Alegeri prezidențiale în România, turul 2

Alegeri locale: părinții intră cu copiii în cabina de vot

105
(reînnoit 19:18 25.09.2020)
Președintele Autorității Electorale Permanente spune că nu există nici o interdicție pentru copii, numai că micuții mai mari de 5 ani trebuie să poarte mască.

BUCUREȘTI, 25 sept – Sputnik. Autoritățile fac totul pentru ca românii să iasă duminică, 27 septembrie 2020, la vot. Și aceasta pentru că părinții pot intra cu copiii în secția de vot, dar și în cabina de vot.

Constantin- Florin Mitulețu-Buică, președintele Autorității Electorale Permanente, spune că orice părinte care are lângă el un copil își poate exercita dreptul de vot în aceleași condiții ca și până acum și că nu există o interdicție astfel încât părintele să nu aibă acces cu copilul. Legat de purtarea măștii, obligatorie pentru adulți în interiorul secțiilor de vorte, precum și în exteriorul acestora, dacă e aglomerație, Mitulețu-Buică a precizat că regulile pentru copii sunt cele în vigoare pentru orice spațiu public interior, precizează edupedu.ro.

Copiii cu vârsta de până la 5 ani nu trebuie să poarte mască.

Președintele AEP a precizat că a existat la un moment dat o discuție dacă ar putea să existe o interdicție privind accesul copiilor la secția de votare, însă a explicat că sunt situații când părintele nu are cu vine să își lase copilul și atunci ar putea fi îngrădit dreptul de vot al acelei persoane.

105
Tagurile:
Copii, Părinți, Alegeri
Тема:
Alegeri locale în România 2020 (128)
Tematic
Alegeri 2020 București: Sondaj IRSOP – Firea pe primul loc
Alegeri locale 2020: măsuri speciale anti-Covid 19
Orban se teme să atace pensiile la CCR înainte de alegeri
Dan Chitic

Chitic ia apărarea marilor fotbaliști români: „Nu au meritat această umilință!”

97
(reînnoit 12:24 15.06.2021)
Gheorghe Hagi, Gică Popescu și Dorinel Munteanu au urmărit partida Austria - Macedonia de Nord din cadrul EURO 2020, desfășurat la București, de la tribuna a doua a Arenei Naționale, zona VIP fiind ocupată de politicieni.

BUCUREȘTI, 15 iun – Sputnik. Oficialii Federației Române de Fotbal (FRF) și mai mulți politicieni au fost repartizați în zona VIP la partida Austria-Macedonia de Nord din cadrul EURO 2020, desfășurată la București.

Astfel, Anca Dragu (președinta Senatului), Ludovic Orban (fost premier, președinte PNL), Dan Barna (vice-premier, președinte USR), Bogdan Aurescu (ministrul Afacerilor Externe), Lucian Bode (ministrul Afacerilor Interne), primarul Capitalei, Nicușor Dan, Vasile Dâncu (PSD) și Crin Bologa, șeful DNA, au stat în zona VIP la meci. Toți cei care au avut locuri la VIP au beneficiat de un protocol de lux, în timp ce marile nume ale fotbalului românesc au primit bilete printre spectatori.

Dan Chitic este necruțător cu politicienii care au ocupat zona VIP

Avocatul Dan Chitic a reacționat foarte dur: ”Veritabile monumente vii ale fotbalului International ridicate la rangul de simboluri naționale au fost umilite și dezonorante de către “elitele” politicii corect-politice, globaliste de “dreapta” din care amintim: Anca Dragu (președinta Senatului), Orban,  Barna, Bogdan Aurescu, Bode, Nicușor Dan, Vasile Dâncu, Crin Bologa. Asta e “meritocrația” promovată de politica de stat a României Iohaniste”, a transmis Chitic pe această temă.

Toate stadioanele Euro-2020 >>>

Chitic mai spune că VIP-uri sunt vechilii și “stăpânii” noștri de rit globalist, nu eroii fotbalului românesc!

”Noi, poporul care a votat, avem ce merităm! Ei, eroii sportului românesc, nu au meritat această umilință!”, a adăugat Chitic, care le-a cerut scuze fotbaliștilor, în numele electoratului român pe care Dan Chitic îl consideră ”principalul vinovat pentru halul în care arată clasa noastră politică!”.

Gică Hagi e detașat - reacția acestuia

"N-am o problemă. Am vrut să văd meciul, am stat unde am avut loc, mi-a plăcut partida, atât pot să spun. În rest, n-am nimic de comentat", a declarat Gică Hagi, dovedind un calm de invidiat în fața situației.

Ce-i drept, cei trei mari fotbaliști au făcut senzație în tribune, lângă spectatorii care au profitat de situație ca să-și facă poze cu adevăratele vedete de la acel meci.

FRF dă vina pe alții

FRF a fost nevoit să vină cu o explicație și s-a scuzat, dând vina pe alții.

