Carmen Avram

Carmen Avram se implică la sigur în scandalul Remdesivir!

870
Europarlamentarul Carmen Avram abordează cazul exact de unde trebuie și îl ia pe premierul Orban la sigur – cu argumentul cel mai greu: SUA!

BUCUREȘTI, 13 oct – Sputnik. Așa cum a anunțat doctorul Alexandru Rafila, România a avut nu numai posibilitatea, dar și oferte interne de a produce Remdesivir, antiviralul care pare a fi cel mai eficient în cazurile medii și chiar grave de îmbolnăviri cu Covid-19. Informația a fost confirmată, nuanțat, de producători interni.

Mai mult, personalități din diferite domenii au luat foc la vestea că Ungaria – țară mai slab dezvoltată ca noi în domeniul farmaceutic în 1990 – produce deja Remdesivir.

În acest context, faptul că România se pregătește să plătească sume mari de bani, fără măcar a avea garanția că va avea în final doze suficiente, o face pe Carmen Avram să se revolte:

”E plin guvernul ăsta de "patrioți"! Incredibil, deşi suntem cu spitalele pline şi într-o creştere accelerată a numărului de infectări,  România nu produce Remdesivir, deşi ar putea, pentru că nu vrea guvernul!!”, scrie Carmen Avram.

Faptul că nu s-a trecut la producție se datorează unei decizii – sau a unei lipse de decizie – a guvernului.

Cu ce scop oare? De ce nu a luat Guvernul Orban decizia producerii? ”Ca să-l cumpărăm, scump şi rar, de la alții, pesemne”, răspunde Carmen Avram.

”Premierul României răspundea evaziv, când era întrebat dacă va susține fabricarea de Remdesivir în țara lui”, amintește Carmen Avram, citându-l pe premier: ”Cică nu e printre "tratamentele certe"”.

Europarlamentarul îl ia la sigur pe premier: ”Serios? Şi, atunci, de ce l-a autorizat Comisia Europeană, în iulie?”

”De ce au cumpărat SUA tot stocul, peste vară”, aruncă europarlamentarul argumentul greu, completând - ”şi de ce unele țări, cum ar fi Ungaria, au început să-l producă??”.

Iar Carmen Avram încheie mesajul cu un sentiment pe care tot mai mulți îl au despre atitudinea și faptele autorităților în pandemie: ”Nu ştiu voi cum sunteți, dar mie mi-e deja lehamite, ca să nu spun mai mult”.

Noi sperăm să spună – pentru că este una dintre cele mai respectate voci trimise de români la Bruxelles!

870
Tagurile:
Remdesivir, scandal, Carmen Avram
Silviu Predoiu

General SIE Predoiu, despre ”Procentul de javre din politică”

70
(reînnoit 06:41 26.10.2020)
Unul dintre cei mai importanți ofițeri de Informații punctează foarte interesant situația reală, fără perdea, din politica românească – și NU numai dintr-un partid sau altul.

BUCUREȘTI, 26 oct – Sputnik. Cunoscutul șef militar al Serviciului de Informații Externe, generalul Silviu Predoiu, a transmis un scurt și frumos mesaj de Ziua Armatei Române, adăugând un pigment critic la adresa politicienilor.

”Pentru politicienii care ne-au felicitat astăzi, ziua Armatei României este o dată pe an, în 25 octombrie. Pentru noi, militarii, ziua armatei este în fiecare zi în care suntem pregătiți să ne apărăm țara și semenii “chiar cu prețul vieții”, a scris generalul Predoiu, încheind – ”La mulți ani, dragi colegi! Am onoarea să vă salut!”.

Ei bine, această tentă critică la adresa politicienilor nu este nouă la celebrul general de Informații. Iată, de exemplu, un edificator dialog în care generalul a acceptat provocarea unei opinii sincere.

Costel-Marian Dănescu, probabil un cunoscut, face o declarație dură: ”Nu votez cu javrele din PSD”.

După ce atenuează elegant duritatea declarației - ”Costele, apreciez sincer determinarea ta. Așa te-am cunoscut și nu cred că ai avea același farmec fără ea” - Generalul Silviu Predoiu a reacționat, preluând din vole termenul ”javre” – și iterându-l în ecuația politicii.

”Pe de alta parte sunt convins ca procentul de “javre” din politica românească este uniform distribuit între partide”, scrie Predoiu.

În aceste condiții, generalul consideră că ”Oamenii de valoare trebuie căutați, recunoscuți, respectați și încurajați, indiferent în ce partid se află”.

