Alexandru Rafila

Alexandru Rafila, agresat pe stradă, în centrul Capitalei!

1666
Prof.univ.dr. Alexandru Rafila a fost agresat, reproșându-i-se că îndrăznește să candideze la parlamentare… fiind fiu de securist!

BUCUREȘTI, 23 oct – Sputnik. Cunoscutul medic Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS a fost agresat în plină stradă, pe Calea Victoriei, de doi indivizi.

Rafila a fost agresat verbal, dar i s-a și arătat, amenințător, un baston de lemn, iar unul dintre agresori – se pare, un cunoscut actor, a lovit puternic în geamurile mașinii care îl ducea pe dr. Rafila.

Cei doi agresori au fost protestatarul Marian „Ceaușescu” și, conform unei publicații, celălalt ar fi fost actorul Costel Cașcaval. Agresiunea s-a petrecut pe Calea Victoriei, în fața sediului B1TV, unde Rafila fusese invitat.

În tot timpul emisiunii, Rafila nu a replicat, s-a suit repede în mașina postului TV, în timp ce i se arăta ciomagul – ca să i se amintească de ceea ce ar fi făcut tatăl său în Securitate, la finele anilor 40; după ce Rafila s-a suit în automobil și a închis ușa, presupusul actor a început să țipe și să lovească cu palmele în geamurile mașinii.

Marian ”Ceaușescu” a încercat să-l potolească, dar a fost nevoie de intervenția șoferului pentru a opri ieșirea nervoasă.  

Care a fost semnificația agresiunii? Rafila candidează la Parlament, iar cei doi erau supărați pe calitatea lui de… fiu al tatălui său, despre care se știe că a fost ofițer al Securității în primii ani ai instituției – 1948-49 – și i se impută executarea și prigonirea unor țărani în primii ani ai ”colectivizării”. Datele sunt însă contestabile.

Protestatarul ”Ceaușescu” a filmat incidentul și a scris o postare, pe care o redăm întocmai, fără corecturi:

”Domnul doctor Rafila a vazut (pulan) instrumentul cu care talăl bătea si tortura țărani, care nu vroiau de buna voie sa intre cu pămînturile, in colectivizare, pentru care străbunii lor au luptat pentru ele. Regret gestul cu lovirea masini, dar omul nu mai poate suporta ca pui se securisti sa devina parlamentar”.

Apropo de furia presupusului actor pe faptul că ”fiul unui securist” vrea să ajungă parlamentar, îl sfătuim să fie și mai supărat pe fiul și nepotul altor securiști din aceeași perioadă, mult mai clar documentați de CNSAS, care a devenit prim ministru!

Mai mult, același fiu și nepot de securiști din anii 50 conduce PNL, un partid care a dat multe dintre victimele prigoanei anilor 50, dar și joacă acum rolul polului ”anticomunist”. Deci, îl sfătuim să joace sceneta în față la Palatul Victoria sau la sediul PNL.

1666
Tagurile:
Alexandru Rafila
Tematic
Legătura gravă între tații securiști ai lui Orban și Rafila!
Criză sanitară în România - avertismentul lui Rafila
Câți români s-ar îmbolnăvi de fapt de COVID-19 - Rafila
PUȘCĂRIE! Rafila dă în vileag fapta gravă a autorităților!
Știrea nopții: dr. Alexandru Rafila preia steagul PSD
Ghicitul

Sfântul Andrei: tradiții și obiceiuri mai puțin știute

55
Ziua de 30 noiembrie este prilej de mare sărbătoare pentru sute de mii de români care poartă numele Sfântului Andrei. Ziua este marcată, însă, de o serie de superstiții și tradiții, însă prea puțini români știu ce trebuie făcut.

BUCUREȘTI, 30 nov – Sputnik. Ziua Sfântului Andrei, sărbătorită în fiecare an pe 30 noiembrie, are, pentru mulți români, și semnificații mai puțin știute.

În popor se păstrează o serie de superstiții și tradiții în legătură cu sărbătoarea Sfântului Andrei. Românii le respectă pentru a-și descoperi viitorul ori pentru a alunga spiritele rele.

Unele din superstițiile legate de această zi sunt înconjurate de domnia spiritelor și de strigoi, iar altele vorbesc despre bogăția anului și despre găsirea perechii în dragoste.

Majoritatea românilor cunosc faptul că ziua de Sfântul Andrei este legată de spiritele celor care nu mai sunt printre noi și de apariția strigoilor în preajma caselor, scrie impact.ro.

Astfel, ca să se simtă în siguranță, mulți români consumă usturoi în ziua de 30 noiembrie. Alții pun câte o bucată de usturoi la colțurile ferestrelor și ușilor.

Această zi prevestește anul care va veni. Românii pun crenguțe de copaci în apă pentru a vedea dacă înfloresc până la Crăciun. Acestea sunt un semn că va fi un an minunat.

