Coronavirus în România: testare în București

Decizie anti-COVID ridicolă, de ultimă oră, în Capitală!

342
O modificare de ultimă oră – și o motivație ridicolă, care dă măsura capacității autorităților actuale din Capitală și de la situații de urgență.

BUCUREȘTI, 7 oct – Sputnik. Anunțam ieri că și în Capitală s-a luat acea decizie ridicolă, a purtării măștii pe stradă, ”pe o rază de 100 de metri în jurul unităților școlare”.

Multă lume s-a întrebat – cum se va demarca această zonă? Prefectul a replicat stupid, că oricum, ”chiar și cu vopsea” – și că lasă la latitudinea primarilor de sector soluția.

În al doilea rând, ne-am întrebat de ce 100 și nu 50, 200… sau 11 metri, ca la fotbal?!

Ei bine, acum puțin timp, prefectul Capitalei continuă ridicolul, anunțând, după ședința Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență că se menține obligativitatea purtării măștii în jurul școlilor din Capitală dar… pe o rază de 50 de metri, nu de 100 de metri!

”Au fost sesizări de la cetățeni care stau foarte aproape de școli, ne-am gândit și la copilași și la părinții lor”, a spus prefectul Gheorghe Cojanu. ”Totuși, distanța de 100 de metri impusă și în alte județe este prea mare, ei pot să le aplice masca pe nas și gură la o distanță mai mică. Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a hotărât ca această distanță să fie micșorată la 50 de metri”.

Întrebarea vine firesc de ce 50?! Că s-au plâns părinții și s-a gândit prefectul la ”copilași”?!

Și, din moment ce în alte județe e vorba de 100 de metri, înseamnă că acolo e un virus cu rază lungă de acțiune, iar în București… cu rază medie de acțiune?

Răspunsul e unul singur: bătaie de câmpi ridicolă!

342
Tagurile:
capitală, COVID-19
Tematic
Pe surse - Cifre record de infectări COVID! Reacția GCS
Aproape toată conducerea Ministerului Apărării s-a vaccinat împotriva COVID-19
De AZI: Val de RESTRICȚII COVID și decizii bizare în județe
Casă a unei familie de rromi

Atracție turistică inedită pentru străini: palatele romilor

13
(reînnoit 13:52 16.06.2021)
Un fost deputat de Cluj dorește ca palatele romilor din Huedin, județul Cluj, să poată fi vizitate de turiști și chiar să fie transformate n muzee. Autoritățile locale, însă, nu sunt de acord cu propunerea acestuia și cataloghează totul ca fiind ”o glumă”.

BUCUREȘTI, 16 iun – Sputnik. Străinii care vizitează Transilvania și, în special, zona județului Cluj, au găsit de interes, pe lângă Castelul Banffy și Salina Turda și… palatele romilor din Huedin.

Construite în culori aprinse și cu zeci de turnulețe, imobilele fură privirea. Proprietarii și-au trecut numele pe case.

Dacă în exterior aceste clădiri par extravagante, interiorul lor depășește orice închipuire. 

Reporterii observatornews.ro spun că un asemenea palat este deschis oricui dorește să îl viziteze și că mobila, în alb și auriu, a fost comandată din străinătate, iar tavanul din living imită cerul senin.

Manex, proprietarul palatului, spune că intrarea este liberă și că este de acord ca vizitatorii să nu plătească nimic.

”Oricând, oricând. Am luat un model după interneturi şi modelul ăsta l-am văzut afară. Ne place mult designul, ne place Versaci”, spune Manex.

În Huedin sunt nu mai puțin de 80 de palate, însă nu toate sunt terminate. Unele dintre acestea au lacătul la poartă.

Fostul deputat Adrian Dohotaru, devenit, între timp, activist a venit cu ideea de a le transforma în muzee. În opinia sa, turiștii vor putea avea ocazia să afle mai multe despre cultura și moșternirea romilor.

”Vin turiştii spre Cluj, văd acele palate şi spun: hai să oprim maşina şi să facem fotografii, e clar că ei nu se raportează cu ruşine la astfel de spaţii, ci sunt ceva ce n-au văzut în Vest. Pot deveni un soi de branduri ale oraşului, mai ales dacă reuşim să le restilizăm transformându-le în spaţii muzeale, în spaţii de expoziţie”, spune Dohotaru.

Primarul Huedinului, Mircea Moroșan, însă, nici nu vrea să audă de așa ceva, considerând că ideea lui Dohotaru este o glumă.

