Inundații în România

VIDEO: judeţe sub ape Cod portocaliu de ploi abundente

136
Câteva judeţe, mai ales Iaşiul şi Vasluiul, au fost afectate de ploile abundente, care au inundat mai multe zone. Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare meteo valabilă astăzi, până mâine la ora 3:00.

BUCUREŞTI, 8 oct – Sputnik. La Iaşi, bulevardul Regal (Splai Bahlui mal stâng) a fost inundat în totalitate în urma ploilor abundente, blocarea acestei artere de circulație ducând la aglomerarea altor artere, precum străzile Palat, A. Panu, Sf. Andrei, Splai Bahlui mal drept, potrivit ZiaruldeIasi.ro.

De asemenea, pe reţelele de socializare au fost distribuite înregistrări video cu viituri în judeţul Vaslui, cum este acest filmuleţ distribuit de Meteoplus:

Cod galben şi portocaliu de vreme rea

Ploile nu se termină. Administrația Națională de Meteorologie a emis noi avertizări meteo, de cod galben şi portocaliu de ploi abundente pentru mai multe zone ale ţării. Astfel, în intervalul 08 octombrie, ora 11:00 - 09 octombrie, ora 03:00, este valabilă o avertizare meteo de cod galben în Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei, local în Moldova, estul și sudul Transilvaniei, precum și în nord-estul Olteniei.

În aceste zone vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, se vor semnala descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40...50 l/mp.

O altă avertizare meteo, de cod portocaliu, este valabilă în intervalul 08 octombrie, ora 11:00 - 09 octombrie, ora 03:00, când, în județele Iași, Vaslui, Bacău, Vrancea, Buzău, Covasna și zona de munte a județelor Prahova și Brașov va ploua temporar abundent, iar prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 40...70 l/mp.

Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ - Zone afectate
Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ - Zone afectate
136
Tagurile:
Inundații
Oeil

Modalitate de a detecta cancerul după ochi

11
(reînnoit 16:45 31.10.2020)
Pleoapa căzută poate fi unul dintre semnele cancerului pulmonar, povestește profesorul britanic Georg Santis.

BUCUREȘTI, 31 oct - Sputnik. O pleoapă căzută poate fi unul dintre semnele cancerului pulmonar, povestește profesorul Georg Santis de la London Bridge Hospital, citat de Express .

Această reacție a corpului poate fi atribuită simptomelor neurologice ale unei tumori pulmonare, în care nervii din corp sunt comprimați.

„Acest lucru poate duce la o pleoapă căzută sau mai puțin transpirație pe față”, anunță specialistul.

Printre alte simptome ale cancerului pulmonar, profesorul a subliniat tuse continuă, hemoptizie, dificultăți sau respirație dureroasă.

Santis a clarificat că pleoapele căzute nu sunt neapărat indicative ale unei boli fatale. Ptoza pleoapei superioare poate apărea din mai multe motive, inclusiv purtarea lentilelor de ani de zile.

Medicul a recomandat consultarea unui specialist - persoanelor cu un astfel de simptom.

11
Tagurile:
Cancer
Tematic
Metodă simplă de a reduce riscul de accident vascular cerebral și cancer
Ce gen de oameni sunt cei mai supuşi riscului de a face cancer? Răspunsul unui oncolog rus
Nou scandal în Sănătate – Guvernul nu cumpăra un aparat esențial pentru bolnavii de cancer

Загрузка...
Автомобильная пробка

Atenție, șoferi! CNAIR, anunț despre rovinietă

55
Duminică, 1 noiembrie 2020, rovinieta și peajul nu vor putea fi achiziționate prin SMS ori online. Cât va dura întreaga situație, explicația autorităților.

BUCUREȘTI, 31 oct – Sputnik. Șoferii români trebuie să știe că prima zi a lunii noiembrie vine cu o problemă pentru ei.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunţă că rovinieta şi peajul nu vor putea fi achiziţionate duminică prin SMS sau online, din cauza unor lucrări de mentenanţă a sistemelor informatice.

Mai exact, între orele 10.00-19.00, emiterea rovinietelor şi peajelor prin intermediul SMS, sau prin intermediul portalului www.erovinieta.ro şi aplicaţiei eTarife nu va fi disponibilă, informează Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Astfel, utilizatorii pot achita tarifele în punctele de lucru ale distribuitorilor autorizați. Detalii pe www.cnadnr.ro, la secțiunile Cumpără rovinieta aici, respectiv Cumpără peaj aici.

Compania informează românii că, atunci când se prezintă într-unul din punctele de lucru ale distribuitorilor autorizați de CNAIR SA să încaseze tariful de utilizare a rețelei de drumuri naționale (rovinieta), pentru achitarea acesteia trebuie să urmeze mai mulți pași.

În primul rând, șoferii trebuie să comunice personalului distribuitorului numărul de înmatriculare al vehiculului așa cum este înscris în certificatul de înmatriculare, numărul de identificare al vehiculului - seria de sasiu, în cazul rovinietelor cu valabilitate de 30 zile, 90 zile și 12 luni, atunci când se solicită acest lucru de către personalul distribuitorului și, de asemenea, tipul vehiculului, conform clasificării prevăzute în anexa nr. 1 la Ordonanța Guvernului nr. 15/2002, cu modificările și completările ulterioare, informează compania.

55
Tagurile:
CNAIR, Șoferi
Tematic
Situaţia în care şoferii pot „circula” fără rovinietă
Iarnă în toată regula în România. CNAIR - 616 utilaje și 3 mii tone material antiderapant
CNAIR: Nu sunt drumuri închise sau restricționate din cauza condițiilor meteo

Загрузка...