Restricții în București, România din cauza coronavirusului

Arafat: Noi restricții ca în Starea de Urgență în România

191
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a explicat că, la momentul de față se iau măsuri zonale, locale, cu rolul de reducere a numărului de îmbolnăviri cu SARS CoV-2 și că nu se pune problema închiderii totale a orașelor.

BUCUREȘTI, 8 oct – Sputnik. În România creșterea numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus duce la impunerea unor noi restricții. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, spune că România este pregătită, astfel încât să nu intre în colaps medical.

În opinia sa, sistemul medical românesc este pregătit să răspundă pe etape și că, la această etapă, ajungem la o limită la Anestezie Terapie Intensivă.

Arafat a vorbit și despre momentul în care se va ajunge la 4000 de cazuri confirmate pe zi. Acesta a explicat că atunci va crește numărul de cazuri la ATI și că acum suntem la 600, dar numărul se va schimba. De asemenea, cu cât crește numărul cazurilor, cu atât ne apropiem de pragul în care avem o problemă la Terapie Intensivă.

Chiar dacă numărul de infectări cu noul coronavirus a crescut, nu se pune deocamdată problema închiderii totale a orașelor. Oricum, a punctat Arafat, măsurile sunt zonale, locale, bine gândite pentru o anumită zonă și că s-au luat măsuri pentru localități unde s-a depășit 1,5 la mie.

”Se evită să se ajungă la un lockdown major, care va avea un impact economic major. Măsurile pe care le-am luat avem nevoie de câteva zile să vedem dacă produc un efect sau nu. Dacă nu au efect, ar putea veni un alt pachet de măsuri”, a spus Arafat.

Acesta a subliniat că nimeni nu dorește să ia măsuri absolute, lockdown total, dar că ”anumite componente din starea de urgență este posibil să se implementeze acum” și că unele măsuri de atunci pot fi luate, dar nu pe plan național, ci local.

191
Tagurile:
coronavirus, COVID-19, România, Restricții
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1318)
Drapelul Italiei

COVID - 19: Premierul Italiei a anunțat înăsprirea restricțiilor

113
(reînnoit 17:15 25.10.2020)
Giuseppe Conte a anunțat astăzi o înăsprire a restricțiilor anti-Covid 19 în Italia, pe fondul creșterii grave a numărului de cazuri de infectare

BRUXELLES, 25 oct - Sputnik. Noile restricţiilor din Italia, menite a contracara coronavirusul, includ închiderea temporară, începând de mâine, a cinematografelor, teatrelor, sălilor de sport şi piscinelor. De asemenea, barurile şi restaurantele nu vor mai avea voie să primească clienţi după ora 18.00.

Aceste măsuri, anunțate de premierul Italiei vor fi valabile o lună, până pe 24 noiembrie, și au fost o reacție la cifrele record de infectări. Totuși, ele au stârnit protestele guvernatorilor regionali și au provocat manifestaţii de stradă împotriva restricţiilor.

Ultimul bilanţ indică circa 20.000 de cazuri noi de contaminare în 24 de ore, totalul de la începutul pandemiei ajungând la peste 500.000, cu 37.000 de decese.

În ciuda altor restricții dure, şcolile şi grădiniţele vor rămâne deschise în Italia, 75% din cursurile din licee şi universităţi desfăşurându-se în schimb online.

Totodată, populaţia este îndemnată să evite pe cât posibil transportul în comun şi deplasările în afara comunităţii.

113
Tagurile:
coronavirus, COVID-19
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1318)

Загрузка...
Lei românești, Roni

Salariile profesorilor români: cu cât au crescut - date INS

1229
(reînnoit 11:38 25.10.2020)
Anul 2019 a adus o creștere salarială a veniturilor din învățământ cu 20 de procente comparativ cu 2018, acest domeniu fiind al doilea după cel al construcțiilor în privința procentului de majorare a câștigului mediu net lunar.

BUCUREȘTI, 25 oct – Sputnik. Sunt salariile din învățământ mici sau nu? În timp ce reprezentanții Comisiei Europene susțin că salariile cadrelor didactice rămân cele mai mici din Europa, Institutul Național de Statistică informează că veniturile acestei categorii profesionale au crescut cu 20 de procente în 2019 față de 2018.

În 2019 câștigul mediu brut lunar din învățământ a fost 5.713 lei, iar net 3.396 lei. În acest domeniu erau înregistrați 360.600 de angajați la 31.12.2019, din care 20.271 în instituții private de învățământ. Salariile din acest raport statistic sunt calculate pentru toți angajații din acest domeniu, nu numai pentru profesori, informează edupedu.ro.

Potrivit unui raport Eurydice al Comisiei Europene, în anul școlar 2019-2020, cadrele didactice din România aveau unele dintre cele mai mici salarii din Europa. Aceasta în ciuda faptului că România a înregistrat în ultima perioadă una dintre cele mai mari creșteri salariale în învățământ.

Raportul mai notează că maximul de salarizare poate fi atins de un profesor abia la 40 de ani vechime, când salariul este cu 77,6% mai mare față de salariul de debut.

1229
Tagurile:
creștere, Profesori, Salarii

Загрузка...
Macron și Erdogan

Cearta lui Macron cu islamul naște reacții mondiale

0
După ce preşedintele Emmanuel Macron a dat semnalul că nu se delimitează de caricaturile cu profetul Mahomed apărute în Franţa, au apărut apeluri în mai multe țări musulmane pentru boicotarea produselor franțuzești

BRUXELLES, 25 oct - Sputnik. Președintele Macron a declarat că Franţa ''nu va renunţa la caricaturi'', afirmație făcută în cadrul unei ceremonii dedicate memoriei profesorului Samuel Paty, decapitat într-un atac islamist după ce le arătase elevilor săi caricaturi cu profetul Mahomed.

Ca urmare, caricaturile au fost proiectate pe o clădire guvernamentală franceză, iar acest lucru a provocat furie în lumea arabă. Ca reacție, au fost lansate apeluri pentru boicotarea produselor franţuzeşti, iar protestele au cucerit și mediul online unde au apărut hashtag-uri cu mesaje în apărarea profetului Mahomed.

Internauţii din Egipt l-au ridiculizat pe preşedintele Macron și au fost distribuite liste cu mărci franţuzeşti, precum cele ale producătorilor auto sau mărci renumite de produse lactate, cu îndemnul la boicotarea lor.

Reacțiile au devenit organizate în Kuwait, unde 50 de societăţi au anunţat că au retras din oferta lor toate produsele franţuzeşti, iar ca urmare unele magazine din Qatar au retras produsele franţuzeşti de pe rafturi.

Și Organizaţia Cooperării Islamice (OCI) a condamnat ''practica difuzării caricaturilor satirice înfăţişându-l pe Profetul Mahomed'', considerând-o ''dăunătoare pentru relaţiile franco-musulmane''.

La rândul său, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan l-a atacat din nou astăzi pe omologul său francez, căruia i-a pus la îndoială sănătatea psihică, la o zi după o declaraţie similară în urma căreia Franţa şi-a rechemat ambasadorul de la Ankara.

0
Tagurile:
Emmanuel Macron, Franța

Загрузка...