Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române

I.A. Pop, fulminant, acuză ”eradicarea identității noastre”

251
(reînnoit 16:25 05.10.2020)
Un interviu de un curaj ieșit din comun – inclusiv pentru cei care publică asemenea declarații! Președintele Academiei Române dă un exemplu de responsabilitate, curaj și patriotism.

BUCUREȘTI, 5 sept – Sputnik. Un adevărat eveniment – astfel poate fi numit excepționalul interviu acordat de Ioan Aurel Pop publicației ”Q Magazine”. Interviul este ocazionat de ultimele schimbări anunțate în învățământ.

Adică eliminarea limbii latine, comprimarea orelor dedicate istoriei, dar și scoatere unor părți din programa orelor de matematică.  În schimb, Monica Anisie a venit cu ideea orelor de teatru!

Ioan Aurel Pop mărturisește că nu poate înțelege ”de aceea nici nu mai încerc”. Latina, spune marele istoric,  ”este un mijloc de orientare în viață pentru orice intelectual european”.

”Rădăcinile Europei își trag seva în clasicismul greco-latin - dacă nu se mai face latină și nici istorie, cum vor putea fi înțelese și apărate aceste rădăcini?”, spune Ioan Aurel Pop.

Dar nu cumva eliminarea limbii latine din orarul elevilor echivalează cu pierderea identității, a rădăcinilor, întreabă Gabi Simon, de la ”Q” Magazine, punând problema unui ”plan bine stabilit”.

”Încep să cred și eu că se lucrează sistematic la eradicarea urmelor palpabile ale identității noastre”, spune președintele Academiei Române, atrăgând atenția că s-a mai încercat așa ceva în perioada proletcultistă a anilor ’50 ai secolului trecut, când se dorea înocularea origini salve, ”frați cu marea putere de la Răsărit”.

Atenție însă la variantele de explicație: ”Dacă este un demers făcut de mișcările globaliste, anarhiste, neomarxiste, „progresiste” etc., atunci faptul devine foarte grav.  Dacă este o decizie luată sub presiunea forței străzii, lipsite de perspectiva viitorului și dornice de promovarea minimei rezistențe, atunci este trist”.

Și, ca totul să fie clar în privința acutizării actuale, Ioan Aurel Pop mărturisește că ”niciodată nu a fost o presiune așa de mare a nechemaților asupra procesului de învățământ ca acum”.

 ”Toți se pricep la învățământ, toți știu ce trebuie predat, toți îi corectează pe profesori, toți vor „materii” noi, adaptate vieții”, spune Pop, continuând fulminant: ” Despre care viață este vorba? Despre una larvară, despre viața unor viitoare instrumente în mâna guvernanților, despre oameni fără perspectivă și fără personalitate!

Ioan Aurel Pop subliniază un alt aspect grav -  ”Se insinuează o idee foarte periculoasă, anume că se poate reuși în viață fără școală, fără pregătire de cultură generală, fără cunoștințe, că sun de ajuns o anumită istețime șmecherească și un fel de învârteală vecină cu înșelăciunea pentru a fi „cineva””.

”Pericolul evident este de a deveni cu toții troglodiți, mărginiți, ignoranți, adică ușor de manipulat”, spune I.A. Pop. ”Pe măsură ce școala nu mai este considerată calea de bază a educației și a reușitei în viață, crește aplecarea multor contemporani spre astrologie, spre „teorii” fantastice, spre condamnarea cunoașterii raționale etc”.

Și, da, este corect, șarlatania este încurajată, literatura de senzație aberantă, astfel că academicianul Pop a remarcat corect: ”Tot mai mulți români „știu” că piramidele Egiptului au fost făcute de extratereștri, că limba română este matricea universală a limbilor și că romanii au învățat latinește de la daci, că tunelurile din Bucegi conduc în Delta Nilului etc”.

”Toate acestea sunt rezultatul decăderii școlii, urmate de sporirea ignoranței, dublate de tupeu, de ideea că oricine poate să fie specialist în orice, de disprețul față de profesionalism și competență”, spune președintele Academiei Române.

