Marcel Vela

Marcel Vela, mesaj pentru interlopi: război pe față

131
Ministrul Afacerilor Interne a transmis, în dimineața zilei de astăzi, 12  noiembrie 2020, un mesaj interlopilor și a anunțat că ofensiva continuă. Despre ce este vorba.

BUCUREȘTI, 12 nov – Sputnik. Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, a explicat că ieri, 11 noiembrie 2020, a fost ”Ziua Z în combaterea infracționalității”.

Au fost executate 619 acțiuni dintre care 489 de percheziții și 130 de descinderi.

”Există toleranță zero față de infracționalitate”, a punctat Vela.

”Ziua Z” a fost un record în activitatea MAI, a mai subliniat demnitarul.

În urma activității de ieri, au fost conduse la audieri 465 de persoane. Au fost reținute în arest pentru 24 de ore 98 de persoane și plasate sub control judiciar 27 de persoane. Au fost prinse și introduse în penitenciar sau în arest 19 persoane care aveau mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, mandat de arestare preventivă sau aveau mandate europene de arest.

Au fost confiscate 33,5 kilograme de droguri sub diferite forme.

De asemenea, ieri, au fost ridicate 8 autoturisme de lux, 4,5 kilograme de aur și 3 tone de alcool.

Au fost confiscate, în vederea percheziționării informatice, 317 telefoane.

De asemenea, 14 arme deținute ilegal și câteva sute de cartușe au fost confiscate.

Oamenii legii au mai ridicat și sume de bani. Vorbim despre 870.000 de lei, 211.000 de euro, 1000 de dolari și 8500 de lire sterline.

Au fost sechestrate bunuri în valoare de 15.000.000 de lei însemnând 40 de autoturisme și 12 imobile.

Marcel Vela a subliniat că ofensiva continuă și că astăzi, 12 noiembrie 2020, se fac 55 de percheziții în Galați, Botoșani, Iași, Teleorman, Vrancea și București.

Aceste acțiuni, a dat asigurări demnitarul, au în spate sute de ore de cercetare, documentare și anchetă.

Marcel Vela a transmis un mesaj interlopilor.

”Ca să nu mai spun că suntem cu ochii pe ei, o să le spun doar atât: ”Rămâne cum am stabilit”, a declarat ministrul Afacerilor Interne.

 

 

 

 

131
Tagurile:
Marcel Vela
Vaccinul Sputnik V

În ce condiții Italia va negocia cu Rusia procurarea vaccinului Sputnik V

81
Italia va putea să demareze negocieri cu Rusia pentru procurarea Sputnik V doar după ce preparatul va fi certificat de Agenția Europeană a Medicamentelor, a declarat ambasadorul italian la Moscova.

BUCUREȘTI, 28 nov – Sputnik. Italia va putea demara negocieri cu Rusia pentru procurarea vaccinului „Sputnik V” doar după ce acesta va fi certificat de Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA), a declarat agenției RIA Novosti, ambasadorul republicii italiene la Moscova, Pasquale Terracciano, în timpul festivităților de deschidere a patinoarului de pe Piața Roșie.

Vaccin
РФПИ и Центр имени Гамалеи

“Vaccinul trebuie să fie certificat de Agenția Europeană a Medicamentelor. Dacă Insitutul Gamaleia a demarat discuțiile pe acest subiect cu agenția, dacă a expediat informații despre vaccinul rusesc, adunci agenția îl va autoriza, îl va certifica, adică va fi unul din vaccinele accesibile”, a spus ambasadorul.

“Suntem obligați să respectăm această procedură prin intermediul EMA. Nu putem decide “vreau asta, vrea altceva”, doar prin intermediul EMA. Abia apoi vom putea demara negocieri pe acest subiect”, a menționat diplomatul.

81
Tagurile:
Rusia, Italia, vaccin
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Viktor Orban, gata să cumpere vaccin din Rusia
Un nou contract pentru vaccin anti-Covid – al șaselea!
Acuzația zilei: ”Se vinde iluzia unui vaccin care NU EXISTĂ!”

Загрузка...
Turcia

Vouchere de vacanță 2020: perioada de valabilitate, schimbată

695
Românii care beneficiază de vouchere de vacanță primesc noutăți de la Guvern, care a decis prelungirea valabilității tichetelor emise în 2019 și 2020 până la finele lui 2021.

BUCUREȘTI, 28 nov – Sputnik. Voucherele de vacanță emise în 2019 și 2020 pot fi folosite până la sfârșitul anului 2021. Aceasta este decizia luată de Guvernul României.

Anunțul a fost făcut de șeful cancelariei premierului Ludovic Orban, Ionel Dancă. Potrivit oficialului, un act normativ înaintat de Ministerul Economiei prevede prelungirea valabilității până la 31 decembrie 2021.

Astfel, voucherele de vacanță acordate în intervalul menționat și care, din pricina restricțiilor sanitare, nu au putut fi folosite, vor putea fi utilizate până la sfârșitul anului viitor, mai ales în contextul în care așteptările sunt ca în primul trimestru al anului viitor efectele acestei pandemii să înceteze, a punctat Dancă.

Tot în domeniul turismului, Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență care prevede o schemă de ajutor pentru companiile din acest sector de activitate.

Astfel, se instituie un ajutor de stat de 20% din pierderile înregistrate de aceste companii în 2020 comparativ cu cifra de afaceri din 2019. Această schemă de ajutor de stat a fost discutată cu reprezentanții mediului de afaceri, care urmează a fi notificată Comisiei Europene și, după adoptarea CE, va fi adoptată în forma finală și operaționalizată.

”Este unul dintre cele mai importante programe de sprijin pentru industria HoReCa și pentru agențiile de turism în perioada aceasta”, a mai spus Dancă.
695

Загрузка...