România, alegeri, bătrânel

Analist, întrebare cheie: De ce România este o colonie?

373
(reînnoit 15:53 21.10.2020)
Sorin Roșca Stănescu a publicat o analiză în care arată de ce România este o colonie și care va fi soarta viitoare a țării.

BUCUREȘTI, 21 oct - Sputnik. Sorin Roșca Stănescu pleacă în analiza sa, publicată pe Corect News, de la o afirmație formulată de Ilie Șerbănescu, cunoscutul economist care, în cartea sa intituată „România, o colonie la periferia Europei”, demonstrează punct cu punct că, în prezent, România se conformează cu precizie definiției privind colonialismul.

Astfel, arată SRS, există mai multe caracteristici ale neocolonialismului cărora le cad victime statele de la periferie.

Prima dintre caracteristicie este aceea că o neocolonie este în prezent un stat de periferie integrat într-o entitate poststatală de tipul Uniunii Europene. Apoi, în cadrul comunității de națiuni, în speță UE, sunt state care prin multiple acorduri obțin avantaje în detrimentul altor state. Statele de la periferie nu beneficiază și nu vor beneficia de un tratament egal cu statele care compun nucleul central. Din acest motiv, decalajul din perspectiva forței economice în loc să scadă, crește, se mai arată în analiza citată.

SRS amintește și de bazele militare americane, arătând că, prin acorduri militare care invocă securitatea colectivă, statele neocolonialiste își implementează treptat baze militare în coloniile de tip modern, astfel încât inevitabil libertatea de acțiune și însăși suveranitatea acestora din urmă este redusă la o formă fără fond.

Analiza se referă apoi la servitudinea economică, arătând că, prin fel de fel de acorduri economice, este menținută subdezvoltarea neocoloniilor și fiecare măsură de acest fel avantajează financiar statele din nucleul central.

”Ca să mă fac cât mai bine înțeles la acest capitol, voi invoca recentul acord impus de nucleul dur al Uniunii Europene statelor din Europa Centrală și de Est privind regimul transportatorilor. În spatele unei clauze aparent nesemnificative, obligația de a petrece un anumit timp în statul de origine, România pierde în favoarea marilor trasportatori europeni câteva miliarde bune de euro pe an”, indică analistul cum se aplică măsurile colonialiste de model nou.

Deloc nesemnificativ, analiza arată și cum, prin crearea unor condiții din ce în ce mai bune pentru corporațiile suprastatale, se ajunge la realizare de profituri în dauna corporaților naționale și de sustragere de la plata taxelor către statele colonizate pentru profiturile realizate pe teritoriul lor.

Pe aceeași direcție, SRS enumără și participarea din ce în ce mai pronunțată, chiar prin eliminarea societăților aparținând neocoloniei, a corporațiilor transnaționale la valorificarea resurselor naturale și umane ale statului colonizat.

În cele din urmă, al șaptelea punct amintit de analist se referă la plasarea graduală a expaților pe teritoriul statului colonizat și crearea de culoare pentru accesul acestora la pârghiile de comandă politică. O frază care amintește imediat de succesul lui Clotilde Armand la Primăria Sectorului 1!

”Ceea ce este impresionant și șocant totodată e că, iată, deși se vorbește extrem de puțin despre această dramă prin care trece în prezent națiunea română, țara noastră se conformează din ce în ce mai mult statutului de neocolonie”, atrage SRS atenția publicului cititor.

Iar finalul finalului, își încheie SRS analiza pe un ton pesimist, poate însemna literalmente depopularea României de către români și, respectiv, repopularea României de către expați.

373
Tagurile:
Colonie, România, analist
Tematic
Coronavirus în România, 20 octombrie: încă o zi record
Arafat, anunț dramatic pentru toată România!
Locuințe mai ieftine în România: cu cât scad prețurile
Raluca Turcan

Turcan promite creșterea pensiilor mici

5
Ministrul Muncii și Protecției Sociale spune că, după recalculare, pensiile mici vor fi primele care vor crește. Demnitarul a subliniat că există anomalii asupra sistemului de pensii și că de aceea se vor face recalculările.

