Ploaie

Meteo: schimbare radicală a vremii în următoarele zile

207
(reînnoit 10:30 18.10.2020)
Meteorologii anunţă că în următoarele zile vremea se va răci accentuat, mai ales în cursul nopţilor şi dimineţilor, în unele zone temperatura urmând să coboare chiar până la 0 grade sau la temperaturi cu minus. Cum va fi vremea în următoarele zile.

BUCUREŞTI, 18 oct – Sputnik. Duminică, vremea va deveni rece pentru această dată în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele intracarpatice, potrivit România TV. În vestul, centrul, nordul și nord-estul țării, cerul va fi mai mult noros ziua, iar noaptea se va degaja parțial. În zona montană, îndeosebi la altitudini de peste 1400 m, pe arii restrânse vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special pe creste, unde la rafală se vor depăși viteze de 65...70 km/h, iar ziua pe suprafețe mici și în restul teritoriului (rafale în general de 40...50 km/h).

Temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 18 grade, cu cele mai scăzute valori în regiunile intracarpatice și cele mai ridicate în sud-est, iar temperaturile minime vor fi cuprinse între 0 și 11 grade. Noaptea, izolat, vor fi condiții de ceață, iar în depresiuni și de brumă.

Luni, vremea va fi răcoroasă, chiar rece dimineața și noaptea. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare ziua în vestul, nordul și centrul țării, iar noaptea în extremitatea de sud-est, însă doar izolat va ploua slab, iar în Carpații Orientali vor fi fulguieli. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 17 grade, iar cele minime între 0 și 11 grade, mai scăzute în depresiuni, până în jurul a -5 grade în cele din estul Transilvaniei. Pe arii restrânse, dimineața și noaptea, va fi ceață. Se va produce brumă, local în centrul teritoriului și în zonele deluroase și izolat în rest.

Marţi, vremea va fi în continuare răcoroasă, chiar rece dimineaţa şi noaptea în majoritatea zonelor ţării. Cerul va fi variabil, dar în primele ore ale zilei şi noaptea, în zonele joase, pe  arii restrânse vor fi nori joși sau ceață. Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări  izolate pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra  între  11 și 18 grade, iar cele minime  între 1 și 12  grade, mai scăzute în depresiuni, până în jurul a -5 grade în cele  din estul Transilvaniei.

Miercuri, dimineața și noaptea va fi în continuare rece. La începutul zilei, dar mai ales noaptea, în zonele joase de relief, se mențin condițiile de ceață și nebulozitate joasă. Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări izolate pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 19 grade, iar cele minime între 0 şi 11 grade, mai scăzute în depresiuni spre -4 grade, dar şi mai ridicate pe litoral.

207
Tagurile:
prognoza, Meteo
Тема:
Prognoza meteo (350)
Tematic
Alerte meteo: se schimbă vremea, vin vijeliile
Franţa, „bombă meteo”: furtuna Alex va lovi, zonele afectate
Meteo: schimbare radicală a vremii – ce urmează
Avertizare meteo Marea Britanie: aer arctic, ninsori
COD PORTOCALIU de ploi abundente - prognoza meteo pe 2 zile
Meteo: vremea se schimbă radical – Cod galben în toată ţara
Avertizare meteo: cod galben şi portocaliu – ploi şi ninsori
Pensionar

Tichete pentru pensionari: când le pot primi

1
(reînnoit 11:15 20.10.2020)
Luna decembrie vine cu vești bune pentru seniorii României, care vor primi, din partea Guvernului, tichete pentru masă caldă. Acestea sunt destinate, însă, unei anumite categorii de pensionari.

BUCUREȘTI, 20 oct – Sputnik. Vârstnicii României vor primi vouchere în valoare de 180 de lei/lună. Vorbim despre o măsură a Guvernului aprobată recent privind acordarea de tichete pentru masă caldă.

Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, a precizat că voucherele pentru masă caldă vor fi repartizate în prima săptămână din luna decembrie. Ele se vor acorda retroactiv, pentru lunile septembrie, octombrie, noiembrie și decembrie.

”Astfel, toți beneficiarii, respectiv persoanele în vârstă de peste 75 de ani, cu venituri la nivelul pensiei minime sociale, aproximativ 300.000 de beneficiari, vor avea cei 720 de lei încărcați pe vouchere sau carduri în prima săptămâna a lunii decembrie 2020”, a explicat Boloș

Pentru emiterea acestor carduri, emitenții au nevoie de 10 zile. Ele se distribuie, apoi, prefecturilor, iar de acolo ajung la autoritățile publice locale, care le transmit beneficiarilor finali.

Boloș a subliniat că pentru Guvern este important programul operațional de sprijin al persoanelor dezavantajate și este important ca banii să ajungă la beneficiari.

De prevederile acestui program vor beneficia 300.000 de vârstnici.

Ministrul Fondurilor Europene a subliniat că, dacă nu s-ar repartiza aceste vouchere pentru vârstnici s-ar pierde banii alocați și ”este păcat”.

1

Загрузка...
Ambulanță, Urgență, Medici, Spital, România

Coșmarul medicilor, real: ce se întâmplă cu bolnavii

33
(reînnoit 11:01 20.10.2020)
La Spitalul Județean Ploiești, medicii aleg între pacienți și decid pe cine salvează, pentru că nu mai sunt locuri la Terapie Intensivă. Mărturia unui medic e cutremurătoare.

BUCUREȘTI, 20 oct – Sputnik. Coșmarul medicilor din România devine realitate, ei fiind deja puși în situația de a decide cine să fie salvat și cine nu, potrivit mărturiei unui medic.

La Spitalul Județean Ploiești, la o aruncătură de băț de București, problema este gravă.

Medicul Violeta Tănase, șefa Unității Primiri Urgențe, spune că, de câteva săptămâni, doctorii aleg între pacienți și decid pe cine salvează. S-a ajuns în această situație pentru că nu mai sunt locuri la terapie intensivă.

Cei care primesc o șansă în plus sunt pacienții cu mai multe șanse de supraviețuire. Ei sunt cei care primesc locul de la Terapie Intensivă atunci când se eliberează unul.

În rest, cei care au nevoie de Terapie Intensivă așteaptă, uneori, și trei zile în Unitatea de Primiri Urgențe fiindcă nu au loc.

Șefa UPU Ploiești recunoaște că a fost nevoită să aleagă între pacienți.

”Practic, trebuie să alegem dintre ei, în momentul în care se creează un loc sau două în Terapie Intensivă, trebuie să alegem dintre cei șase, de exemplu, care ar necesita îngrijire pe cel care pare cel mai indicat să intre pe un loc eliberat”, spune Tănase.

Sursa citată spune că s-a ajuns în această situație pentru că de câteva zile pur și simplu nu mai au unde interna pacienți pe Terapie Intensivă, iar Centrul Național de Coordonare nu i-a mai ajutat cu nici un transfer– ”probabil că nu a mai avut cum să ne ajute”.

Astfel, toți pacienții gravi, care nu sunt puțini, au rămas în UPU și câte 72 de ore, fie până când au putut fi preluați de Terapia Intensivă, fie până când li s-a ameliorat starea, ei primind îngrijiri în UPU.

Vorbim despre pacienți neinternați, rămași în Urgență, consultați de specialistul de boli infecțioase al spitalului și de medicii de terapie intensivă.

Din nefericire, criza nu se oprește la locurile de la Terapie Intensivă. Și aceasta fiindcă există și o nevoie acută de medici, iar rezidenții, la rândul lor, au nevoie de un medic coordonator.

33
Tagurile:
Spitale, România, Pacienți, medici
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...