Часы

Când se trece la ora de iarnă 2020 - schimbarea ceasului

361
(reînnoit 12:19 24.10.2020)
În acest an, România trece la ora de iarnă în data de 25 octombrie 2020. Ce înseamnă aceasta și de ce s-a impus trecerea la ora de iarnă.

BUCUREȘTI, 8 oct – Sputnik. ”Ora de iarnă” este o denumire pentru revenirea timpului de la ora de vară, mai exact, adaptarea timpului după lumina zilei.

Pentru 2020, reprezentanții Comisiei Europene propuseseră renunțarea la schimbarea sezonieră a orei în Europa. Propunerea venise din partea Comitetului de Turism și Transporturi al Uniunii Europene, care sublinia că schimbarea sezonieră a orei ar putea înceta iar fiecare stat membru UE va trebui să aleagă dacă rămâne la ora de vară sau la cea de iarnă.

Comisia Europeană urma să analizeze fiecare decizie.

Anul 2020 ar putea fi ultimul în care România mai trece la ora de iarnă, subliniază capital.ro.

Trecerea la ora de iarnă se va face, în 2020, în noaptea de 24 spre 25 decembrie. În jurul datei de 22-23 septembrie 2020 a avut loc echinocțiul de toamnă, moment în care am intrat în toamna astronomică.

În ultimul sfârșit de săptămână din octombrie se trece la ora de iarnă 2020.

Noaptea devine mai lungă în noaptea de 24 spre 25 octombrie 2020, iar ora 4.00 AM devine ora 3.00 AM.

Trecerea la ora de iarnă – cum ne afectează

Primul avantaj adus de această schimbare îl reprezintă faptul că vom dormi o oră în plus. Din păcate, sunt persoane cărora ora de iarnă le produce stări neplăcute, de anxietate, stres sau chiar depresii. Motivul îl reprezintă faptul că nu se pot adapta la noua oră prea repede.

Persoanele meticuloase devin cele mai stresante întrucât schimbarea orei de iarnă le dă peste cap toată rutina zilnică. Dimineaţa începe mai târziu şi seara vine mai devreme", spune medicul Daniela Stan.

Adaptarea organismului la trecerea de iarnă poate dura chiar câteva săptămâni, iar acest lucru poate însemna o perioadă cu somn mai neliniștit, depresie, risc crescut de accident vascular cerebral din cauza creșterii nivelului de cortizol, notează libertatea.ro.
Ca să nu fiți afectați de trecerea la ora de iarnă este important să respectați orele de somn în fiecare noapte, ba chiar să vă culcați până la ora 22.00 și să renunțați la activitățile suprasolicitante înainte de somn.

361
Tagurile:
Ora de Iarnă
Explozie

Explozie în București - sunt morți

176
(reînnoit 08:37 26.10.2020)
Explozie puternică într-un bloc din municipiul București, acolo unde a fost nevoie de intervenția pompierilor. Care este situația.

BUCUREȘTI, 26 oct – Sputnik. Dimineața zilei de luni, 26 octombrie 2020, a fost una intensă pentru pompierii bucureșteni. Și aceasta fiindcă ei au fost chemați să intervină într-un bloc de pe Aleea Podul Giurgiului din București, acolo unde s-a produs o explozie.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență București Ilfov spun că acolo s-a produs o deflagrație urmată de un incendiu.

Proprietarul apartamentului a fost găsit decedat, iar fumul rezultat din incendiu a pătruns în apartamentele vecine, astfel că pompierii au evacuat 18 locatari de la etajele inferioare, scrie antena3.ro.

După producerea exploziei, alți 30 de locatari au ieșit din bloc. Pompierii spun că un bărbat cu probleme locomotorii a fost expus la fum și a fost transportat la spital.

La fața locului intervin patru autospeciale de stingere și SMURD.

Potrivit primelor estimări ale pompierilor, șapte apartamente prezintă avarii.

176
Tagurile:
București, Explozie
Tematic
Podul Morandi din Genova nu mai există, a fost lichidat prin explozie - Video
Carnagiu la Teheran - explozie puternică și incendiu! Mulți morți, majoritatea femei
Explozie raportată în zona de graniță a Coreii de Nord, lângă Complexul Industrial Kaesong

Загрузка...
Silviu Predoiu

General SIE Predoiu, despre ”Procentul de javre din politică”

176
(reînnoit 06:41 26.10.2020)
Unul dintre cei mai importanți ofițeri de Informații punctează foarte interesant situația reală, fără perdea, din politica românească – și NU numai dintr-un partid sau altul.

BUCUREȘTI, 26 oct – Sputnik. Cunoscutul șef militar al Serviciului de Informații Externe, generalul Silviu Predoiu, a transmis un scurt și frumos mesaj de Ziua Armatei Române, adăugând un pigment critic la adresa politicienilor.

