Ninsoare

Vremea în următoarele zile: vine iarna unde va ninge

454
Potrivit meteorologilor, în următoarele zile vremea va fi rece şi se vor semnala ceaţă şi burniţă, însă şi lapoviţă şi ninsoare mai ales la munte. Unde va fi cel mai frig.

BUCUREŞTI, 11 nov – Sputnik. Joi, cerul va fi variabil în zonele montane și submontane, iar după orele prânzului și în centrul țării, dar se va menține nebulozitatea joasă în celelalte regiuni, pe alocuri asociată cu ploaie slabă sau burniță, potrivit RomâniaTV. Spre seară și mai ales noaptea, înnorările se vor accentua în vestul și sud-vestul teritoriului, unde va ploua pe arii extinse și moderat cantitativ.

În masivele sud-vestice, la altitudini mari, vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în sudul Banatului și pe crestele Carpaților Meridionali. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 4 și 12 grade, iar cele minime între -2 și 9 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei, spre -5 grade. Pe alocuri, dimineața și noaptea, va fi ceață.

Vineri, în cea mai mare parte a țării, valorile termice diurne se vor situa în jurul normelor caracteristice datei, iar cele nocturne ușor peste acestea. Cerul va avea înnorări și trecător va ploua, local în jumătatea sudică a teritoriului și pe suprafețe mai mici în rest. La altitudini mari, cu precădere în masivele sudice, vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, dar și pe litoral. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 și 13 grade, iar cele minime între 1 și 9 grade, mai scăzute în depresiuni. Dimineața și mai ales noaptea, pe arii restrânse, va fi ceață.

Sâmbătă, în cea mai mare parte a țării, valorile termice diurne se vor situa în jurul normelor caracteristice datei, iar cele nocturne ușor peste acestea. Cerul va avea înnorări și trecător va ploua, local în jumătatea sudică a teritoriului și pe suprafețe mai mici în rest. La altitudini mari, cu precădere în masivele sudice, vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, dar și pe litoral. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 și 13 grade, iar cele minime între 1 și 9 grade, mai scăzute în depresiuni.

Duminică, în zonele joase de relief va fi ceață, local, dimineața și noaptea, posibil persistentă în cursul zilei în regiunile sud-vestice și asociată, trecător, cu ploi slabe sau burniță. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări, ziua, în zona înaltă de munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 9 și 14 grade, iar cele minime se vor situa între -3 şi 9 grade.

454
Tagurile:
Ninsoare, prognoză, Vreme, Meteo
Тема:
Prognoza meteo (354)
Tematic
Avertizare meteo: ninsori viscolite şi ploi – COD GALBEN
Meteo pentru UK: cum va fi noiembrie – când încep ninsorile
Meteo: vremea se schimbă radical – Cod galben în toată ţara
Alerte meteo: se schimbă vremea, vin vijeliile
Când trecem la ora de iarnă - vremea în această zi
Prognoza meteo: vine iarna? Ploi, lapoviţă şi ninsori
Testare la COVID - 19

Alertă MAE: încă o țară cere românilor teste PCR la intrare

26
(reînnoit 12:08 03.12.2020)
Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe precizează că autoritățile croate au anunțat noi măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Republicii Croația, în contextul pandemiei de COVID-19.

BUCUREȘTI, 3 dec – Sputnik. Accesul pe teritoriul Republicii Croația este permis cetățenilor străini care sosesc din zone/state cu risc epidemiologic ridicat, inclusiv România, cu condiția prezentării unui test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 48 ore anterior intrării pe teritoriul croat sau a efectuării unui test molecular (PCR) după intrarea în Republica Croaţia, cu obligația de a intra în autoizolare până la primirea unui rezultat negativ. Noile măsuri sunt în vigoare până la data de 15 decembrie 2020.

Anunțul a fost făcut de Ministerul Afacerilor Externe român.

Lista unităților în care pot fi efectuate testele moleculare (PCR) pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2 la intrarea în Republica Croația poate fi consultată la pagina de internet: https://www.koronavirus.hr/svi-testni-centri-u-republici-hrvatskoj/763. Costul pentru efectuarea unui test variază între 70 și 200 euro și va fi suportat de către solicitant.

Lista zonelor/statelor cu risc epidemiologic ridicat poate fi consultată la următoarea adresă: https://www.ecdc.europa.eu/en/covid-19/situation-updates/weekly-maps-coordinated-restriction-free-movement.

De la aplicarea acestor măsuri sunt exceptate mai multe categorii de persoane.

Este vorba despre angajaţii care prestează servicii esenţiale, inclusiv angajaţii în domeniul sanitar, lucrătorii transfrontalieri şi sezonieri, elevii, studenţii şi stagiarii transfrontalieri, cu obligația ca durata șederii pe teritoriul Republicii Croația sau în afara teritoriului croat să nu depășească 12 ore, personalul navigant şi transportatorii, diplomaţii, personalul organizaţiilor internaţionale şi persoanele invitate de organizaţii internaţionale, personalul militar, ofiţerii de poliţie, personalul protecţiei civile şi personalul umanitar, persoanele care călătoresc pentru motive esenţiale legate de familie sau afaceri, inclusiv jurnaliștii, persoanele aflate în tranzit, cu condiția ca durata tranzitului să nu depășească 12 ore, precum și pacienții transportați pentru motive de sănătate urgente sau esențiale.

De asemenea, informații suplimentare privind categoriile de persoane exceptate de la noile măsuri adoptate de autoritățile croate se regăsesc pe pagina de internet a Ministerului croat de Interne https://mup.gov.hr/uzg-covid/286210.

Ministerul Afacerilor Externe subliniază că cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență au la dispoziție telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Republica Croația: +38598414341. Totodată, Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: https://www.mae.ro/node/51907, http://zagreb.mae.ro și http://www.mae.ro/ și informarea temeinică anterior deplasărilor în Republica Croația.

26
Tagurile:
COVID-19, coronavirus, teste, Croația, MAE
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Ludovic Orban

Pensia minimă: Orban, anunț despre majorare

130
Vești bune pentru vârstnicii României: pensia minimă va crește în anul viitor, potrivit declarațiilor premierului Ludovic Orban. Acesta a precizat că procentul de creștere va fi în funcție de indicatorii economici.

BUCUREȘTI, 3 dec – Sputnik. Pensia minimă va crește din 2021. Acesta este anunțul pe care l-a făcut premierul României, Ludovic Orban. Totuși, șeful Executivului nu a dat un răspuns precis cu privire la procentul cu care va crește venitul vârstnicilor.

”Cu cât? Vom vedea pentru că eu v-am spus: creşterea pensiilor trebuie să fie în acord cu nişte indicatori economici - creşterea economică, rata inflaţiei”, a spus Orban.

Premierul României a dat asigurări că se dorește creșterea pensiilor și, concomitent, creșterea puterii de cumpărare a pensiilor, doar în baza unei dezvoltări economice care se bazează pe creşterea economică serioasă.

La rândul său, ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a declarat că liberalii mizează pe o creștere cu până la 46% a punctului de pensie până în anul 2024.

Pentru 2021 se ia în calcul o creștere a punctului de pensie de peste 8 procente.

”Această discuţie se duce într-o direcţie greşită pentru că oamenii nu cheltuiesc procente, cheltuiesc lei, bani”, a explicat ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, informează economica.net.
130

Загрузка...