Sabina Iosub și Anca Florea

Sabina Iosub și Anca Florea, o poveste total surprinzătoare!

203
Două jurnaliste de prim rang, una de prim rang a presei, cealaltă pe drumul sigur al consacrării – și câteva aspecte surprinzătoare ale poveștii lor

BUCUREȘTI, 16 sept – Sputnik. Puțină lume știe că reportera și realizatoarea TV Sabina Iosub, cel mai performant corespondent român de la Bruxelles, este fiica jurnalistei Anca Florea.

Anca Florea este la rândul său una dintre cel mai bine cotate jurnaliste radio, fiind mulți ani, alături de Ruxandra Sărăru, în topul vedetelor celui mai important mijloc de presă din țară, Radio România.

În plus, Anca Florea are o personalitate puternică, fiind pe cât de posesivă pe cât de impulsivă, dar în același timp extrem de abilă pentru a-și urmări scopul. Spun astea pentru a arăta că nu este ușor să fii fiica Ancăi Florea.

În privința Sabinei Iosub, după un început timid, a evoluat frumos alături de inteligentul și originalul Niels Schnecker, dar adevărata consacrare și înalta performanță a avut-o din  momentul în care a început corespondențele din străinătate.

Ca stil, Sabina Iosub pare complet diferită de mama sa, moștenind inteligența surprinderii aspectelor, dar abordând și expunând subiectele într-o cu totul altă formulă. Sabina este elegantă și precisă, atentă cu detalii, inclusiv cu propria prezență în scenă. Pe de altă parte, ca și mama sa, duce interlocutorul pe drumul pe care ea îl dorește, acolo unde vrea, chiar și atunci când e vorba de un ministru/comisar european.

Surpriza relației dintre Sabina și (de multe ori) dificila sa mamă a venit chiar din gura ei – s-a angajat în presă fără ca mama ei să știe: ”În primul an de facultate m-am angajat în radio, fără ca mama să știe - la Radio București și Radio Snagov”.

De ce asta? ”Nu i-am zis pentru că nu voiam să fiu fata mamei”, spune Sabina, ceea ce pentru cei care o cunosc pe Anca este un motiv extrem de corect.  

”Nici când m-am angajat aici în Antenă nu a știu, a aflat după“, spune Sabina, fapt absolut surprinzător, pentru că Anca Florea se afla în aproximativ aceeași perioadă în apropierea trustului.

La rândul său, Anca Florea povestește un episod interesant de la debutul fiicei sale:

”S-a dus la Vlad Petreanu, a dat cu el un concurs, nu l-a luat…  Ăla (Petreanu, n.n.) a zis că îi pare rău, că trebuie să se mai formeze”, a povestit Anca Florea, completând că ”abia după un an mi-au spus amândoi“.

Ca om care o cunosc de ceva timp pe Anca Florea, pot să adaug și surprinderea mea: chiar dacă reputata jurnalistă a fost mereu implicată în diversele ei proiecte, preocuparea ei centrală a fost mereu Sabina. Evoluția fiicei ei ca jurnalistă a fost chiar o obsesie pentru ea, în ciuda unei aparențe de tip ”să se descurce singură”. În sufletul ei, apriga ziaristă ardea pentru fiica ei, pentru fiecare pas făcut de tânără.

În concluzie, Anca Florea și Sabina Iosub – o familie, o ”dinastie”, care face onoare adevăratei prese române.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

203
Copil refugiat

ONU: „lockdown”-ul poate cauza mai mulţi morţi decât Covid

77
(reînnoit 20:06 18.09.2020)
Consecințele economice și sociale ale politicilor adoptate pentru a opri răspândirea coronavirusului ar putea de fapt provoca mult mai mulţi morţi decât boala actuală, a avertizat șeful PAM, o organizaţie a ONU pentru combatere foametei.

BUCUREŞTI, 18 sept – Sputnik. 30 de milioane de persoane riscă să moară dacă Programul pentru alimentaţie la nivel mondial (PAM) nu primește mai multe finanțări, a declarat șeful agenției, David Beasley, pentru Consiliul de Securitate al ONU, citat de RT.

Până în acest an, PAM a acordat ajutor pentru 85 de milioane de oameni, dar pandemia de coronavirus a restrâns resursele si a creat o nevoie mai mare de asistenta, a spus acesta. Va fi nevoie de 4,9 miliarde de dolari pentru a ne asigura că zeci de milioane de oameni, dependenți complet de ajutorul ONU pentru a supraviețui, nu vor mori. Beasley a făcut apel la miliardarii lumii, mulți dintre aceştia înregistrând profituri enorme în timpul pandemiei, să ajute la prevenirea foametei în masă.

„Facem aproape tot ce putem pentru a împiedica cedarea barajului. Dar, fără resursele de care avem nevoie, un val de foamete amenință să facă ravagii peste tot globul”, a avertizat Beasley.

O mare parte din activitatea agenției sale se concentrează pe oferirea de ajutor civililor din zonele de război, cum ar fi Yemenul, însă restricțiile impuse la nivel mondial pentru combaterea Covid-19 au intensificat aceste crize umanitare, a spus acesta. „Măsurile severe” impuse pentru a opri răspândirea virusului nu trebuie să interfereze cu lanțurile de aprovizionare și cu comerțul, iar națiunile trebuie să „se ferească de consecințele neintenționate” ale politicilor lor privind coronavirusul, fiindcă acestea ar putea „să lovească cel mai greu în oamenii săraci”.