”Pentru politicienii care ne-au felicitat astăzi, ziua Armatei României este o dată pe an, în 25 octombrie. Pentru noi, militarii, ziua armatei este în fiecare zi în care suntem pregătiți să ne apărăm țara și semenii “chiar cu prețul vieții”, a scris generalul Predoiu, încheind – ”La mulți ani, dragi colegi! Am onoarea să vă salut!”.

Ei bine, această tentă critică la adresa politicienilor nu este nouă la celebrul general de Informații. Iată, de exemplu, un edificator dialog în care generalul a acceptat provocarea unei opinii sincere.

Costel-Marian Dănescu, probabil un cunoscut, face o declarație dură: ”Nu votez cu javrele din PSD”.

După ce atenuează elegant duritatea declarației - ”Costele, apreciez sincer determinarea ta. Așa te-am cunoscut și nu cred că ai avea același farmec fără ea” - Generalul Silviu Predoiu a reacționat, preluând din vole termenul ”javre” – și iterându-l în ecuația politicii.

”Pe de alta parte sunt convins ca procentul de “javre” din politica românească este uniform distribuit între partide”, scrie Predoiu.

În aceste condiții, generalul consideră că ”Oamenii de valoare trebuie căutați, recunoscuți, respectați și încurajați, indiferent în ce partid se află”.

”Avem prea puțini pentru a-i trece cu vederea”, consideră fostul șef SIE.

Interesantă și o completare a ideii, pe care Predoiu a făcut-o tot în urma unei ”provocări”, lansată de o anume Dorina Ciornei: ”Putem vorbi astăzi în politică: de principii? de valori? de oameni cu bune intenții???”.

Internauta consideră că acestea sunt ”DOAR VISE! am crezut din păcate în "acea politică altfel", cu demnitate, onoare și credință!!!! Realitatea este dureroasă!”.

Răspunsul lui Silviu Predoiu este interesant, pe măsura personajului:

”Atât timp cât așteptăm să o facă alții pentru noi, sunt de acord cu Dvs., doamnă: este puțin probabil ca ceva semnificativ să se schimbe în politică. Le-am văzut limitele. Ori ne implicam, ori ........”.

Un dialog care merită reținut, la fel ca toate intervențiile generalului Silviu Predoiu.

176
Tagurile:
SIE, Silviu Predoiu
Tematic
Cătălin Predoiu face modificări importante în Ministerul Justiției
Generalul Predoiu, fost șef SIE: ”Nimeni nu ne va da nimic dacă noi nu ne luăm”
Predoiu, anunț crucial! Adevărata NUCLEARĂ în Justiție, după presiunile lui Zuckerman!

Загрузка...
Ludovic Orban

ACUM: Orban pleacă din țară, declarație de ultimă oră!

0
România semnează un nou angajament – o foaie de parcurs pentru următorii 4 ani - într-un moment dificil atât pentru noi, cât și pentru partenerul străin.

Ludovic Orban și Dacian Cioloș
© Inquam Photos / INQUAM PHOTOS/Octav Ganea
BUCUREȘTI, 26 oct – Sputnik. Acum puțin timp, premierul Orban a plecat din țară, cu ocazia unei vizite oficiale în Franţa, la invitația omologului său francez, premierul Jean Castex.

Prim-ministrul este însoţit de miniștrii Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, Economiei, Virgil Popescu, al Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, și al Agriculturii, Adrian Oros.

Orban și Castex vor semna și documente bilaterale – printre care o ”foaie de parcurs” pe următorii 4 ani, a anunțat premierul român.

”Din 2009 între Franța și România există un parteneriat strategic, care a fost reînnoit în 2018. Scopul oficial este semnarea foii de parcurs pentru următoarea perioadă de 4 ani”, a declarat Ludovic Orban pe aeroport, subliniind că ”Principalul punct pentru vizita în Franța este foaia de parcurs”.

Interesant este de ce această grabă de a semna un angajament cu una dintre cea mai contestată guvernare din Europa! Oare să aibă legătură cu faptul că Franța beneficiază de achizițiile de corvete – dar și de împrumuturile și angajamentele semnate recent de România în SUA?

Este programată o întrevedere cu preşedintele Partidului "Les Republicains", Christian Jacob, la sediul Ambasadei României de la Paris, dar și întâlniri cu preşedintele Adunării Naţionale a Republicii Franceze, Richard Ferrand, cu preşedintele Senatului, Gerard Larcher, cu reprezentanţi ai Consiliului întreprinderilor Franţa - România din cadrul Mişcării Întreprinderilor din Franţa (MEDEF).

Nu în ultimul rând, delegația română va participa la reuniunea Consiliului Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică şi o întrevedere cu secretarul general al OCDE, Angel Gurria. 

Premierul Orban are în program și o întâlnire cu reprezentanţi ai comunităţii de români din Franţa.

0
Tagurile:
Ludovic Orban
Tematic
Ce spune Orban după ce România a depășit 5000 de cazuri
Zamfir îl aruncă în față lui Orban: ”Minți cu nerușinare!”
Lovitură pentru PNL: Orban nu mai este dorit ca premier

Загрузка...