Баржи на реке Дунае в черте города Белграда

Delta Dunării, în TOP 5 al destinațiilor mondiale

79
Delta Dunării este pe locul 5 în topul celor mai prețioase destinații pe Instagram, calculate în funcție de câte menționări (hashtag-uri) au primit pe Instagram.

BRUXELLES, 10 sept - Sputnik. Clasamentul celor mai prețioase minuni naturale de pe glob a fost făcut de SaveOnEnergy pe baza Instagramului, iar Delta Dunării a primit locul cinci din lume, după ce a primit aproape 1.700.000 de hashtaguri.

Astel, Delta Dunării se numără printre cele mai fotografiate şi mai distribuite pe internet creaţii naturale din lume, cu 1.638.573 de menţionări.

Cele cinci minuni naturale de pe Instagram sunt Parcul Naţional Yosemite, Cascada Niagara, Marele Canion, Deşertul Sahara, Delta Dunării, monumentul natural din România fiind astfel în top alături de locuri celebre de pe mapamond.

Pentru a determina ce destinaţii ar trebui incluse în studiu, SaveOnEnergy a chestionat 2.230 de respondenţi şi le-a cerut să numească ce minune naturală doresc cel mai mult să viziteze în întreaga lume.

Primele 15 cele mai frecvente răspunsuri au fost apoi clasificate folosind numărul de etichetări pe platforma de socializare Instagram.

Cea mai pitorească minune naturală a fost Parcul Naţional Yosemite din SUA, cu aproximativ cinci milioane de hashtaguri pe Instagram. Celebra Cascadă Niagara din Canada este pe locul al doilea, cu puţin peste 4,6 milioane de hashtaguri. Pe locul trei este o altă locaţie din SUA, Marele Canion, cu peste 4,1 milioane de hashtaguri. Deşertul Sahara este al patrulea, cu peste 2,2 milioane de hashtag-uri pe Instagram. Iar locul al cincilea este ocupat de Delta Dunării, care a adunat 1.638.573 de hashtaguri.

La distanţă mică, dar în afara top 5 se situează Insulele Galapagos din Ecuador.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

79
Tagurile:
Delta Dunării
Tematic
Conflict la nivel înalt. Serbia acuză România de blocarea unui transport militar pe Dunăre
Moarte la Dunăre: sute de mii de deșeuri radioactive
România și Ucraina planifică exerciții militare comune pe Dunăre
Tragedie pe Dunăre: vapor scufundat - turiști morți și dispăruți - video
Imagini cu momentul tragediei pe Dunăre, în care şi-au pierdut viaţa 7 turişti – VIDEO
Sea Breeze-2019 face valuri pe Dunăre
O zi de mare mândrie pentru români! Aniversarea Canalului Dunăre - Marea Neagră
Alegeri

Alegeri locale 2020: Procentul tinerilor români ce au votat

36
Potrivit datelor de prezență de la Biroul Electoral Central, la alegerile locale 2020 au votat peste 1,8 milioane de tineri cu vârsta cuprinsă între 18 și 34 de ani.

BUCUREȘTI, 28 sept – Sputnik. Alegerile locale 2020 din România nu a preocupat într-o măsură prea mare nici tinerii, care nu s-au înghesuit la secțiile de votare.

Astfel, potrivit datelor de prezență de la Biroul Electoral Central, peste 1,8 milioane de tineri, cu vârsta cuprinsă între 18 și 34 de ani au votat la alegerile locale.

Prezența tinerilor la vot a fost de 38, 6%, raportat la numărul de alegători din acest segment de vârstă.

Față de alegerile europarlamentare, prezența tinerilor la vot a fost mai mică. Și raportat la alegerile prezidențiale se observă o scădere a prezenței tinerilor la vot.

În orașele mari, inclusiv în București, procentul tinerilor care au venit să voteze a fost unul important.

La alegerile prezidențiale 2019, au votat 41,8% din tinerii aflați pe listele permanente de la Autoritatea Electorală, iar la alegerile europarlamentare procentul a fost de 43,2%, informează edupedu.ro.

Astfel, au fost 662 de mii de tineri cu vârsta cuprinsă între 18-24 de ani, iar la categoria de vârstă 25-34 de ani au fost peste 1,14 milioane de tineri.

36
Tagurile:
România, vot, tineri, alegeri locale
Тема:
Alegeri locale în România 2020

Загрузка...
Apa de la robinet

În apa din Texas a fost descoperită o amibă care mănâncă creierul

40
(reînnoit 06:27 28.09.2020)
În apa de robinet a unui oraș din statul Texas a fost descoperita o amibă care distruge creierul omului. Autoritățile au avertizat cetățenii.

BUCUREȘTI, 27 sep – Sputnik. Autoritățile orașului Lake Jackson i-au îndemnat pe locuitori să nu consume apa din robinet pentru că în aceasta a fost descoperit un parazit care afectează sistemul nervos al omului.

Parazitul Naegleria Fowleri provoacă meningoencefalită amebiană primară, care poate duce la decesul persoanei.

“Lake Jackson a fost informat despre prezența Naegleria Fowleri, ameba care distruge creierul, în rețelele de alimentare cu apă”, se anunță într-un comunicat publicat pe site-ul orașului. Departamentul Sănătății al districtului Brazoria a anunțat autoritățile orașului că din cauza Naegleria Fowleri a fost spitalizat un copil de șase ani. Trei din 11 probe, prelevate de specialiști, au demonstrat prezența parazitului în apeduct.

Inițial, orășenii au fost îndemnați să nu bea apă din robinet, să nu adape cu ea animalele și să nu o utilizeze pentru spălat, însă ulterior au permis folosirea apei, cu condiția fierberii ei. Totodată, oamenii au fost avertizați că apa nu trebuie să pătrundă în orificiile nazale.

“Oamenii nu se pot infecta cu Naegleria Fowleri dacă beau apă. Ameba Naegleria Fowleri nu provoacă o infecție dacă se află în apa pe care o bea omul, pentru că ameba este distrusă de sucul gastric. Cu toate acestea, amiba poate provoca o infecție dacă pătrunde în organismul omului pe nas”, se menționează în comunicatul autorităților.

Între 2009 și 2018 în SUA au fost înregistrate 34 de cazuri de infectare cu meningoencefalită amebiană primară. În majoritatea cazurilor, oamenii au contractat amiba după înotul în apă, iar trei persoane s-au infectat după ce au clătit nasul cu apă.

40
Tagurile:
Apeduct, SUA, Texas
Тема:
Alegeri locale în România 2020
Tematic
Alertă! Bacterie ucigașă într-un produs vândut de un mare lanţ de hipermarketuri
Bacterie periculoasă la o maternitate deschisă recent
Atenţie: locurile din birou unde sunt cele mai multe bacterii. Cum vă protejaţi
Alertă alimentară: bacterii periculoase, în lapte produs în Germania

Загрузка...