”Întregul proces de ticketing la EURO 2020 este gestionat de UEFA, care nu oferă invitații. Federația Română de Fotbal a făcut o cerere de cumpărare de bilete la UEFA, pentru a oferi locuri în tribună fostelor glorii fotbalistice, și a primit bilete de categoria I. Prețul este tipărit pe bilet. FRF a făcut acest demers pentru 60 de glorii ale fotbalului românesc, oferindu-le cea mai bună variantă avută la dispoziție la meciurile organizate de UEFA”, a fost reacția FRF.

De asemenea, FRF spune că nu a deținut locuri în sectorul VIP și că UEFA a avut invitați proprii, străini și români, printre care conducerea FRF (președinte, secretar general, secretar general adjunct, director tehnic) și managerul Structurii Locale de Organizare a EURO 2020 la București.

EURO 2020: Doar cei vaccinați anti-COVID au acces pe Arena Națională din București >>>

Gică Popescu, ironie amară

Gică Popescu a declarat pentru GSP că se aștepta să primească invitație în altă parte a stadionului,

”Lui Gică Hagi i-am zis pe drum spre stadion unde avem locuri, mi-a fost teamă că dacă îl anunț înainte să plecăm că vom sta la tribuna a doua, nici nu mai vine la meci”, a comentat acesta situația neverosimilă. Mai mult, a spus Gică Popescu, ”pe oricare alt stadion de la acest Euro dacă aș fi fost invitat, aș fi primit loc la tribuna oficială!”.
97
Tagurile:
Gică Popescu, Gică Hagi, Dan Chitic, București, EURO 2020, Fotbal
Tematic
Dan Chitic face marele anunț pentru SUVERANITATE – impact asupra politicii românești
Dan Chitic îl anulează pe Ciolacu - și pretențiile liderului PSD
Dan Chitic acuză: ”Vlad Voiculescu a fost "spălat" de DNA!”
Dan Chitic e de neînduplecat - reacție fulminantă la anunțul lui Iohannis
Excusiv: Românul Dan Chitic lansează un curent internațional – pentru a trezi lumea!

Загрузка...
Roni

Știrea zilei: alocațiile copiilor nu se mai măresc

43
(reînnoit 12:08 15.06.2021)
Comisia de Muncă din Parlamentul României a respins amendamentul care prevederea creșterea alocațiilor de stat pentru copii începând cu luna următoare. Când ar putea fi majorate aceste tipuri de venit.

BUCUREȘTI, 15 iun – Sputnik. Vești rele pentru toți copiii României: alocațiile nu se majorează.

Decizia a fost luată astăzi, 15 iunie 2021. Comisia de Muncă din Parlamentul României a respins amendamentul care prevea creșterea alocațiilor de stat pentru copii începând cu luna următoare.

La votul de astăzi, 15 iunie 2012, au fost 8 voturi ”pentru” și 10 ”împotrivă”.

Mai exact, prin acest vot, majorarea alocațiilor, despre care se spunea că va fi făcută de la 1 iulie, a fost respinsă. Alocațiile ar fi urmat să crească cu 20 de procente.

Acum, cel mai probabil, majorarea alocațiilor se va face din ianuarie 2022, informează antena3.ro.

Reamintim că Guvernul României a adoptat, în luna septembrie a anului trecut, OUG nr. 123/2020 care prevedea o dublare a alocațiilor de la acea dată.

Majorarea urma să fie făcută în cinci etape. Mai exact, primele două majorări, din august 2020 și din ianuarie 2021 au fost deja respectate, însă următoarele trei erau prevăzute pentru iulie 2021, ianuarie 2022 i iulie 2022.

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, anunța, în luna ianuarie a acestui an, că alocațiile pentru copii vor crește cu 20% de la 1 ianuarie 2021, conform calendarului stabilit.

”Pentru calendarul de majorare a alocaţiilor avem o lege în Parlament şi vom vedea în Parlament dacă se menţine şi a doua tranşă de 20%", a declarat în ianuarie 2021 Ministrul Muncii.

Fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, atrăgea atenția, în februarie 2021, că alocațiile de stat pentru copii nu au fost mărite cu 20 de procente, ci doar cu 16.

”Cîțule, nici nu știi cât de mic începi să fii, c-ai furat de la copii! Au mințit din nou: alocațiile copiilor nu au fost mărite cu 20%, ci cu 16%!”, a precizat Marius Budăi.

După mărirea din luna ianuarie 2021, alocaţiile au o valoare de 427 lei, pentru minorii cu vârsta de până la 2 ani şi pentru copiii cu handicap până la 18 ani, şi de 214 lei, pentru copiii cu vârste între 2 şi 18 ani.

43

Загрузка...
Primarul Chișinăului, Ion Ceban, în vizită în județul Buzău

Acord de cooperare între Chișinău și Buzău