De asemenea, ei pun grâu în farfurii și îl lasă până la Sărbătoarea Nașterii Domnului. Dacă încolțește, este semn de belșug.

O tradiție mult mai specială este cea a celor 12 cepe. Oamenii pun câte o ceapă în vase mici. Fiecare ceapă reprezintă o lună a anului. Dacă cepele se strică până la Crăciun înseamnă că acele luni vor fi ploioase. Pe de altă parte, cepele încolțite reprezintă luni cu bogăție.

Fetele nemăritate își pot afla alesul. Ele se așază în noaptea de 30 noiembrie între două oglinzi, având în mână o lumânare, și cred că astfel îl pot vedea pe cel lângă care vor îmbătrâni.

Tot în popor se crede că, dacă o fată face o turtă din aluat sărat, o coace pe cărbuni și o împarte în jumătate, păstrând una dintre bucăți sub pernă, va descoperi cine îi este sortit.

55
Tagurile:
Sfântul Andrei
Tematic
Arhiepiscopia Tomisului, decizie de Sfântul Andrei
Sfântul Andrei - ocrotitorul românilor: mesaje de felicitare
Pelerinaj Sfântul Andrei: ce au decis autoritățile

Загрузка...
Klaus Iohannis

Iohannis, despre deschiderea școlilor: speranțe ruinate

82
Președintele României a vorbit despre momentul posibil al revenirii elevilor în bănci, însă veștile pe care Iohannis le-a dat românilor nu sunt deloc unele îmbucurătoare.

BUCUREȘTI, 30 nov – Sputnik. Reîntoarcerea copiilor la școală în România nu se va face prea curând. Aceasta este concluzia declarațiilor pe subiect făcute de președintele României Klaus Iohannis.

Președintele a explicat că recomandările Organizației Mondiale a Sănătății sunt ca elevii să meargă la școală atunci când pot fi asigurate măsurile care să îi țină în siguranță.

“În condițiile în care la noi în țară rata de infectare este foarte mare, aceste condiții nu pot fi garantate și, din păcate, este necesar să se facă învățământ online”, a spus Klaus Iohannis.

Reamintim că, în România, toate școlile și grădinițele au fost închise, pentru o perioadă de 30 de zile, până pe 9 decembrie 2020, ca urmare a unei decizii prin care președintele și premierul au suspendat descentralizarea deciziei de închidere/deschidere a școlilor în timpul pandemiei COVID-19.

Abia la începutul săptămânii viitoare, părinții și elevii vor afla dacă unitățile de învățământ rămân închise sau dacă se deschid de pe 9 decembrie.

Iohannis a subliniat că numai de noi depinde o grăbire a deschiderii școlilor.

”Cu cât mai bine respectăm noi regulile, cu atât mai ușor se pot întoarce copiii la școală”, a precizat președintele.

 

82
Tagurile:
Klaus Iohannis
Tematic
Ultima oră: Iohannis schimbă foaia, dă o palmă grea PNL!
Iohannis a promulgat legea: zile libere pentru părinți
Iohannis, apariție neobișnuită: nu a fost recunoscut!
Iohannis, la DSP București: anunț despre sărbători

Загрузка...
Summitul NATO la Bruxelles

Stoltenberg îndeamnă la consolidarea prezenței NATO în Marea Neagră

0
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a încemnat la consolidarea prezenței militare a alianței în Marea Neagră.

BUCUREȘTI, 30 nov – Sputnik. Miniștrii de Externe ale statele NATO vor discuta miercuri, în cadrul unei conferințe video, cu participarea miniștrilor Georgiei și Ucrainei, despre activitatea alianței în Marea Neagră, a anunțat secretarul de stat al NATO, Jens Stoltenberg.

“Regiunea Mării Negre are o importanță strategică pentru NATO, pentru toții membrii. De asemenea, cooperăm foarte strâns cu doi parteneri din această regiune – Georgia și Ucraina”, a spus Stoltenberg în cadrul unei conferințe de presă, susținută la Bruxelles.

Oficialul a acuzat din nou Rusia de “nerespectarea integrității teritoriale a Ucrainei și Georgiei”, remarcând “consolidarea prezenței militare rusești în Crimeea”.

“Trebuie să ne consolidăm în continuare prezența în regiune” a spus secretarul de stat al alianței.

Stoltenberg a susținut conferința de presă la Bruxelles în ajunul Consiliului Alianței Nord-Atlantice la nivel de miniștrii de Externe, care se va desfășura pe 1-2 decembrie în regim de conferință video.

0
Tagurile:
Rusia, Marea Neagră, Jens Stoltenberg, NATO
Tematic
Turcia - despre testele sistemului de apărare antiaeriană S-400
Afirmații demente despre ”atacul Rusiei asupra României”
Lansatoarele de rachete din România, un ”mesaj” pentru Rusia
De ce sistemul HIMARS e un pericol pentru România, nu Rusia

Загрузка...