Pelerini la Sfânta Parascheva din iași

Pelerinaj la Sfânta Parascheva - sfaturile lui Tătaru

133
(reînnoit 13:46 04.10.2020)
În acest an, Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva nu va mai fi organizată ca până acum, din pricina pandemiei de coronavirus, a explicat ministrul Sănătății.

BUCUREȘTI, 4 oct – Sputnik. Pandemia de coronavirus aduce schimbări și în ceea ce privește oficierea slujbelor religioase dedicate marilor sărbători de peste an.

Așa se întâmplă și în cazul Sărbătorii Sfintei Parascheva.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, spune că manifestările dedicate Sărbătorii de Sfânta Parascheva nu vor mai fi organizate ca în alți ani, din pricina pandemiei de coronavirus.

Demnitarul a subliniat că fiecare activitate este reglementată de anumite norme pe care trebuie să le respectăm. Tătaru a subliniat că, în 2020, nu am avut Paște ca în alți ani, nu am avut concedii, nu am avut început de an școlar.

”Deci nici aceste sărbători nu vor fi ca în ceilalţi ani. Haideţi să înţelegem că, dincolo de ce suportă corpul medical şi efortul spitalelor, trebuie să reglementăm sau să păstrăm acele reglementări din prespital. Această pandemie nu se tranşează în spital, ci în prespital”, a declarat Tătaru.

Oficialul de la Sănătate a subliniat că, în prespital, sunt snişte reguli, le respectăm, avem o transmitere comunitară scăzută, avem cazuri puţine şi atunci sistemul medical poate să respire.

Cei care vin la pelerinajul de Sfânta Parascheva trebuie, de asemenea, să respecte o serie de reguli. Vorbim în primul rând despre purtarea măștii, despre respectarea distanțării fizice și evitarea locurilor aglomerate.

În ceea ce privește numărul mare de pelerini care e posibil să ajungă la Iaşi, Nelu Tătăru și-a exprimat încrederea în autoritățile locale, despre care a spus că pot gestiona situația.

133
Tagurile:
Nelu Tătaru, Sfânta Parascheva
Poliție, mascați

Mascații, acțiuni în forță în București și Constanța

39
Percheziții de amploare sunt realizate de polițiștii specializați în investigarea criminalității, la mai multe persoane suspectate de cauzarea unui prejudiciu de peste 2.500.000 de lei, pentru infracțiuni economice.

BUCUREȘTI, 20 oct – Sputnik. Zi începută în forță pentru polițiștii specializați în investigarea criminalității economice care au făcut mai multe percheziții în București și Constanța în cursul acestei zile.

Reprezentanții Inspectoratului General al Poliției Române informează că, astăzi, 20 octombrie 2020, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi ai Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale efectuează 6 percheziţii domiciliare, în Bucureşti – 4 - şi Constanţa – 2. Ei pun în aplicare cinci mandate de aducere. 

Aceste activități se desfăşoară în cadrul unui dosar penal de evaziune fiscală, cu prejudiciul de peste 2.500.000 de lei, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, informează stiripesurse.ro.

Potrivit materialului probator administrat până în prezent au rezultat indicii că persoanele cercetate ar fi constituit un circuit format din mai multe societăţi comerciale, o parte dintre acestea de tip „fantomă”, în scopul sustragerii de la plata T.V.A şi a impozitului pe profit.

Banii ar fi provenit din activităţi economice concentrate în jurul unor licitaţii privind lucrări de reabilitare, modernizare şi amenajare a unor obiective deţinute de o instituţie.

Sursa citată precizează că persoanele cercetate vor fi duse la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru desfăşurarea activităţilor specifice de urmărire penală.

39
Tagurile:
Percheziții, Mascați

Загрузка...
Coronavirus în România: Bolnav în izoletă

România în carantină: două orașe mari, în scenariul roșu

109
După ce Capitala României a intrat în scenariul roșu, alte două orașe mari au depășit rata de infectare cu 3 la mia de locuitori. Ce măsuri s-au luat.

BUCUREȘTI, 20 oct – Sputnik. Două orașe mari ale României, Craiova și Cluj Napoca, au intrat și ele în scenariul roșu, urmând exemplul nefericit al municipiului București.

Acestea au depășit rata de infectare de 3 la mia de locuitori.

În Craiova, masca de protecție a devenit obligatorie în toate spațiile publice deschise. Copiii cu vârsta mai mică de cinci ani nu trebuie să poarte mască. Elevii vor învăța exclusiv online.

De asemenea, restaurantele, cafenelele, cinematografele, sălile de spectacol și sălile de jocuri de noroc se închid. Se interzice și organizarea spectacolelor și a festivalurilor în aer liber.

Cluj Napoca se pregătește și el să adopte măsuri similare, iar Comitetul Județean pentru Situații de Urgență urmează să se reunească pentru a lua o hotărâre în legătură cu noile restricții care vor trebui să intre în vigoare, informează antena3.ro.

Și în București au fost adoptate noile restricții ati COVID-19. De astăzi, 20 octombrie 2020, masca este obligatorie permanent în exterior, iar școlile, grădinițele și universitățile au trecut în scenariul roșu, cu învățare exclusiv online. Măsura este valabilă pentur o perioadă de 14 zile.

De asemenea, restaurantele și ”păcănelele” se închid din nou.

109
Tagurile:
COVID-19, coronavirus, carantină, România
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...