Am reprodus doar câteva pasaje – interviul merită citit integral în publicația Florianei Jucan, ”Q” Magazine

Închei cu o idee exprimată de Ioan Aurel Pop despre o chestiune la modă: propunerile făcute de diverse voci tinere, inclusiv elevi.

”Ca decident nu pot întreba elevul ce vrea să studieze”, spune președintele Academiei Române, subliniind că ”este ca și cum l-aș întreba pe copilul mic dacă vrea proteine sau ciocolată!”.

Iar ca un cuvânt de final al marelui intelectuale care conduce cea mai importantă instituție a științei și culturii despre educație și societatea viitorului: ”Oricum, perspectiva pe termen lung devine sumbră”.

251
Tagurile:
Ioan Aurel Pop
Tematic
Monica Pop: ”El e NEomul de care NU vreau să mai aud!”
Pop, acuzații la adresa guvernului Orban: legătură cu noile angajări din învățământ
Pop: ”Nu poți obliga copiii să învețe online”
Pop: ”Vor fi deblocate posturile în învățământ?”
Pop: ”MEC trebuie să renunțe anul acesta școlar la finanțarea per elev”
Dr. Monica Pop se revoltă: ”Schimbați metoda panicii, românii NU sunt cei mai proști!”
Monica Pop, mesajul zilei: ”Strategie GREȘITĂ, neinspirată!”. Propune soluția salvatoare
Nelu Tătaru

ALERTĂ: Au recunoscut RAPORTĂRI false COVID! Tătaru, demis?

401
Un scandal care ar trebui să ducă la demisia lui Nelu Tătaru: în perioada estivală, de la Constanța nu au venit datele reale ale infectărilor – și, în consecință, nu s-au luat măsuri adecvate, deși erau zeci de mii de turiști pe Litoral

BUCUREȘTI, 24 oct – Sputnik. Este știrea bombă care ar trebui să ducă la demisia lui Tătaru: în toată perioada pandemiei, inclusiv în perioada estivală, autoritățile din Constanța, mai bine zis DSP iar, ulterior prefectura, nu au raportat la Bucureşti datele reale ale infectărilor cu SARS Cov2!

Conform Antena 3, situaţia a fost descoperită de jurnaliştii care au sesizat diferența uriașă între numărul de testări făcute în câteva zile consecutive.

Explicația este uluitoare: s-au raportat doar testele efectuate în spitale și nu s-au luat în seamă testele din clinicile private, extrem de solicitate mai ales în perioada estivală.

Sursa citată precizează că DSP Constanța ”a admis greșeala făcută”, explicând că… ”este vorba despre o eroare umană, că s-au înregistrat doar testele din spitalele publice făcute în centrele care sunt acreditate de Ministerul Sănătăţii, iar datele raportate de aceste centre nu au fost coroborate cu cele din unităţile private care fac testări pentru COVID”.

DSP şi Prefectura spun acum că, în acest moment, ”situația a fost remediată”. Antena 3 îl citează pe directorul DSP care spune că ”are toate raportările, dar care nu au fost făcute publice din aceasta eroare umană, mai departe, către presă și către autoritățile centrale”.

Acum, jurnaliștii avansează chiar o estimare uluitoare – cifra reală a infectărilor din Constanța ar fi fost, de fapt, de multe ori mai mare!

Subliniem importanța faptului că aceste falsuri au fost perpetuate în toată perioada estivală, când s-au înregistrat cifre record al turismului pe Litoral. Deci, faptul este de o gravitate uriașă!

Întrebare – cât de mult au influențat aceste falsuri măsurile luate la nivelul județului, al zonei Litoralului – și din această cauză câți s-au îmbolnăvit… și chiar câți au decedat?

