Marius Tucă

Marius Tucă, internat pentru Covid! Ultimul său mesaj, superb!

495
(reînnoit 10:56 11.09.2020)
”O încercare pe care viaţa mi-a pus-o în faţă”, spune Marius Tucă, ultima celebritate afectată de coronavirus. Mesajul transmis din spital

BUCUREȘTI, 11 sept – Sputnik. Celebrul jurnalist și realizator TV Marius Tucă a fost confirmat ieri după amiază infectat cu SARS Cov2. Ulterior, s-a luat decizia internării sale, conform informațiilor de până acum doar pentru 24 de ore.

Marius Tucă are 54 de ani, dar are o condiție fizică excelentă, practicând multe sporturi. Din informațiile de până acum, Tucă este asimptomatic, iar la examinare s-a constatat că starea plămânilor este bună.

Într-o discuţie telefonică cu Adrian Sârbu, Marius Tucă a spus că speră să treacă bine de această încercare ”pe care viaţa mi-a pus-o în faţă şi să mă întorc în studio”.

”Îmi iubesc profesia, colegii şi spectatorii”, a spus Tucă, adăugând cu umorul său binecunoscut – ”Dacă tot nu am avut concediu anul acesta, covidul mi-a creat această oportunitate”.

Și, tot în glumă, a parafrazat arhicunoscutul său mesaj de final – ”Ţineţi aproape, dar nu mai aproape de un metru jumătate”.

Apropo de acest mesaj – Marius Tucă a realizat în ultimele zile emisiuni cu invitați, deci este posibil ca și aceștia să fie infectați.

În final, iată ultimul mesaj postat pe Facebook de Marius Tucă… din spital! Este una dintre frumoasele sale poezii – jurnalistul-poet a publicat mai multe volume – o mică bijuterie în versuri, cu un titlu care arată… chiar dorința sa de a ieși cât mai repede din această încercare, de s-și regăsi din nou deplina libertate.

”Inimă albastră

Nu calci pământul

Pluteşti deasupra lui

Îi încalci atracţia

Şi gravitaţia ştiută

Printr-o inspiraţie

Senină şi divină

Cu această eşarfă

Culoarea smaraldului

Înfăşurată vălurit

În jurul gâtului

Şi răsfrântă larg

Pe albul umerilor

Luminând dimprejur

Ascunsele taine

Neştiute, neauzite

De nimeni, de mine

Pierdută în gând

Risipită prin el

Ca o ceaţă cenuşie

Între cer şi ancoră

Inimă albastră

Nestăvilită, necucerită

Nu trebuie să aparţii

Nici să devii

E de-ajuns să fii

Să te viseze

Toate piepturile

În care să baţi

De la distanţă

Toate tăcerile

Care să te audă

Ca pe valurile Mării

Dintr-o scoică

Dintr-un suflet,

Inimă albastră.”

 

495
Tagurile:
COVID-19, coronavirus
Coronavirus în Franța: Ambulanță

Franţa, anunţ: zonele cu cele mai mari focare de Covid-19

891
Dintre toate comunitățile din afara azilelor pentru bătrâni, școlile și universitățile reprezintă 32% din numărul focarelor active de coronavirus, situându-se înaintea companiilor, anunţă serviciul de Sănătate Publică din Franţa.

BUCUREŞTI, 27 sept – Sputnik. Aproape o treime din numărul total al focarele de infectare investigate la nivel național, în afara caselor de îngrijire medicală, au fost detectate în școli și universități în perioada mai-septembrie, informează serviciul de Sănătate Publică din Franţa.

Deocamdată, aceasta este comunitatea unde este cel mai mare număr de focare care nu au fost încă verificate sau controlate, mai exact, 285 din 899 (32%), potrivit ultimului buletin epidemiologic emis de agenția națională de sănătate publică din Franţa, relatează Sputnik France.

Sectorul întreprinderilor private și publice ocupă locul al doilea, cu 195 de focare înregistrate între 9 mai și 21 septembrie, verificarea lor fiind încă în curs (26%). După acestea urmează unitățile de îngrijire medicală, cu 97 de centre, şi evenimentele publice sau private (77).

Totuşi, clasificarea tuturor focarelor identificate, inclusiv a celor controlate, arată rezultate complet diferite. Companiile se situează pe primul loc, 26% din cele 2.444 de focare, comparativ cu 16% în școli și facultăți.

Numărul de cazuri de transmitere în școli a crescut în ultimele săptămâni. După ce au fost observate 26 de focare de transmitere în a doua săptămână a lunii septembrie, 160 de focare au fost înregistrate pe 17 septembrie.

Perspectiva guvernului

Totuşi, ministrul francez al Educaţiei, Jean-Michel Blanquer, transmite „semnalul că se respectă regulile sanitare”. Potrivit acestuia, 1.152 clase și 18 școli au fost închise pe 25 septembrie, faţă de aproximativ 2.000 de clase și 90 de unități câte au fost închise cu o săptămână înainte. „Nu există atât de multe cazuri de contaminare”, a conchis acesta.

