract pentru vaccin anti-Covid – al șaselea!
Acuzația zilei: ”Se vinde iluzia unui vaccin care NU EXISTĂ!”

Загрузка...
Turcia

Vouchere de vacanță 2020: perioada de valabilitate, schimbată

678
Românii care beneficiază de vouchere de vacanță primesc noutăți de la Guvern, care a decis prelungirea valabilității tichetelor emise în 2019 și 2020 până la finele lui 2021.

BUCUREȘTI, 28 nov – Sputnik. Voucherele de vacanță emise în 2019 și 2020 pot fi folosite până la sfârșitul anului 2021. Aceasta este decizia luată de Guvernul României.

Anunțul a fost făcut de șeful cancelariei premierului Ludovic Orban, Ionel Dancă. Potrivit oficialului, un act normativ înaintat de Ministerul Economiei prevede prelungirea valabilității până la 31 decembrie 2021.

Astfel, voucherele de vacanță acordate în intervalul menționat și care, din pricina restricțiilor sanitare, nu au putut fi folosite, vor putea fi utilizate până la sfârșitul anului viitor, mai ales în contextul în care așteptările sunt ca în primul trimestru al anului viitor efectele acestei pandemii să înceteze, a punctat Dancă.

Tot în domeniul turismului, Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență care prevede o schemă de ajutor pentru companiile din acest sector de activitate.

Astfel, se instituie un ajutor de stat de 20% din pierderile înregistrate de aceste companii în 2020 comparativ cu cifra de afaceri din 2019. Această schemă de ajutor de stat a fost discutată cu reprezentanții mediului de afaceri, care urmează a fi notificată Comisiei Europene și, după adoptarea CE, va fi adoptată în forma finală și operaționalizată.

”Este unul dintre cele mai importante programe de sprijin pentru industria HoReCa și pentru agențiile de turism în perioada aceasta”, a mai spus Dancă.
678

Загрузка...