Proteste București

Protestul părinților în Piața Victoriei - VIDEO

877
(reînnoit 19:19 14.09.2020)
Prima zi de școală a însemnat și prima zi de proteste anti-guvernamentale din cauza lipsei condițiilor pentru copii. În Piața Victoriei, mai mulți părinți s-au adunat în această seară pentru a-și manifesta nemulțumirea față de Guvern.

BUCUREȘTI, 14 sept - Sputnik. Mai mulți părinți s-au strâns în această seară în Piața Victoriei pentru a protesta împotriva Guvernului care nu a asigurat condiții pentru începerea anului școlar.

Părinții spun că nu li se pare normal ca toți elevii să poarte măști, în condițiile în care, în străinătate, mască poartă doar elevii trecuți de 11 ani. Ei au reclamat și faptul că paznicii școlilor au ajuns să măsoare temperatura copiiilor, precum și faptul că elevii nu au primit măști.

”Jos labele de pe copiii noștri!” au scris participanții pe unul dintre bannerele afișate.

Protest și în fața Ministerului Educației

Astăzi, în cursul zilei, a avut loc un alt protest organizat de Consiliul Național al Elevilor (CNE) și Comunitatea Declic în fața Ministerului Educației și Cercetării.

Elevii au protestat în fața ministerului pentru a-și exprima nemulțumirile față de promisiunile neonorate ale guvernanților, acuzând autoritățile că au tratat în mod dezastruos achiziția pentru tablete și laptopuri după ce, în perioada restricțiilor, aproape 1 milion de copii au fost excluși de la posibilitata de a participa la cursurile online pentru că n-au avut un laptop sau o tabletă proprie.

 Elevii au avut cu ei câțiva „porci zburători” umpluți cu heliu, pentru a transmite că până și porcii au șanse să zboare, însă tabletele promise înainte de vacanță tot nu au ajuns în școlile din România.

 „În prima zi a anului școlar, nu vom fi la școală, în bănci, ci vom fi în fața Ministerului Educației și Cercetării, pentru a-i reprezenta pe colegii noștri pe care autoritățile i-au lăsat în urmă. Acestea ignoră cu bună știință faptul că 900.000 de elevi nu au avut acces la educație online pe durata stării de urgență. Nepăsarea autorităților reprezintă o încălcare sistematica a dreptului la educație al tuturor elevilor, garantat de Constituția României. Solicităm guvernanților urgentarea procesului de achiziție publică pentru dispozitive conectate la internet!”, a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului National al Elevilor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

877
Tagurile:
Copii, Părinți, protest
Tematic
Gabriela Firea, lecție pentru politicieni și demonstrație pentru părinți și elevi
Deschiderea școlilor, propunere inedită pentru PĂRINȚI de la un lider politic de top
Anisie își bate joc de părinți și profesori: ce face înainte de începerea școlii
Школы закрыли на карантин из-за ОРВИ

Document oficial: bani mai mulți pentru profesori în 2021

2
Profesorii care participă la Evaluarea Națională petnru clasa a opta și la Bacalaureat 2021 vor beneficia de sume mai mari cu 60% față de cele pe care le-au primit pentru participare la examenele de anul trecut.

BUCUREȘTI, 17 iun – Sputnik. Ministerul Educației vine cu vești bune pentru profesorii care participă, în acest an, la Evaluarea Națională și la Examenul de Bacalaureat.

Potrivit Ordinului 3988 din 15 iunie 2021 al ministrului Educației, sumele pe care acești profesori le vor primi în 2021 vor fi mai mari chiar cu 60 de procente comparativ cu cele de care au beneficiat dascălii anul trecut.

Sumele pe care profesorii le primesc în plus față de anul 2020, pentru participarea la aceste concursuri și examene sunt mai mari cu 13 până la 52 de lei, iar pentru lucrările corectate sumele au crescut cu 30-35 de bani pe lucrare, scrie edupedu.ro.

Potrivit ordinului, sumele sunt impozitate cu 10%, dacă participanții încheie un contract de furnizare de servicii pentru participarea la aceste examene/concursuri.

Ordinul nr. 3988 aprobă normele de plată a personalului pentru următoarele examene/concursuri din 2021:

Concursul național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învățământul preuniversitar
Examenul național pentru definitivare în învățământul preuniversitar
Admiterea în învățământul liceal de stat, în învățământul profesional de stat și în învățământul dual
Evaluarea Națională a absolvenților clasei a VIII-a
Examenul național de Bacalaureat
Examenele de absolvire/certificare a calificării profesionale pentru învățământul profesional, liceal și postliceal.
Astfel, ministerul asigură plata unor sume, în funcție de rolul pe care îl au cadrele didactice, pentru participarea în comisiile de la toate aceste examene.

2
Tagurile:
Profesor, Bani

Загрузка...
Ambulanță, coronavirus, România

Gheorghiță, avertisment: vine valul 4 al pandemiei?

21
(reînnoit 08:14 17.06.2021)
Coordonatorul Campaniei de Vaccinare anti COVID-19 spune că tulpina contagioaă din India, denumită Delta, ar putea deveni dominantă în România și că ea ar putea duce, de asemenea, la o explozie de îmbolnăviri.

BUCUREȘTI, 17 iun – Sputnik. Pandemia de coronavirus nu este nici pe departe trecută. O spun specialiștii, care avertizează că tulpina indiană a virusului – denumită Delta – este extrem de periculoasă.

Potrivit specialiștilor, mutația este cu 50% mai transmisibilă comparativ cu variantele inițiale ale viruslui și că inclusiv persoanele vaccinate ar trebui să fie atente la regulile de protecție. Motivul îl reprezintp faptul că proecția scade treptat de la momentul imunizării.

Tulpina din India, care este deja răspândită în 74 de țări, ar putea să declanșeze al patrulea val al pandemiei în România.

Medicul infecționist Andrei Rogoz spune că mutațiile care apar la nivelul proteinei spike din structura acestui virus permit transmiterea cu o mai mare ușurință. Vorbim aici fie de pătrunderea sa în celule, fie de declanșarea unor cascade de reacții în organism care să fie mai severe.

Mutaţiile pot fi depistate în urma secvenţierii. Însă, momentan, în România se fac sub 100 de astfel de proceduri pe zi. Primele suspiciuni se pot vedea la testul PCR, informează antena3.ro.

În prezent, în România, au fost confirmate mutaţiile contagioase din Marea Britanie, Africa de Sud, Brazilia şi din India.

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti COVID-19 din România, medicul Valeriu Gheorghiță, spune că perspectiva unui nou val de îmbolnăviri, în special în sezonul rece în toamnă, este cât se poate de clară ”şi foarte probabil că varianta Delta, a tulpinii virale SARS-CoV-2, are toate caracteristicile să devina variantă dominantă”.

În România, potrivit datelor Institutului Național de Sănătate Publică, au murit 30 de persoane confirmate cu mutațiile contagioase.

21
Tagurile:
coronavirus

Загрузка...