Poliția română

Măsuri extreme în Capitală după recordul de Covid 19

259
(reînnoit 15:01 15.10.2020)
Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă se reunește astăzi de la ora 15.00 pentru a lua în discuție măsuri și mai dure de restricții în fața creșterii fără precedent a numărului de cazuri de Covid 19.

BUCUREȘTI, 15 oct - Sputnik. Din cauză că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat alte 777 de cazuri de coronavirus în Capitală, iar ieri au fost 669 cazuri, cu o rată de infectare a fost 2,82 cazuri la mia de locuitori, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă ia în discuție astăzi măsuri extreme de restricție.

© Sputnik / Илья Питалев

Dacă rata de infectare depășește 3 cazuri la mia de locuitori, se poate intra în scenariul roșu, iar Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă încearcă să evite acest lucru, dar și să fie pregătit pentru situația în care acest lucru are loc.

Printre măsurile care ar putea fi luate în Capitală se numără:

1. Introducerea obligativității purtării măștii de protecție și în aer liber, adică purtarea peste tot a măștii, indiferent de ocazie, în spațiul public.

2. Închiderea școlilor și trecerea la cursuri exclusiv online.

3. Închiderea totală a tuturor barurilor, localurilor, teraselor, restaurantelor, atât afară cât și înăuntru.

259
Tagurile:
București, COVID-19
Tematic
Gigi Becali vrea să aducă vaccinul anti Covid - 19 din Rusia
Covid 19 lovește dur în Parlamentul European
INSP: Testare gratuită pentru COVID-19 - cine se încadrează
Oeil

Modalitate de a detecta cancerul după ochi

26
(reînnoit 16:45 31.10.2020)
Pleoapa căzută poate fi unul dintre semnele cancerului pulmonar, povestește profesorul britanic Georg Santis.

BUCUREȘTI, 31 oct - Sputnik. O pleoapă căzută poate fi unul dintre semnele cancerului pulmonar, povestește profesorul Georg Santis de la London Bridge Hospital, citat de Express .

Această reacție a corpului poate fi atribuită simptomelor neurologice ale unei tumori pulmonare, în care nervii din corp sunt comprimați.

„Acest lucru poate duce la o pleoapă căzută sau mai puțin transpirație pe față”, anunță specialistul.

Printre alte simptome ale cancerului pulmonar, profesorul a subliniat tuse continuă, hemoptizie, dificultăți sau respirație dureroasă.

Santis a clarificat că pleoapele căzute nu sunt neapărat indicative ale unei boli fatale. Ptoza pleoapei superioare poate apărea din mai multe motive, inclusiv purtarea lentilelor de ani de zile.

Medicul a recomandat consultarea unui specialist - persoanelor cu un astfel de simptom.

26
Tagurile:
Cancer
Tematic
Metodă simplă de a reduce riscul de accident vascular cerebral și cancer
Ce gen de oameni sunt cei mai supuşi riscului de a face cancer? Răspunsul unui oncolog rus
Nou scandal în Sănătate – Guvernul nu cumpăra un aparat esențial pentru bolnavii de cancer

Загрузка...
Автомобильная пробка

Atenție, șoferi! CNAIR, anunț despre rovinietă

56
Duminică, 1 noiembrie 2020, rovinieta și peajul nu vor putea fi achiziționate prin SMS ori online. Cât va dura întreaga situație, explicația autorităților.

BUCUREȘTI, 31 oct – Sputnik. Șoferii români trebuie să știe că prima zi a lunii noiembrie vine cu o problemă pentru ei.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunţă că rovinieta şi peajul nu vor putea fi achiziţionate duminică prin SMS sau online, din cauza unor lucrări de mentenanţă a sistemelor informatice.

Mai exact, între orele 10.00-19.00, emiterea rovinietelor şi peajelor prin intermediul SMS, sau prin intermediul portalului www.erovinieta.ro şi aplicaţiei eTarife nu va fi disponibilă, informează Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Astfel, utilizatorii pot achita tarifele în punctele de lucru ale distribuitorilor autorizați. Detalii pe www.cnadnr.ro, la secțiunile Cumpără rovinieta aici, respectiv Cumpără peaj aici.

Compania informează românii că, atunci când se prezintă într-unul din punctele de lucru ale distribuitorilor autorizați de CNAIR SA să încaseze tariful de utilizare a rețelei de drumuri naționale (rovinieta), pentru achitarea acesteia trebuie să urmeze mai mulți pași.

În primul rând, șoferii trebuie să comunice personalului distribuitorului numărul de înmatriculare al vehiculului așa cum este înscris în certificatul de înmatriculare, numărul de identificare al vehiculului - seria de sasiu, în cazul rovinietelor cu valabilitate de 30 zile, 90 zile și 12 luni, atunci când se solicită acest lucru de către personalul distribuitorului și, de asemenea, tipul vehiculului, conform clasificării prevăzute în anexa nr. 1 la Ordonanța Guvernului nr. 15/2002, cu modificările și completările ulterioare, informează compania.

56
Tagurile:
CNAIR, Șoferi
Tematic
Situaţia în care şoferii pot „circula” fără rovinietă
Iarnă în toată regula în România. CNAIR - 616 utilaje și 3 mii tone material antiderapant
CNAIR: Nu sunt drumuri închise sau restricționate din cauza condițiilor meteo

Загрузка...