Autoritățile locale ar trebui să aprobe propunerea, iar proprietarii de palate trebuie să fie de acord să își deschidă porțile turiștilor.

13
Tagurile:
turiști, România, romi

Загрузка...
Sorin Cîmpeanu

Cîmpeanu, anunț de ultimă oră: titularii, vizați

909
Ministrul Educației a venit cu informații de ultim moment despre concursurile de directori de unități de învățământ, demnitarul precizând ferm că acestea se vor derula pe 14 septembrie 2021, o dată cu începerea noului an școlar.

BUCUREȘTI, 16 iun – Sputnik. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că pe 14 septembrie 2021 va începe concursul pentru directorii de șșcoli, iar proba scrisă va fi pe 15 octombrie.

Demnitarul a subliniat că, la nivel de calendar, concursul va debuta în data de 14 septembrie, în condițiile în care anul școlar 2021 – 2022 începe pe data de 13 septembrie. În 14 septembrie demarează concursul pentru ocuparea funcțiilor de director în toate școlile din România. În data de 15 octombrie va fi organizată proba scrisă.

”Pe parcursul lunilor noiembrie și decembrie vom avea probele de interviu la nivelul fiecărei școli. De asemenea, în perioada 20-22 decembrie vor fi emise deciziile denumire. Numire începând cu data de luni, 10 ianuarie, data la care începe semestrul II al anului școlar 2021-2022”, a spus Cîmpeanu.

Acesta a subliniat că întregul concurs se va desfășura în durata în semestrul unu al anului școlar viitor și că este mai bine să se demareze concursul în data de 14 septembrie decât în data de 27 iulie cu proba scrisă, așa cum a fost anunțat anterior.

Demnitarul a precizat că, printre elementele care susțineau data de 27 iulie se regăsea nevoie de numire a directorilor interimari, al cărui contract expira.

El a mai explicat că legea este foarte clară în privința interimarilor și că este important ca anul viitor să existe în fiecare școală directori numiți pe criterii de competență.

”Concursul va privilegia exclusiv criteriile de competență”, a adăugat Cîmpeanu.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educației din data de 27 mai 2021, la concursul pentru ocuparea funcției de director/director adjunct în unitățile de învățământ preuniversitar și cadre didactice titulare care nu au calitatea de experți în management educațional, dar care au diplomă de licenţă sau atestat de echivalare în condițiile 149 alin. (3), au promovat examenul de definitivat și au cel puțin cinci ani vechime în învățământ.

909
Tagurile:
Sorin Cîmpeanu

Загрузка...
Vladimir Putin și Joe Biden

Putin și Biden și-au dat mâna - VIDEO

0
(reînnoit 14:42 16.06.2021)
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, s-a întâlnit acum câteva minute cu omologul său american, Joe Biden, la Geneva.

CHIȘINĂU, 16 iun – Sputnik. La Villa La Grange din Geneva are loc primul summit dintre Putin și Biden. Acesta început în jurul orei 14:00, ora Moscovei, și se va desfășura în trei părți: o întrevedere în format restrâns și două în format extins, cu pauze de cafea. Prima implică participarea ministrului Afacerilor Externe Serghei Lavrov și a secretarului de stat Anthony Blinken, precum și a traducătorilor.

Pe lângă Lavrov, din delegația rusă fac parte consilierul președintelui Iurii Ușakov, purtătorul de cuvânt al șefului statului Dmitri Peskov, ambasadorul Rusiei în Statele Unite Anatoli Antonov, șeful Statului Major General Valeri Gherasimov și viceministrul Afacerilor Externe Serghei Reabkov. De asemenea, au fost invitați: șeful adjunct al administrației prezidențiale Dmitri Kozak și reprezentantul special al președintelui pentru Siria Aleksandr Lavrentiev.

După săptămâni de pregătire, președintele rus Vladimir Putin s-a întâlnit cu omologul său american, Joe Biden, în orașul elvețian Geneva, înainte de cele aproximativ patru sau cinci ore de discuții planificate și care vor cuprinde o gamă largă de subiecte și probleme.

0
Tagurile:
Joe Biden, Vladimir Putin
Tematic
Avionul lui Putin a zburat peste România în drum spre Geneva, întâlnit de două avioane SUA
Pompeo a criticat refuzul lui Biden de a ține o conferința de presă comună cu Putin
Stoltenberg: Summitul Putin – Biden este extrem de important

Загрузка...