În aceste condiții, responsabilii de această eroare care dă totul peste cap ar trebui să răspundă, în frunte cu ministrul Nelu Tătaru! Reamintim că pentru cazul Colectiv, în care s-a considerat că sistemul sanitar nu a reacționat bine, a demisionat premierul.

Acum, când poate sunt mai multe victime din cauza raportărilor false și a măsurilor luate în consecință, va răspunde… cine? Că înțeleg că indiferent de ce face, de ce se întâmplă în țară, de câți se îmbolnăvesc sau mor, indiferent cine câștigă alegerile, Orban rămâne premier, conform lui Iohannis și, din câte se pare, lui Zuckerman.

401
Tagurile:
coronavirus, COVID-19, Nelu Tătaru
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
RO-ALERT - alertă coronavirus

Numărul de cazuri COVID - 19 în România pe 24 octombrie

120
(reînnoit 13:20 24.10.2020)
În urma testelor efectuate la nivel național au fost înregistrate 4761 de cazuri noi de persoane infectate cu COVID – 19

BUCUREȘTI, 24 oct - Sputnik. Grupul de Comunicare Strategică anunță că până astăzi, pe teritoriul României, au fost confirmate 205.793 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), iar 147.932 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.761 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, mai informează GCS, 6.318 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 73 de decese (49 bărbați și 24 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus. Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria 30-39 de ani, 3 decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 5 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 14 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 25 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 24 decese la categoria de peste 80 de ani.

Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.307. Dintre acestea, 787 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.036.643 de teste. Dintre acestea, 33.843 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 19.931 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 13.912 la cerere.

Pe teritoriul României, 37.650 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 23.178 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 51.139 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 51 de persoane.

De asemenea, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 5.889 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 789.082 lei, fiind constatate 4 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Șeful OMS avertizează că următoarele luni vor fi foarte dure

Situația născută din propagarea coronavirusului va fi foarte dificilă în lunile care urmează, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit Sputnik Franța. 

”Suntem la o răscruce critică a pandemiei de Covid 19, în particular în emisfera nordică. Următoarele luni vor fi foarte dificile și anumite țări sunt pe o traiectorie periculoasă”, a avertizat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Numeroase state se confruntă cu o creștere a numărului de decese, iar această situație ar putea epuiza resursele sistemelor lor de sănătate, a explicat patronul OMS.

El i-a chemat pe șefii de stat și de Guvern să împiedice o asemenea prăbușire adoptând măsuri urgente pentru a evita creșterea ratei mortalității și închiderea școlilor.

Potrivit ultimelor date de la OMS, există mai mult de 41,5 milioane de cazuri în lume și mai mult de 1,13 pacienți au decedat. Țările cele mai afectate sunt SUA, India și Brazilia.

120
Tagurile:
România, COVID-19, coronavirus
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Marcel Pavel

Vedete în Parlament: cântăreți celebri pe liste la alegeri

0
Doi interpreți celebri, Sanda Ladoși și Marcel Pavel, își încearcă norocul la alegerile parlamentare pe listele Partidului Ecologist Român

BUCUREȘTI, 24 oct - Sputnik. PER a ajuns în centrul atenției de când i-a preluat pe aleșii PSD lăsați pe dinafară de partid, cei mai cunoscuți fiind Liviu Pleșoianu și Șerban Nicolae.

Dar surprizele PER nu se opresc aici. Interpreții Sanda Ladoşi şi Marcel Pavel candidează la alegerile parlamentare în Mureş tot din partea PER. Lângă ei, pe listele de la Mureș, se află compozitorul Andrei Kerestely şi actorul Bogdan Stanoevici, fost ministru-delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni în Guvernul Ponta

De altfel, și senatorul Emanoil Savin a ajuns pe listele PER, doar că la Prahova.

Prin aceste nume cunoscute, PER încearcă să treacă pragul electoral de cinci la sută, o misiune pe care nu a putut-o îndeplini până în prezent la alegerile generale.

0
Tagurile:
Marcel Pavel, Alegeri parlamentare
Тема:
Alegeri parlamentare în România 2020

Загрузка...