Спящая девушка в кровати

Cauzele somnolenței diurne

125
Președintele Societății Ruse a Somnologilor, Roman Buzunov a enumerat cauzele atât de răspândite, dar neevidente, ale somnolenței diurne.

BUCUREȘTI, 08-Sputnik. Medicul emerit, președintele Societății Ruse a Somnologilor, Roman Buzunov, într-un interviu acordat pentru ”Piatâi canal”, a enumerat cauzele atât de răspândite, dar neevidente, ale somnolenței diurne.

Se menționează faptul că vorbim despre o situație în care vrei să dormi chiar și după o noapte de odihnă plină de opt ore. Experții numesc această afecțiune hipersomnie.

Potrivit lui Buzunov, somnolența în timpul zilei poate apărea din cauza sforăitului - dacă servește ca simptom al sindromului de apnee obstructivă în somn. Această stare se caracterizează printr-o întrerupere pe termen scurt a respirației timp de zece secunde și duce la faptul că creierul unei persoane „se trezește” din cauza lipsei de oxigen.

Lipsa de fier și vitaminele D și B pot provoca, de asemenea, hipersomnie și se simt rău în timpul zilei, a menționat medicul. În plus, sindromul picioarelor neliniștite, în care o persoană își mișcă constant membrele în timp ce doarme, afectează calitatea odihnei și provoacă somnolență în timpul zilei.

Dacă unul dintre aceste simptome persistă în termen de trei luni, este necesar să consultați un specialist pentru a restabilirea unui somn sănătos.

125
Tagurile:
somn
Tematic
Avertismentul unui specialist: somnul în timpul zilei, periculos pentru sănătate
Studiu: Somnul în avion ne poate afecta sănătatea
Medic - despre cele mai periculoase obiceiuri pentru somn
Coronavirus

Numărul de cazuri de COVID - 19 în România pe 25 octombrie

21
(reînnoit 13:12 25.10.2020)
Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că numărul românilor infectați cu coronavirus în ultimele 24 de ore este de 3855.

BUCUREȘTI, 25 oct - Sputnik. Până astăzi, 25 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 209.648 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), iar 149.741 de pacienți au fost declarați vindecați.

Față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.855 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 947 de persoane au fost reconfirmate pozitiv, mai arată GCS.

Până astăzi, 6.391 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat, iar în ultimele 24 de ore au fost raportate 73 de decese (37 bărbați și 36 femei).

Dintre acestea, 3 decese au fost înregistrate la categoria 40-49 de ani, 7 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 16 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 24 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 23 decese la categoria de peste 80 de ani.

71 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidități, iar pentru 1 pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.482, iar dintre acestea, 828 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.055.989 de teste. Dintre acestea, 19.292 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 11.948 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 7.344 la cerere.

De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 54 de teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 25 octombrie.

Pe teritoriul României, 26.043 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 9.907 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 55.355 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 51 de persoane.

GCS mai informează că polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore 7.465 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.332.740 lei și că au fost constatate, ieri, 9 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

21
Tagurile:
COVID-19, coronavirus
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Coronavirus în Franța, Emmanuel Macron

Stare de urgență sanitară în Franța până la 16 februarie

429
(reînnoit 11:35 25.10.2020)
La sfârșitul discuțiilor acerbe din hemiciclu, deputații francezi au votat sâmbătă extinderea stării de urgență sanitare în Franța până la jumătatea lunii februarie.

Adunarea Națională din Franța a adoptat sâmbătă în prima lectură prelungirea stării de urgență în sănătate până la 16 februarie, un regim excepțional care autorizează executivul să instituie restricții în fața crizei Covid-19.

Textul votat cu 71 de voturi contra a 35 este așteptat miercuri în Senat și ar putea fi adoptat definitiv la începutul lunii noiembrie. Guvernul a apărat un text de „responsabilitate”, în timp ce opoziția a ridicat tonul în hemiciclu pentru a atenționa cu privire la „punerea între paranteze a libertăților publice”.

Starea de urgență a fost restabilită prin decret de o săptămână, dar a fost nevoie de un proiect de lege care să o prelungească mai mult de o lună. Cu toate acestea, poate fi ridicată anticipat în cazul unei îmbunătățiri a situației.

Stare de asediu declarată în 54 de departamente

Franța a înregistrat trei anti-recorduri de cazuri de infectare zilnice la rând, joi, vineri i sâmbătă, cu peste 41.000, 42.000 și 45.000 de contaminări în 24 de ore. Numărul de cazuri confirmate de la începutul epidemiei a depășit un milion.

În total, 46 de milioane de locuitori din 54 de departamente franceze sunt acum supuși restricțiilor.

Anti-record de infectări zilnice cu COVID - 19 în Franța

După ce Franța a depășit limita de un milion de cazuri de infectări în total, Ministerul Sănătății a anunțat ieri seara un nou anti-record zilnic, la 45.422 de cazuri noi.

Agenția franceză de sănătate publică a anunțat 138 de noi decese legate de noul coronavirus, a cărui răspândire se accelerează în țară și în Europa. Numărul total este acum de 1.086.497 de contaminări și 34.645 de decese.

Rata testului pozitiv a crescut recent la 16%.

429
Tagurile:
Stare de urgență, Franța
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...