Potrivit ultimului raport, 14.412 persoane au fost testate pozitiv pentru coronavirus în Franța, unde sunt acum în total 527.446 de cazuri. Pe 24 septembrie, serviciul de Sănătate Publică din Franţa a raportat 16.096 de cazuri noi, o cifră fără precedent de la începutul epidemiei.

891
Tagurile:
COVID-19, coronavirus, Franța
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Ce exportă Rusia în Franța în fiecare an pentru un total de 15-17 miliarde? - Exclusiv
Reeditarea finalei CM: Probleme pentru Franța în meciul cu Croația
Peste 8.500 de noi cazuri de Covid-19 au fost identificate în Franța în 24 de ore
Încă o dispută între Franța și SUA: Washingtonul nu vrea taxarea multinaționalelor
Coronavirus în Franța: iarăși peste 10 mii de cazuri în 24 h
Record în Franța: peste 13.000 de cazuri noi de Covid-19
COVID în Franța: Zonele de alertă delimitate pe o nouă HARTĂ

Загрузка...
Londra

Al 3-lea val de Covid-19 în UK lockdownul doar amână criza

275
Marea Britanie s-ar putea confrunta cu un al treilea val de Covid-19, a avertizat un consilier al guvernului britanic, Mark Woolhouse. Însă a atras atenţia că blocajul nu trebuie privit ca o soluție pe termen lung împotriva virusului.

BUCUREŞTI, 27 sept – Sputnik. Woolhouse, membru al Grupului științific consultativ pentru situații de urgență (SAGE) din Marea Britanie, a declarat duminică pentru BBC că un alt val de cazuri de Covid-19 ar putea să apară, chiar dacă guvernul se luptă să încetinească un presupus „al doilea val” al bolii.

Este „pe deplin posibil” să existe un „al treilea val” de Covid-19, a spus consilierul științific, fiind întrebat despre această probabilitate. Totuşi, acesta a subliniat că faptul de a ordona oamenilor să stea acasă și alte restricții privind circulația nu ar scuti țara de un număr mai mare cazuri de coronavirus.

„Tot ce a putut să facă vreodată un blocaj a fost amânarea problemei (…). De fapt, nu rezolvă problema pe termen lung. [Această măsură] nu determină virusul să dispară”, a subliniat Woolhouse, potrivit RT

De asemenea, consilierul a făcut apel la așteptări mai realiste cu privire la un potențial vaccin, argumentând că, şi în cazul în care un vaccin împotriva Covid-19 ar fi dezvoltat în următoarele șase luni, este puțin probabil ca acesta să fie gata de a fi lansat pentru public în acea etapă.

Din cauza creşterii cazurilor zilnice, Marea Britanie a impus blocaje locale, a obligat pub-urile și restaurantele să închidă la ora 22:00 și a interzis întâlnirile în grupuri de peste șase persoane. De asemenea, au fost mărite amenzile pentru cei care încalcă măsurile.

Sâmbătă, Marea Britanie a raportat 6.042 de noi cazuri confirmate în ultimele 24 de ore, ceea ce a adus totalul la peste 429.000 la nivel naţional.

Cu toate acestea, creșterea numărului de cazuri noi nu a corespuns unei creșteri a deceselor, indicând doar o creștere a testelor prin care au fost identificate un număr mai mare de infecții ușoare în rândul populației.

Studii recente, precum și cercetările efectuate de SAGE, au stabilit o legătură între politicile de blocare şi mii de decese suplimentare. Potrivit estimărilor guvernului, până la 75.000 de persoane ar putea muri ca urmare a măsurilor adoptate pentru a împiedica virusul.

275
Tagurile:
coronavirus, COVID-19, Marea Britanie
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
UK: „Vine al doilea val de COVID-19” - un nou lockdown?
COVID-19 în UK: noi măsuri drastice - 10.000 lire amendă
UK: „nu poate fi exclus” un al doilea lockdown - Dominic Raab
UK va „infecta în mod deliberat” voluntarii cu coronavirus

Загрузка...
Alegeri locale în România 2020

Rezultatele alegerilor de la Iași surpriză uriașă

0
(reînnoit 23:49 27.09.2020)
Una dintre primele victorii anunțate cu mare emfază de PNL este contestată de rezultatele declarate de USR – PLUS

BUCUREȘTI, 27 sept – Sputnik. Liberalii au anunțat cu mare pompă că au câștigat Iașiul  - atât la Consiliul județean, prin controversatul ministru Costel Alexe, cât și primăria Iașilor, prin actualul primar Mihai Chirica. Un personaj și mai controversat.

PNL nu a anunțat însă pe ce bază își anunță victoria – pentru că în Iași NU s-a făcut Exist-poll!

Dar, ”nucleara” și surpriza uriașă vine de la candidata USR-PLUS la primăria Iașilor, Cosette Chichirău, care afirmă că meciul se joacă – și că primele rezultate arată că… ea ar fi câștigat!

În plus, după declarația activei parlamentare, PNL nu a îndrăznit să vină cu vreo replică. Iată declarația candidatei Cosette Chichirău.

0
Tagurile:
Iași, alegeri, Rezultate
Тема:
Alegeri locale în România 2020

Загрузка...