BUCUREȘTI, 21 apr – Sputnik. Pensionarii cu venituri mici primesc vești bune de la ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan. Aceasta a promis că veniturile acestor categorii de vârstnici vor crește.

Mai exact, pensiile mici vor fi primele care vor crește după recalculare și a subliniat că există anumite anomalii asupra sistemului de pensii, iar recalcularea le va rezolva.

În maxim un an și jumătate, toate cele 5 milioane de pensii din sistemul public vor fi recalculate, a dat asigurări Raluca Turcan. Astfel, a subliniat demnitarul, vor fi reduse inechitățile, iar pensiile mici vor crește cât mai repede.

Referitor la pensiile speciale, ministrul Muncii și Protecției Sociale spune că se caută variante pentru ca acestea să se apropie de contributivitate.

Turcan a explicat că în sistemul judiciar au fost create mai multe anomalii și că au existat diferențe între legea salarizării și a pensiilor, în funcție de momentul în care au intrat în sistem.

De asemenea, au existat perioade în care contributivitatea a fost minimă.

”Aceste anomalii își pun amprenta asupra sistemului de pensii. Pe fond, nu are nici o legătură cu justiția. Cu calm am solicitat propuneri din partea sistemului, avem rigoarea de constituționalitate și propuneri din partea sistemului, astfel încât să nu depopulăm sistemul”, a precizat ministrul Muncii și Protecției Sociale.
5
Tagurile:
Raluca Turcan

Загрузка...
Profesor

Atenție, profesori! Veți putea fi sancționați conform legii!

702
Profesorii vor fi evaluați de elevi prin intermediul unor fișe de feedback semestrial, care se completează în ultima săptămână a fiecăruie semestru. Profesorii vor fi sancționați dacă, prin orice mijloace, vor încerca să constrângă școlarii.

BUCUREȘTI, 21 apr – Sputnik. Metodologia evaluării profesorilor de către elevi, care este, la ora actuală, încă în lucru, prevede că evaluarea se va face semestrial. Mai exact, elevii vor completa, în ultima săptămână a fiecărui semestru, o fișă de feedback semestrial.

Chestionarul va fi distribuit și completat de elevii de gimnaziu și de liceu. Nu se trece numele copilului și nici alt semn care ar putea duce la aflarea identității acestuia.

Fișele respective sunt distribuite mai departe chiar profesorilor vizați pentru ca aceștia să elaboreze și să prezinte elevilor, în prima săptămână din semestrul următor, propunerile de îmbunătățire a activității sale la clasă, în funcție de rezultatele validate ale feedback-ului primit, scrie edupedu.ro.

Rezultatele validate ale feedback-ului sunt trimise de către diriginte Consiliului de Administrație al unității de învățământ. Consiliul de Administrație va stabili concluzii referitoare la fiecare profesor în parte, iar acest lucru reprezintă o anexă a fișei de evaluare anuală a cadrelor didactice, care va fi publicată pe site-ul unității de învățământ.

De asemenea, potrivit metodologiei, este interzisă constrângerea/sancționarea elevilor atât în timpul procesului de acordare a feedback-ului semestrial, cât și în urma acestuia, în baza opiniilor exprimate de către elevi.

Mai exact, cadrele didactice care, într-un fel sau altul, vor încerca că îi constrângă ori să îi sancționeze pe elevi în acest sens vor fi sancționați conform Legii Educației.

Sancțiunile disciplinare care se pot aplica, în raport cu gravitatea abaterilor, sunt:

  • a) observație scrisă;
  • b) avertisment;
  • c) diminuarea salariului de bază, cumulat, când este cazul, cu indemnizația de conducere, de îndrumare și de control, cu până la 15%, pe o perioadă de 1-6 luni;
  • d) suspendarea, pe o perioadă de până la 3 ani, a dreptului de înscriere la un concurs pentru ocuparea unei funcții didactice superioare sau pentru obținerea gradelor didactice ori a unei funcții de conducere, de îndrumare și de control;
  • e) destituirea din funcția de conducere, de îndrumare și de control din învățământ;
  • f) desfacerea disciplinară a contractului individ
702
Tagurile:
Evaluare, profesori

Загрузка...