coronavirus

Expert român: ”Vom ajunge din nou la un lockdown”

283
Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică, trage un semnal de alarmă, în contextul în care tot mai multe voci vorbesc în ultimul timp despre apariția unui nou val de restricții, din pricina pandemiei de coronavirus.

BUCUREȘTI, 21 sept – Sputnik. Apropierea datei alegerilor locale face ca autoritățile să nu ia măsuri drastice de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică, profesor în SUA și la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, este de părere că în scurt timp va fi instaurată din nou carantina.

Acesta spune că măsura care este la îndemâna noastră este izolarea socială și crede că se va trece la izolare socială pe regiuni, pe județe, pe orașe, acolo unde rata de pozitivare este mare.

”Vom ajunge din nou la un lockdown, nu am nici mai mică îndoială aici, pentru că nu se iau măsurile potrivite în continuare, nu se poartă măşti în spaţiile publice, rata de transmitere creşte, scad temperaturile, ceea ce face ca oamenii să petreacă mai mult timp înăuntru şi de aceea avem sezonalitatea gripei”, spune Răzvan Cherecheş.

În opinia sa, situația electorală din România a făcut ca numărul amenzilor acordate celor care nu poartă mască să scadă. Acesta susține că amendarea celor indisciplinați ar duce la creșterea siguranței cetățenilor.

Expertul este de părere că măsurile radicale se vor lua abia după data de 27 septembrie 2020, când vor trece alegerile și că se va ajunge la așa ceva pentru că rata de infecție crește continuu.

Potrivit expertului, cu toții trebuie să ne obișnuim să trăim o perioadă cu acest virus, chiar dacă va ieși vaccinul anti COVID-19. În opinia sa, la un anumit interval de timp va trebui să ne revaccinăm, indiferent că este vorba despre șase luni sau un an.

”Virusul va continua să existe în populația nevaccinată. Deci, nu vom scăpa de acest virus, e aici să stea”, a spus Cherecheș.

De asemenea, el este de părere că redeschiderea restaurantelor a fost o măsură riscantă, deoarece riscul de infecție crește masiv și că aceasta a fost o măsură strict politică, ca să mulțumească industria HoReCa. 

283
Школы закрыли на карантин из-за ОРВИ

Alertă ISMB: directorii școlilor au fost deja informați

610
Situație gravă în Capitală, acolo unde elevii și profesorii trebuie să își schimbe urgent parolele de la platformele de învățare online, după ce persoane necunoscute au accesat ilegal conturile de acces la aplicații.

BUCUREȘTI, 23 oct – Sputnik. Dimineață plină de emoții în București, după ce reprezentanții Inspectoratului Școlar au trimis directorilor unităților de învățământ o adresă prin care li se solicita să își schimbe urgent parolele de la platformele de învățare online.

Motivul pentru care s-a luat această măsură îl reprezintă accesarea ilegală a conturilor de acces la aplicații de către persoane necunoscute.  

Mai exact, persoane necunoscute au postat diferite mesaje, au înregistrat profesorii care predau la orele respective și chiar au restricționat accesul cadrelor didactice la aplicația de școala online, arată Inspectoratul.

Conducerile unităților de învățământ vor solicita cadrelor didactice și elevilor schimbarea parolei de acces pentru platformele online pe care le utilizează, pentru a evita accesarea conturilor de către persoanele neautorizate care au avut acces la contul generat inițial de personalul IT.

Cadrele didactice vor informa elevii și părinții cu privire la riscurile la care se supun în condițiile în care furnizează persoanelor neautorizate, datele conturilor de acces la platformele online pe care le utilizează. Acesul egal la un sistem informatic constituie infracțiune și se pedepsește conform legii, notează edupedu.ro.

De asemenea, orice imixtiune în procesul de învățământ trebuie semnalată de urgență reprezentanților Inspectoratului Școlar al Municipiului București, cât și Poliției.

610
Tagurile:
director, școli închise
Tematic
Stanciu: Directorii de școli, comportament dictatorial
Știrea zilei: RESTRICȚII RADICALE în școli și spațiul public
Vouchere pentru after-school: Bani pentru 150 de școli

Загрузка...
Alexandru Rafila

Rafila, anunț îngrijorător: totul se schimbă în 10 zile

49
(reînnoit 09:26 23.10.2020)
Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății spune că România va ajunge ca Lombardia în 10 zile, cu aproximativ 7000 de cazuri pe zi.

BUCUREȘTI, 23 oct – Sputnik. Profesorul Alexandru Rafila face previziuni sumbre în ceea ce privește evoluția îmbolnăvirilor cu noul coronavirus.

Acesta susține că România va ajunge ca Lombardia în 10 zile. Mai exact, vom vorbi despre aproximativ 7000 de cazuri de îmbolnăviri noi cu coronavirus pe zi.

În opinia sa, un nou lockdown ar duce la o stabilizare a situației epidemiologice, însă este o decizie foarte greu de luat. Și aceasta pentru că întreruperea activităților pentru o perioadă va afecta viața economică și socială a României.

În opinia sa, chiar și țările care au avut probleme serioase în lupta cu noul coronavirus, cum ar fi Italia, Spania și Franța au reușit să controleze evoluția catastrofală a epidemiei numai prin măsuri de închidere.

Reprezentantul României la OMS a avut un pronostic sumbru privind perioada existentă până în momentul în care secțiile care primesc formele grave de coronavirus vor intra în colaps și vom ajunge în situația Lombardiei.

”Maximum 10 zile!”, a declarat Rafila.

49
Tagurile:
Alexandru Rafila

Загрузка...
Maia Morgenstern

Maia Morgenstern: ”E camera mea secretă”

0
Cunoscuta actriță spune povestea vieții sale într-o carte autobiografică, încărcată de emoție, dar și de umor. Aceasta care aduce în fața cititorilor personalitatea complexă a artistei.

BUCUREȘTI, 23 oct – Sputnik. Maia Morgenstern a scris o carte în care a pus bucăți de suflet. Poate că asta este menirea oricărui scriitor, însă Maia Morgenstern este o actriță de succes, care reușește să realizeze roluri de mare valoare.

Cartea sa se intitulează, provocator și, totodată, misterios ”Nu sunt eu”.

Despre povestea vieții sale, actrița spune că nu ar fi vrut să o spună vreodată, pentru că e taina sa.

”E camera mea secretă, cu comori și cu mistere. Pe care nu le-aș împărți. Cu nimeni. Poate doar cu prietenii mei buni? Poate cred cu putere că numai ei, prietenii mei buni, și generoși, și înțelepți vor gusta pe deplin bucuria regăsirii sinelui, a copilăriei?? Poate că doar ei, prietenii mei severi, și pretențioși, și prețioși vor înțelege. Uneori mai bine decât mine. Nu, nu sunt eu”, spune Maia Morgenstern.

Aceasta subliniază că ei o vor recunoaște pe EA. O vor cunoaște, o vor descoperi, așa cum n-au mai făcut-o niciodată.

Mai mult, povestea aceasta este lecția sa, pentru că i-a fost frică să o scrie până acum. În schimb, a visat-o uneori.

Povestea aceasta este, mai spune cunoscuta actriță, umbra sa de care nu se desparte niciodată, pentru că nu poate și nici nu ar vrea. Este petecul său de întuneric și speranță, unde nu este niciodată singură.

0
Tagurile:
Maia Morgenstern

Загрузка...