Alexandru Rafila

PUȘCĂRIE! Rafila în vileag fapta gravă a autorităților!

1729
(reînnoit 07:50 11.10.2020)
Este cazul ca procurorii să intervină după dezvăluirea profesorului Rafila – este vorba de o sabotare a bătăliei cu pandemia, a salvării vieților bolnavilor! Orban, premier și șef al CNSU este vizat!

BUCUREȘTI, 11 oct – Sputnik. Știrea a venit ca o nouă lecție și, trebuie sp fiu de acord cu Radu Tudor, ca o ”palmă pentru România”: în timp ce țara noastră se pregătește să cheltuie sume enorme pentru a cumpăra medicamentul Remdesivir, Ungaria a început deja să îl producă!

Bomba a venit însă când reprezentantul României la OMS, prof.dr. Alexandru Rafila a făcut o dezvăluire care ar trebui să îi pună deja pe procurori la treabă: România putea produce antiviralul, a existat și o ofertă din partea unei celebre companii din Iași, dar… s-a blocat în ”decizia politică”!

”Această chestiune (producerea Remdesivir) s-ar putea rezolva şi în România, eu personal am ajutat la stabilirea unui contact cu o companie producătoare, în urmă cu mai multe luni”, spune Rafila. ”Compania Antibiotice Iaşi, iniţial s-a arătat interesată, dar, pentru că e vorba de o companie cu capital de stat trebuie să existe o decizie politică, până la urmă care să sprijine un astfel de demers”.

Dacă vi se pare că nu ați înțeles bine, mai citiți odată: ”Antibiotice Iaşi, iniţial s-a arătat interesată”, dar trebuia să existe ”o decizie politică”. Care NU a fost? De ce?

”Compania nu are libertate financiară şi de decizie”, subliniază Rafila, care arată că, de fapt, NU a existat și NU există interesul să se producă aici! ”Dacă, într-adevăr suntem interesaţi, putem face acest lucru, să-l sprijinim din punct de vedere al statului român”, spune cunoscutul medic.

Și, ca treabă să fie mai gravă pentru autorități, Alexandru Rafila a explicat la Antena 3, în emisiunea lui Radu Tudor, că el însuşi ”a făcut lobby pentru ca vaccinul să fie produs în România”, dar că… ”ar fi întâmpinat ostilitate din partea reprezentanţilor statului”.

Care autorități?... E clar că este deja treaba procurorilor să afle! De ce? Păi în condițiile în care se fac dosare penale pentru că oameni care pleacă din spital, chiar testați negativ – ce trebui făcut pentru o autoritate care privează românii de a avea medicamentul necesar la dispoziție? Care SABOTEAZĂ efortul de a salva oameni?

Oare de ce? Pentru a face importuri și a câștiga din ele, ca în cazul măștilor?

”Este bine să ai capacitate, să nu depinzi de alte surse de aprovizionare şi să nu intri în competiţie cu alte ţări pentru o cantitate limitată dintr-un anumit produs”, explică Alexandru Rafila.

Desigur, distinsul profesor este elegant și se exprimă eufemistic; dar spusele sale ar trebui să înceapă de mâine să trimită demnitari și funcționari în fața procurorilor, dacă nu cumva chiar în arest. Cum spune Orban… la PUȘCĂRIE! Dar oare el nu știe de situație și nu ar trebui să facă un autodenunț?...

Cred că un veritabil rechizitoriu la adresa lui Orban este chiar titlul dat de Antena3.ro: ”România poate produce Remdesivir, antibioticul care omoară COVID, dar statul nu vrea să o facă”. Ce înseamnă statul? Ceva clar, cu nume și prenume – în frunte cu cele ale premierului, șeful CNSU.

1729
Tagurile:
Alexandru Rafila
Dacia Duster

Noul Dacia Duster Pick-Up, un carosier românesc - cât costă

19
Noul model Dacia, realizat la Romturingia, va fi disponibil spre comercializare în rețeaua oficială, lansarea având loc la aproape doi ani de la primele discuții cu privire la prezența lui Duster Pick-Up în rețelele oficiale.

