Deșeuri electrocasnice

Rabla pentru electrocasnice 2020: ce valoare au voucherele

101
Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, a lansat în dezbatere publică ghidul programului ”Rabla pentru electrocasnice” ediția 2020.

BUCUREȘTI, 22 sept – Sputnik. Vești bune pentru posesorii de electrocasnice vechi, care doresc să achiziționeze unele noi: începe programul ”Rabla pentru electrocasnice” ediția 2020.

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, spune că sunt puse la bătaie 40 de milioane de lei și românii pot achiziționa până la sfârșitul anului electrocasnice, cu voucherele primite în schimbul aparaturii la care renunță.

Demnitarul a precizat că s-a estimat că suma disponibilă ar putea ajuta cam o sută de mii de români care vor apela la acest program. De asemenea, va fi ajutată, în acest fel, și industria românească.

Prin achiziţionarea de noi electrocasnice, facturile la energie vor fi mai mici, iar statul reuşeşte să extragă aceste obiecte, în fond, nişte deşeuri, din casele românilor.

Colectarea lor se va face organizat.

În cazul în care solicitările vor fi mai mari decât estimarea autorităților, atunci, suma alocată va fi suplimentată, a dat asigurări Alexe.

Prin noul program, este finanţată achiziţia a şapte tipuri de aparaturi electrice şi electrocasnice.

Pentru mașinile de spălat vase, aparatele de aer condiţionat, inclusiv cele portabile, frigiderele şi combinele frigorifice, televizoarele şi uscătoarele de rufe se vor acorda vouchere în valoare de 400 de lei. Vouchere în valoare de 300 de lei se vor acorda pentru maşinile de spălat rufe, iar cine achiziţionează un aspirator va primi 200 de lei, informează economica.net.

Doritorii se vor putea înscrie online, iar voucherele vor fi electronice. Cei interesați vor folosi aplicația de pe www.amf.ro, unde vor primi un număr de înregistrare cu care se vor prezenta la vânzătorii acreditați în program. La cumpărarea unui produs, trebuie predat unul similar.

Ghidul va sta timp de 30 de zile în consultare. În toată această perioadă, marii retaileri se vor înscrie în program, iar beneficiarii se vor putea prezenta, apoi, la unul dintre comercianții acceptați.

101
Tagurile:
electrocasnice, Rabla
Test de sânge

Test de sânge revoluționar - va detecta 50 de tipuri de cancer

18
(reînnoit 23:13 27.11.2020)
Serviciul Național de Sănătate (NHS) din Regatul Unit a anunțat vineri că studiile pentru un test de sânge revoluționar dezvoltat de compania americană Graal, test care ar putea identifica 50 de tipuri de cancer, vor începe în Marea Britanie la mijlocul anului 2021.

BUCUREŞTI, 27 nov – Sputnik. Potrivit declarației NHS, noul test de sânge Galleri, dezvoltat de compania GRAIL, oferă o oportunitate semnificativă de a detecta tipuri de cancere în stadiu incipient printr-un simplu test de sânge. La studiu vor participa 165.000 de pacienți într-un prim acord mondial încheiat de NHS din Marea Britanie, potrivit Sputnik News.

Cercetările preliminare au constatat că testul, care verifică modificările moleculare ale sângelui, poate detecta cancerul de gât, ovarian, pancreatic, de esofag și alte tipuri de cancer dificil de diagnosticat în stadiile incipiente.

„Dacă programul NHS va arăta ca testul funcţionează conform aşteptarilor şi pentru persoanele fără simptome, va fi lansat pentru a deveni disponibil pe scară largă”, a subliniat NHS.

Reacționând la anunț, prim-ministrul britanic Boris Johnson a scris pe Twitter că este o „descoperire extrem de promițătoare care ar putea transforma modul în care diagnosticăm și tratăm cancerul, [o boală] care cauzează prea multe morţi premature”.

​Studiul-pilot va include 140.000 de persoane cu vârste cuprinse între 50 și 79 de ani fără simptome de cancer și alte 25.000 de persoane cu posibile simptome de cancer pentru a-și accelera diagnosticul, iar primele rezultate sunt așteptate până în 2023.

18
Tagurile:
cancer
Tematic
Modalitate care determină tratamentul împotriva cancerului
Modalitate de a detecta cancerul după ochi
Experți: Aceste lămâi din magazine ne pot îmbolnăvi de cancer
Ruşii: diagnosticarea cancerului cu o picătură de sânge
Aceste două alimente pot cauza cancer - oncolog rus

Загрузка...
Pământuyl

VIDEO uluitor cu Pământul, distribuit de un astronaut NASA

62
(reînnoit 22:12 27.11.2020)
La începutul acestei luni, Crew Dragon, o navă spațială comercială contractată de NASA, dezvoltată de SpaceX, a transportat trei astronauți NASA și un astronaut japonez la Stația Spațială Internațională (ISS).

BUCUREŞTI, 27 nov – Sputnik. Astronautul NASA Victor Glover a distribuit un videoclip care arată o perspectivă asupra Pământului din interiorul cabinei echipajului Crew Dragon.

„Imaginea cu Pământul este mult mai spectaculoasă în realitate”, a scris astronautul la videoclip.

Pe 16 noiembrie, SpaceX a lansat Crew Dragon, o navă spațială comercială contractată de NASA, de la Kennedy Space Center din Florida, pe o rachetă Falcon 9.

​Echipa Crew Dragon îi include pe astronauții americani Michael Hopkins, Victor Glover și Shannon Walker, precum și pe astronautul japonez Soichi Noguchi, potrivit Sputnik News.

Echipajul a ajuns la ISS la 04:01 GMT pe 17 noiembrie și a fost întâmpinat de actualul echipaj al ISS, Expediția 64, compus din comandantul Sergei Rizhikov și inginerul de zbor Sergei Kud-Sverchkov, ambii cosmonauți ruși, și inginerul de zbor Kate Rubins, un astronaut NASA.

62
Tagurile:
NASA
Tematic
NASA avertizează cu privire la apropierea a 4 asteroizi – de ce sunt greu de detectat
NASA anunță începerea unui nou ciclu solar – efectele lui
Inedit: Simfonia stelelor, interpretată de telescoapele NASA

Загрузка...