Restricțiile împotriva Covid-19 ar putea fi devastatoare pentru Africa. Beasley a citat un studiu care a estimat că la fiecare deces prevenit legat de coronavirus, 80 de copii pot muri din cauza lipsei imunizărilor de rutină.

„Există marele pericol ca mult mai mulți oameni să moară din cauza consecințelor economice și sociale pe scară largă ale Covid-19 decât din cauza virusului în sine, în special în Africa. Și ultimul lucru de care avem nevoie este ca măsurile de soluţionare a situaţiei să fie, de fapt, mai rele decât boala în sine”, a avertizat şeful PAM.

Beasley nu este primul oficial al ONU care trage semnale de alarmă cu privire la consecințele blocării și ale altor măsuri împotriva Covid-19. În iulie, directorul executiv al UNICEF, Henrietta Fore, a spus că „repercusiunile pandemiei cauzează mai mult rău copiilor decât boala în sine”. De asemenea, un studiu publicat în The Lancet a dezvăluit că impactul blocărilor și al altor măsuri de diminuare a pandemiei ar putea duce la 10.000 de decese suplimentare în rândul copiilor în fiecare lună.

Mai mult, şeful PAM a ocupat prima pagină a ziarelor în august după ce a declarat că lumea se va confrunta cu o foamete de „proporții biblice”, prezicând că foametea îi va afecta probabil şi pe cei care nu au cunoscut-o înainte.

77
Tagurile:
ONU, coronavirus
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Pandemia a pus lacătul pe ultima fabrică de sticlă din România - a funcționat 400 de ani
Românii din Marea Britanie: noile restricţii după creşterea numărului de cazuri
VIDEO Tel Aviv: Proteste împotriva măsurilor de carantină

Загрузка...
Pregătirea școlilor pentru anul de învățămînt

Școlile din Capitală pun lacătul pe ușă: cât va dura

108
Schimbări pentru elevi și profesori, determinate de condițiile speciale în care se desfășoară alegerile locale 2020, dar și prevederile legale referitoare la măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei.

BUCUREȘTI, 18 sept – Sputnik. Alegerile locale 2020 se apropie cu pași repezi, iar acest lucru vine la pachet cu câteva schimbări pentru elevi și profesori. Și aceasta pentru că multe dintre școli găzduiesc secții de votare.

Părinții elevilor din Capitală au fost deja informați în legătură cu această schimbare.

Astfel, având în vedere situația specială în care se desfășoară alegerile locale 2020, cât și prevederile din Legea nr. 55/2020 privind măsurile stabilite pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a aprobat suspendarea cursurilor în zilele de 24.09.2020, 25.09.2020, 26.09.2020 respectiv, 28.09.2020, 29.09.2020, pentru unitățile de învățământ din Municipiului București ce găzduiesc secții de votare, se arată în mesajele primite pe grupurile de Whatsapp.

Cursurile fizice vor fi suspendate total în aceste zile în unitățile de învățământ. Elevii, însă, dar și profesorii, nu vor avea parte de o minivacanță. Și aceasta pentru că în toate aceste 4 zile vor fi desfășurate cursuri online.

Președintele Klaus Iohannis declara, la un moment dat, că este perfect de acord că trebuie să se găsească cele mai bune soluții pentru organizarea alegerilor.

"Este foarte clar că activitatea în școli va fi puternic deranjată de aceste alegeri locale. După ziua votului este foarte clar că este nevoie de o perioadă pentru a face o dezinfecție profundă”, spunea președintele României.
108
Tagurile:
București, școli
Tematic
Romaniuc: ”Înțeleg îngrijorările și temerile, dar vreau să nu pierdem sensul școlii!”
Premierul Orban, mesaj COMIC cu ocazia începerii noului an școlar, sfidare a dascălilor
Romaniuc: ”Ce an școlar ne așteaptă! Azi mi-a fost greu să-mi stăpânesc tristețea”
Iohannis, despre problemele din școli
Poziția Oanei Moraru despre purtarea măștilor în școli

Загрузка...

Record în Franța: peste 13.000 de cazuri noi de Covid-19

9
(reînnoit 08:45 19.09.2020)
Pentru prima dată de la începutul epidemiei în Franța, numărul cazurilor zilnice de Covid-19 a depășit 13.000. Astfel, vineri, instituţia de sănătate publică din Franţa a raportat 13.215 de noi pacienți, însemnând cu 2.622 mai mulți decât în ziua precedentă.

BUCUREŞTI, 19 sept – Sputnik. După un număr de noi cazuri de 10.593 raportat cu o zi înainte, Franța a înregistrat 13.215 de noi cazuri de Covid-19 în ultimele 24 de ore, potrivit autorităţii de sănătate publică din această ţară. Acest nou record aduce numărul total al cazurilor la 428.696 de la începutul epidemiei, potrivit Sputnik France.

Agenția precizează că această creștere a numărului zilnic de decese se explică prin recuperarea datelor referitoare la 237 de dosare de internare, inclusiv 76 de decese.

Numărul de noi internaţi în ultimele șapte zile a fost de 3.626, față de 3.223 joi și 2.976 miercuri. În ceea ce privește internările la secţiile de terapie intensivă, cifrele se ridică acum la 571, față de 535 raportate joi și 508 miercuri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

9
Tagurile:
Franța, COVID-19
Tematic
Bomba zilei: Becali, infectat cu COVID! Reacția lui Dragomir
OMS, avertisment sumbru: compară covid 19 cu loteria
România, spre un nou val al infectărilor cu COVID-19

Загрузка...