Poliția română

Analist: România va fi închisă inevitabil ca o conservă

204
(reînnoit 19:05 04.11.2020)
Analistul Sorin Roșca Stănescu vorbește despre felul în care România se va închide ca o conservă, situație pe care o numește inevitabilă, și arată iresponsabilitatea guvernanților care organizează alegeri.

BUCUREȘTI, 4 nov - Sputnik. România va fi închisă de voie, de nevoie, spune Sorin Roșca Stănescu într-un editorial publicat pe Corectnews. El arată că, dacă țara va fi închisă de voie, acest lucru se va întâmpla în decembrie, după alegerile parlamentare, iar dacă va fi închisă de nevoie, evenimentul va fi generat de celelalte state europene indiferent de data alegerilor.

Analistul arată că, în acest timp PNL și PSD se pregătesc de zor pentru alegerile parlamentare, singura diferență dintre ele fiind că PNL susține pe față necesitatea organizării în luna decembrie a alegerilor parlamentare, în timp ce PSD avertizează de zor opinia publică asupra pericolului escaladării pandemiei.

”În realitate însă, PSD face tot ce poate pentru ca alegerile să nu fie amânate. Și asta în ciuda faptului că interesul social-democraților este să-i lase cât mai mult timp pe liberali să se erodeze la putere. Iar celelate partide merg și ele în siajul celor mari”, spune SRS în editorialul său.

Dacă alegerile sunt mai sigure decât spitalele, îl ironizează apoi SRS pe ministrul Sănătății, amintind declarația acestuia, atunci să transformăm spitalele, pentru le securiza în secții de votare, sau măcar saloanele de terapie intensivă, pentru că astfel cetățenii vor beneficia de o siguranță sanitară sporită.

Dar SRS le amintește citirorilor că aceleași lucruri liniștitoare era uspuse de guvernanți și despre școli înaintea deschiderii noului an școlar, în sensul că școlile ar fi mai sigure decât supermarketurile.

”La momentul respectiv, mă gândeam dacă, în aceste condiții, nu ar fi fost mai bine să transformăm supermarketurile în unități de învățământ. Și invers. Să mutăm supermarketurile în școli. Pentru ca harababura astfel indusă populației să fie deplină”, arată SRS haosul provocat de bulibășeala Guvernului. Doar acum, atrage atenția analistul, de sigure ce sunt școlile, jumătate din ele sunt închise.

În România, pandemia este scăpată de sub control, crede SRS, și scăpată va rămâne, în ciuda asigurărilor și angajamentelor premierului Ludovic Orban.

”Răspândirea infecției nu poate fi controlată, atâta timp cât contacții persoanelor cu coronavirus nu sunt inventariați și testați obligatoriu și gratuit. Așa cum se întâmplă în celelate state din Uniunea Europeană”, se arată în editorial.

Ce e mai grav este că alegerile din decembrie vor exploda literalmente pandemia, iar sistemul medical în luna decembrie va fi cu certitudine îngenucheat, consideră SRS.

”În timp ce slujbele religioase sunt în mod abuziv restricționate, în timp ce sălile de spectacole rămân închise, oamenii sunt siliți să se bulucească în mijoacele de transport în comun, iar în București metroul a devenit probabil ce mai important focar de infecție. Nici măcar în ceea ce privește circulația cu metroul, Guvernul nu este capabil să impună o bună organizare”, mai arată el cum funcționează logica strâmbă a autorităților.

Observația de final a lui SRS trebuie să dea de gândit: după ce pandemia va exploda din cauza alelgerilor, iar jucătorii politici vor fi cu sacii în căruță, tot cetățenii vor fi vinovați, ba vor fi chiar ”acuzați, declarați iresponsabili, fugăriți și amendați”, se încheie editorialul pe un ton sumbru.

204
Tagurile:
România, analist
Tematic
Analist, întrebare cheie: De ce România este o colonie?
Un analist prezice război civil în SUA după alegeri
Analist: „Europa ajunge în scenariul violențelor stradale”
Mircea Badea

Conducerea Armatei, lovită de COVID! Mircea Badea, reacție

55
(reînnoit 06:41 27.11.2020)
Situație unică în istorie: conducerea Armatei Române este sub asediul… unui virus – iar Mircea Badea reacționează în stil propriu la aflarea veștii.

BUCUREȘTI, 27 nov – Sputnik. O informație transmisă aseară târziu anunța că generalul Daniel Petrescu, șeful Statului Major General al Apărării a fost testat pozitiv – fiind infectat cu SARS-CoV-2.

Informația a fost transmisă de Ministerul Apărării Naționale, care anunță că generalul Petrescu este asimptomatic, dar s-a izolat într-un spațiu al MApN.

De acolo, șeful Statului Major General își exercită în continuare atribuțiile funcționale, transmite MApN.

De asemenea, odată cu generalul Petrescu a fost testat și generalul Nicolae-Ionel Ciucă, ministrul Apărării Naționale, dar rezultatul testului a fost negativ.

Dar, din motive de precauție, ministrul Ciucă a intrat în izolare, tot la sediul MApN – și va fi  retestat peste 72 de ore.