BUCUREȘTI, 22 oct – Sputnik. Gama oficială a SUV-ului Duster este completată cu noul Duster Pick-Up, despre care producătorii spun că impresionează prin garda sa la sol de 22,4 cm, precum și prin spațiul util al benei (portbagaj deschis – nota Georgiana Arsene).

Împreună cu motorizarea eficientă Blue dCi 115 4WD. Duster Pick-Up este un partener de încredere în special pentru activitățile profesionale unde spațiul de depozitare util este un criteriu important, se precizează pe dacia.ro.

Noul model a fost lansat de către constructorul de la Mioveni iar varianta comercială a SUV-ului poate fi comandată deja în întreaga rețea comercială Dacia, începând de astăzi, 22 octombrie 2020.

Fiindcă Duster Pick-Up provine din modelul de bază Duster, păstrează și valorile de gabarit ale acestuia.

Mașina are o benă cu lungimea de 1,65 metri, capabilă să preia o sarcină utilă de până la 500 kg, realizată din materiale compozite, pe o structură metalică.

Această versiune este disponibilă în culoarea Blanc Glacier și este echipată cu jante din aliaj de 16”.

La modelului standard, există dotări precum airbag-uri frontale și laterale pentru șofer și pasager, ABS cu repartitor electronic al forței de frânare, ESP și funcție anti-derapare, sistem de asistență la demarajul în rampă, sistem de asistență la coborârea pantei, informează stirileprotv.ro.

Zf.ro notează că lansarea noului model Dacia Pick-Up are loc la aproape doi ani de la primele discuții referitoare la prezența acestei model în rețelele oficiale.

Modelul a fost realizat de Dacia în colaborare cu Romturingia, un carosier din Câmpulung Muscel.

Cu toate că este disponibil de mulți ani în America de Sud, unde este cunoscut sub denumirea de Duster Oroch, grupul Renault nu a vrut să lanseze mașina și în Europa. Producătorii și-au motivat decizia prin volumele mici realizate pe acest segment.

Potrivit site-ului oficial, prețul modelului Duster Pick-up Comfort Blue dCi 115 4WD, de la 22.546 EUR inclusiv TVA.

 

19
Tagurile:
Dacia

Загрузка...
Alegeri locale în România, poster cu Nicușor Dan

Nicușor Dan, vești rele pentru bucureșteni: înghețăm în case?

35
Primarul ales al Capitalei a avertizat populația Capitalei și a anunțat că va fi o iarnă grea pentru bucureșteni, care riscă să rămână fără apă caldă și căldură. Declarația care dă fiori.

BUCUREȘTI, 22 oct – Sputnik. Situație pe muchie de cuțit în București, acolo unde locuitorii riscă să înghețe în case în iarna care se apropie – acesta este scenariul sumbru prezentat astăzi, 22 octombrie 2020, de Nicușor Dan, primarul ales al municipiului București.

Nicușor Dan spune că a vorbit de o caracatiță de interese în Primăria Capitalei și că acestea este și motivul pentru care lucrurile se tergiversează, ca oamenii în cauză să emită acte prin care să își acopere ”lucrurile pe care le-au făcut”.

”În mod deliberat, se pregătește o iarnă grea pentru bucureșteni în ceea ce privește serviciile de apă caldă și căldură pentru ca PSD să dea vina pe noua administrație, că nu e în stare să rezolve problemele. Eu sper ca luni să se dea respingerea acelor plângeri”, a declarat primarul ales al muncipiului București.

Acesta a subliniat că, în Capitală, vor fi trei mari probleme. Este vorba despre criza medicală, criza apei calde și criza financiară.

”Când m-am referit la probleme spun despre măsuri preliminare, acolo e nevoie de stocuri, de materiale și nu am informații că se întâmplă acest lucru", a adăugat Nicușor Dan.
35
Tagurile:
București, Nicușor Dan

Загрузка...