Ploaie torențială

COD PORTOCALIU de ploi abundente - prognoza meteo pe 2 zile

159
(reînnoit 11:20 08.10.2020)
Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie au emis o avertizare cod galben de ploi însemnate cantitativ pentru o mare parte a României.

BUCUREȘTI, 8 oct – Sputnik. Toamna își intră în drepturi, așa că ploile încep să își facă tot mai mult simțită prezența.

Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie au emis o avertizare cod galben de ploi însemnate cantitativ valabilă de astăzi, ora 10.00 și până mâine, la aceeași oră.

În intervalul menționat, în Moldova, local în Muntenia, Carpații Meridionali și sud-estul Transilvaniei, vor fi ploi ce vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25...35 l/mp și pe arii restrânse, îndeosebi în Moldova și la munte, 50...70 l/mp, informează meteoromania.ro.

Județele vizate sunt: Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Sibiu, Vâlcea, Brașov, Covasna, Vrancea, Galați, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău și Brăila.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

De asemenea, ANM a emis avertizare de ploi abundente - Cod Portocaliu. Intervalul de valabilitate este 08 octombrie, ora 11:00 - 09 octombrie, ora 03:00.

Zone afectate sunt: județele Iași, Vaslui, Bacău, Vrancea, Buzău, Covasna și zona de munte a județelor Prahova și Brașov.

„În județele Iași, Vaslui, Bacău, Vrancea, Buzău, Covasna și zona de munte a județelor Prahova și Brașovva ploua temporar abundent, iar prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 40...70 l/mp”, notează ANM.
Prognoza meteo, avertizare God Portocaliu
Prognoza meteo, avertizare God Portocaliu
159
Tagurile:
Prognoza meteo, Moldova, ploi
Тема:
Prognoza meteo (350)
Explozie

Explozie în București. Sunt morți

16
Explozie puternică într-un bloc din municipiul București, acolo unde a fost nevoie de intervenția pompierilor. Care este situația.
16
Tagurile:
București, Explozie

Загрузка...
Silviu Predoiu

General SIE Predoiu, despre ”Procentul de javre din politică”

79
(reînnoit 06:41 26.10.2020)
Unul dintre cei mai importanți ofițeri de Informații punctează foarte interesant situația reală, fără perdea, din politica românească – și NU numai dintr-un partid sau altul.

BUCUREȘTI, 26 oct – Sputnik. Cunoscutul șef militar al Serviciului de Informații Externe, generalul Silviu Predoiu, a transmis un scurt și frumos mesaj de Ziua Armatei Române, adăugând un pigment critic la adresa politicienilor.

”Pentru politicienii care ne-au felicitat astăzi, ziua Armatei României este o dată pe an, în 25 octombrie. Pentru noi, militarii, ziua armatei este în fiecare zi în care suntem pregătiți să ne apărăm țara și semenii “chiar cu prețul vieții”, a scris generalul Predoiu, încheind – ”La mulți ani, dragi colegi! Am onoarea să vă salut!”.

Ei bine, această tentă critică la adresa politicienilor nu este nouă la celebrul general de Informații. Iată, de exemplu, un edificator dialog în care generalul a acceptat provocarea unei opinii sincere.

Costel-Marian Dănescu, probabil un cunoscut, face o declarație dură: ”Nu votez cu javrele din PSD”.

După ce atenuează elegant duritatea declarației - ”Costele, apreciez sincer determinarea ta. Așa te-am cunoscut și nu cred că ai avea același farmec fără ea” - Generalul Silviu Predoiu a reacționat, preluând din vole termenul ”javre” – și iterându-l în ecuația politicii.

”Pe de alta parte sunt convins ca procentul de “javre” din politica românească este uniform distribuit între partide”, scrie Predoiu.

În aceste condiții, generalul consideră că ”Oamenii de valoare trebuie căutați, recunoscuți, respectați și încurajați, indiferent în ce partid se află”.

”Avem prea puțini pentru a-i trece cu vederea”, consideră fostul șef SIE.

Interesantă și o completare a ideii, pe care Predoiu a făcut-o tot în urma unei ”provocări”, lansată de o anume Dorina Ciornei: ”Putem vorbi astăzi în politică: de principii? de valori? de oameni cu bune intenții???”.

Internauta consideră că acestea sunt ”DOAR VISE! am crezut din păcate în "acea politică altfel", cu demnitate, onoare și credință!!!! Realitatea este dureroasă!”.

Răspunsul lui Silviu Predoiu este interesant, pe măsura personajului:

”Atât timp cât așteptăm să o facă alții pentru noi, sunt de acord cu Dvs., doamnă: este puțin probabil ca ceva semnificativ să se schimbe în politică. Le-am văzut limitele. Ori ne implicam, ori ........”.

Un dialog care merită reținut, la fel ca toate intervențiile generalului Silviu Predoiu.

79
Tagurile:
SIE, Silviu Predoiu
Tematic
Cătălin Predoiu face modificări importante în Ministerul Justiției
Generalul Predoiu, fost șef SIE: ”Nimeni nu ne va da nimic dacă noi nu ne luăm”
Predoiu, anunț crucial! Adevărata NUCLEARĂ în Justiție, după presiunile lui Zuckerman!

Загрузка...