”Avem prea puțini pentru a-i trece cu vederea”, consideră fostul șef SIE.

Interesantă și o completare a ideii, pe care Predoiu a făcut-o tot în urma unei ”provocări”, lansată de o anume Dorina Ciornei: ”Putem vorbi astăzi în politică: de principii? de valori? de oameni cu bune intenții???”.

Internauta consideră că acestea sunt ”DOAR VISE! am crezut din păcate în "acea politică altfel", cu demnitate, onoare și credință!!!! Realitatea este dureroasă!”.

Răspunsul lui Silviu Predoiu este interesant, pe măsura personajului:

”Atât timp cât așteptăm să o facă alții pentru noi, sunt de acord cu Dvs., doamnă: este puțin probabil ca ceva semnificativ să se schimbe în politică. Le-am văzut limitele. Ori ne implicam, ori ........”.

Un dialog care merită reținut, la fel ca toate intervențiile generalului Silviu Predoiu.

70
Tagurile:
SIE, Silviu Predoiu
Tematic
Cătălin Predoiu face modificări importante în Ministerul Justiției
Generalul Predoiu, fost șef SIE: ”Nimeni nu ne va da nimic dacă noi nu ne luăm”
Predoiu, anunț crucial! Adevărata NUCLEARĂ în Justiție, după presiunile lui Zuckerman!

Загрузка...
Drapelul Italiei

COVID - 19: Premierul Italiei a anunțat înăsprirea restricțiilor

145
(reînnoit 17:15 25.10.2020)
Giuseppe Conte a anunțat astăzi o înăsprire a restricțiilor anti-Covid 19 în Italia, pe fondul creșterii grave a numărului de cazuri de infectare

BRUXELLES, 25 oct - Sputnik. Noile restricţiilor din Italia, menite a contracara coronavirusul, includ închiderea temporară, începând de mâine, a cinematografelor, teatrelor, sălilor de sport şi piscinelor. De asemenea, barurile şi restaurantele nu vor mai avea voie să primească clienţi după ora 18.00.

Aceste măsuri, anunțate de premierul Italiei vor fi valabile o lună, până pe 24 noiembrie, și au fost o reacție la cifrele record de infectări. Totuși, ele au stârnit protestele guvernatorilor regionali și au provocat manifestaţii de stradă împotriva restricţiilor.

Ultimul bilanţ indică circa 20.000 de cazuri noi de contaminare în 24 de ore, totalul de la începutul pandemiei ajungând la peste 500.000, cu 37.000 de decese.

În ciuda altor restricții dure, şcolile şi grădiniţele vor rămâne deschise în Italia, 75% din cursurile din licee şi universităţi desfăşurându-se în schimb online.

Totodată, populaţia este îndemnată să evite pe cât posibil transportul în comun şi deplasările în afara comunităţii.

145
Tagurile:
coronavirus, COVID-19
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Танкер Генерал Ази Асланов.

Foto, Video: Petrolierul "General Azi Aslanov", după naufragiu

0
(reînnoit 06:58 26.10.2020)
Aceste imagini arată proporțiile catastrofei după explozia produsă pe un petrolier, care a avut loc sâmbătă, în Marea Azov.

CHIȘINĂU, 25 oct – Sputnik. Ministerul rus pentru Situații Excepționale a publicat un videoclip al petrolierului "General Azi Aslanov".

A fost deteriorată puntea navei. O parte din ea atârna peste bord.

Explozia s-a produs sâmbătă, pe petrolierul "General Azi Aslanov" din Marea Azov, la gura strâmtorii Kerci. Potrivit Rosmorreciflot, nava naviga fiind goală, fără petrol, spre Rostov-pe-Don. Motivul avariei a fost, conform versiunii preliminare, aburii emanați de produsele petroliere.

Trei membri ai echipajului au fost aruncați peste bord, ei sunt căutați, iar pe alții 10 i-a luat o altă navă care trecea prin apropiere.

În acest moment, scafandrierii examinează vasul.

"S-a stabilit că nu a existat nicio deteriorare a părții subacvatice a vasului, dar o parte din metal a fost transformată. O parte a placării laterale și a punții atârnă la opt metri sub chilă, așa că a trebuit să remorcăm acest vas cu mare dificultate. Această bucată va fi tăiată și va fi trasă în port ", a declarat serviciul de presă al Rosmorreciflot.

0
Tagurile:
naufragiu, petrolier

Загрузка...