Această din urmă știe este destul de ciudată – pentru că, în mod normal, o persoană care intră în izolare trebuie să rămână la domiciliul declarat – ori e greu de presupus că ministrul și-a declarat domiciliul la minister! Precizăm că Nicolae Ciucă este acum civil, deci nu se pune problema la fel ca la generalul Petrescu.

O reacție la veste izolării capilor Armatei în stilul său unic a avut cunoscutul realizator Mircea Badea.

”Băi, băiatule, ce-i cu ăștia?! Păi cum, șeful Statului Major al Apărării nu s-a… apărat de Coronavirus?! Vă dați seama… Statului Major! Și ce a făcut domnul Daniel Petrescu? A… stat? Da… major!”.

Dar, spune Mircea Badea, ”m-ar interesa de ce s-au testat cei doi? Că așa le-a venit?!...”.

„Nu avea simptomele bolii – și atunci cum de s-a testat, de ce s-a testat?”

55
Tagurile:
COVID-19, Mircea Badea
Tematic
Mircea Badea și Dumitrescu dezvăluie ”recordurile” lui Dâncu
Orban plătește gafa, e băgat la mijloc de Ciutacu și Badea!
Mircea Badea, curaj total – își va pune SUA și UE în cap!

Загрузка...
Зима

Prognoza meteo, se schimbă vremea: când încep ninsorile

154
Meteorologii anunţă că în următoarele zile vremea se va răci accentuat şi vor fi precipitații slabe, sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare. La ce vreme să ne aşteptăm în weekend.

BUCUREŞTI, 26 nov – Sputnik. Vineri, cerul va fi mai mult senin, cu nori de plafon jos și ceață în Câmpia de Vest, unde local vor persista, mai ales în prima parte a intervalului, și în zonele de câmpie din restul țării, potrivit RomâniaTV . Seara și noaptea nebulozitatea se va extinde în vest, nord și centru, unde pe arii restrânse se vor semnala precipitații slabe, sub formă de ploaie, lapoviță și trecător ninsoare, în timp ce în restul teritoriului cerul va fi variabil și pe suprafețe mai mici se va forma ceață.

Ceața va fi asociată trecător și izolat cu chiciură, burniță sau fulguieli. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 3 și 13 grade, cu cele mai scăzute valori în zonele cu ceață persistentă, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 și 5 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei.

Sâmbătă, în vestul, nordul şi centrul ţării, vremea va fi în general închisă, cu valori termice diurne mai scăzute decât este în mod normal pentru această perioadă. Cerul va fi mai mult noros, iar aria precipitațiilor se va extinde treptat. Acestea vor fi sub formă de ploaie, trecător lapoviță şi, mai ales la munte, vor predomina ninsorile. Izolat vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 1 și 11 grade, iar cele minime între -5 și 4 grade.

Duminică, cerul va avea înnorări în cea mai mare parte a ţării, mai persistente ziua în sud-vestul, centrul şi nord-estul teritoriului, unde precipitaţiile se vor semnala local. La munte va ninge, iar în zonele mai joase de relief vor fi ploi, lapoviţă şi ninsori.

În regiunile sudice şi sud-estice, dimineaţa pe alocuri se va semnala ceaţă, iar aria de nebulozitate şi precipitaţii – mai ales sub formă de ploaie şi lapoviţă- va fi în extindere în cursul nopţii. Pe spaţii mici se pot cumula cantităţi de apă însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări izolate pe crestele montane şi în regiunile sud-estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 9 grade, mai ridicate în Dobrogea, iar cele minime vor fi cuprinse, în marea lor majoritate, între -5 și 5 grade.

154
Tagurile:
nisori, prognoza meteo

Загрузка...
Klaus Iohannis și Ludovic Orban

Iohannis și Orban, PRINȘI în fapt au încălcat legea!

0
(reînnoit 06:46 27.11.2020)
De data asta sunt imagini clare care dovedesc că președintele și premierul au încălcat dispozițiile date chiar de ei în privința stării de alertă.

BUCUREȘTI, 27 nov - Sputnik. În timp ce poliția aplică amenzi uriașe simplilor cetățeni, președintele Iohannis , premierul Orban și mai muți miniștri au încălcat regulile stării de alertă.

Astfel, la lansarea ”Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă”, eveniment petrecut aseară,  au participat 26 de persoane, în condițiile în care maximum acceptat este de 20 de participanți!

”Pentru Iohannis și Orban nu există lege, nu există nici restricțiile impuse tuturor românilor!”, a reacționat PSD, pe Facebook. ”Le-au închis școlile elevilor, au închis piețele, îi amendează pe românii care merg să se roage”.

Ori, observă PSD, ”doar Iohannis și Orban au voie să participe la întruniri cu peste 26 de oameni, în spațiu închis. Ce contează că legea spune clar că trebuie să fie maxim 20!”.

În concluzie – ”dacă disprețul față de cetățenii cărora le cer sacrificii este atât de mare acum, cum va fi după alegeri?”, scrie PSD, care întreabă în final – ”Pe 6 decembrie, ce le vei răspunde?”.

0
Tagurile:
Ludovic Orban, Klaus Iohannis
Tematic
PSD dezvăluie MOTIVUL lui Iohannis, ”de ce continuă să mintă”
Iohannis, declarații de ultima oră
Acuzație fulminantă: ”Iohannis a ordonat atacul la Biserică!”

Загрузка...