Școală

Stanciu, APC: Nu aveți dreptul să-i includeți pe copiii noștri în acest experiment social

170
(reînnoit 11:58 10.09.2020)
Președintele Asociației Pro Consumatori solicită Ministerului Educației și Cercetării, precum și Ministerului Sănătății să renunțe la obligativitatea purtării măștii de protecție, la cutiile de pexiglas, precum și la dezinfectanți la clasele primare.

BUCUREȘTI, 10 sept – Sputnik. ”Școala a fost transformată într-o pușcărie!”- spun reprezentanții Asociației Pro Consumatori, care cer imperativ Ministerului Educației și Cercetării, precum și Ministerului Sănătății, să renunțe la obligativitatea purtării măștii de protecție, la cutiile de pexiglas, precum și la dispozitivele cu dezinfectanți din clasele primare.

© Sputnik / Александр Кряжев

Unele din argumentele pe care reprezentanții APC le aduc în susținerea acestei solicitări se numără cele referitoare la faptul că măștile nu asigură nici o protecție împotriva virusului, că folosirea de către copii a dezinfectanților îi va îmbolnăvi etc.

De asemenea, reprezentanții APC spun că un copil de 6 ani care începe școala pentru prima dată este supus unei adevărate traume psihice generate de obligativitatea purtării măștii între 4 și 8 ore, de cutia cu pexiglas în care este nevoit să stea 4 ore, de regulile ”draconice” referitoare la păstrarea distanței fizice față de colegii lui și de alte restricții asemănătoare ”penitenciarelor de maximă securitate”.

Costel Stanciu, președintele APC, spune că părinții nu vor fi părtași la acest proces instituțional de ”schilodire sufletească și trupească” a copiilor din învățământul primar.

”Nu aveți dreptul să-i includeți pe copiii noștri în acest experiment social și medical, care îi va marca pentru tot restul vieții! Opriți tratamentul inuman aplicat copiilor noștri! Nu transformați școala dintr-un sanctuar al cunoașterii, într-o pușcărie de maximă securitate”, a declarat Costel Stanciu, președintele Asociației Pro Consumatori.

 

 

 

 

 

 

 

170
Tagurile:
școală, elevi, Costel Stanciu
Coronavirus: Elevă în mască medicinală își îmbrățișează mama înainte de a intra la ore în școală

Efectele nefaste ale purtării măștii asupra durerilor de cap

39
Lipsa de oxigen, căldura și mirosurile măștii pot reprezenta riscuri pentru cei care suferă de dureri de cap regulate, potrivit asociației La Voix des migraineux.

Purtarea unei măști nu este inofensivă pentru persoanele predispuse la migrene, avertizează șeful asociației La Voix des migraineux, citat de Sputnik France.

„Purtarea prelungită a unei măști poate declanșa o migrenă, chiar și într-o cameră închisă cu aer stătut”, a declarat Sabine Debremaeker pentru BFM TV.

Între 12 și 20% dintre adulți suferă de migrenă, afecțiunile intense putând „afecta orice activitate, în special profesională”, precizează dr. Michel Lantéri-Minet, neurolog la CHU din Nisa.

Dacă masca este purtată toată ziua, durerile de cap pot deveni mai frecvente, dezvăluie un articol american în ClinMed International Library. Participanții au purtat măști chirurgicale de tip FFP2 pentru perioade lungi de timp.

 

Sabine Debremaeker a analizat mai multe mărturii, ceea ce duce la concluzia că lipsa de oxigen, căldura sau mirosul măștii pot agrava afecțiunile și, pe termen lung, pot avea consecințe „dramatice” asupra angajatului. Pauzele de lucru „se vor înmulți”:

"Munca lor este în joc. Este deja foarte dificil pentru bolnavii de migrenă severă sau cronică să-și păstreze locul de muncă", a declarat președintele La Voix des migraineux.

Soluții

Pentru neurologul Dominique Vallade, este important ca pacienții să poată scoate masca „cel puțin pentru o perioadă de timp în care nu sunt în contact cu colegii lor, atunci când nu se deplasează”.

În ciuda lipsei de studii care să documenteze această problemă, neurologii încearcă să o remedieze în baza poveștilor trăite ale pacienților lor. Vallade a emis deja certificate care autorizează să nu le poarte.

O altă opțiune este de a purta o mască standard Afnor cu capacități de filtrare crescute, adaugă neurologul.

 

39

Загрузка...

Simptom neobișnuit al cancerului

181
(reînnoit 18:28 23.09.2020)
Simptomele de cancer pancreatic, de obicei, apar atunci când cancerul este în faza avansată, iar durerile de spate pot indica acest lucru.

BUCUREȘTI, 23 sep -Sputnik. Durerile de spate pot indica dezvoltarea cancerului pancreatic, relatează Express, făcând trimitere la specialiștii de la Cancer Research UK.

Medicii menționează că cancerul pancreatic este ușor confundat cu bolile discurilor intervertebrale datorită particularităților localizării acestui organ. În acest caz, durerea poate începe în abdomen și apoi se poate răspândi în spate.

"Disconfortul crește atunci când luați o poziție orizontală și scade dacă vă așezați. Starea se poate agrava după ce mâncați. Acest lucru se datorează particularităților deteriorării anumitor nervi", - explică medicii.

Potrivit experților, durerile de spate persistente ar trebui să provoace vigilență dacă o persoană nu are leziuni adecvate și efort fizic periculos.

181
Tagurile:
Simptome, Cancer
Tematic
Ce gen de oameni sunt cei mai supuşi riscului de a face cancer? Răspunsul unui oncolog rus
Opt produse care te feresc de cancer - detalii
Metodă simplă de a reduce riscul de accident vascular cerebral și cancer

Загрузка...
Daniel-Cătălin Zamfir

Daniel Zamfir dezvăluie ”Planul diabolic” al lui Orban

0
O variantă pe care Orban și Iohannis ar pune-o la cale pentru a bloca aplicarea legii majorării pensiilor, una dintre cel mai importante măsuri sociale luate până acum

BUCUREȘTI, 24 sept – Sputnik. Aplicarea unei legi este obligatorie pentru Guvern, iar miniștrii pot fi învinuiți penal dacă nu fac asta, în baza Legii răspunderii ministeriale. Deci, teoretic, nu ar trebui să existe motive de teamă că Orban și ai săi vor aplica majorarea punctului de pensie cu 40%.

Teoretic, pentru că practic se poate apela la subterfugii, iar senatorul (PSD) Daniel Zamfir explică unul dintre ele, un adevărat ”RAZBOI al PNL cu românii”.  

Iată cum arată ceea ce Zamfir numește ”Planul diabolic a lui Orban să blocheze mărirea pensiilor:

- ”atacă la CCR”, fapt cert. ”Dacă CCR respinge contestația, legea va ajunge la Iohannis pentru promulgare, iar Președintele o va retrimite la Parlament”.

- „Parlamentul, în actuala structură, o va adopta din nou , iar Iohannis o va ataca iarăși   la CCR, pe alt motiv”.

- „Până vine soluția de la CCR, vin alegerile parlamentare după care PNL și USR vor respinge legea definitiv. Daca vor fi votați, bineînțeles”.

Explicația lui Daniel Zamfir are sens – iar această formulă poate, într-adevăr, bloca punerea în practică a legii. În plus, PNL riscă mult cu această amânare, pentru că, dacă totuși va trebui să dea pensiile, va trebui să plătească sume mai mari, din urmă – deci impactul bugetar va fi mai mare.

0
Tagurile:
Daniel Zamfir

Загрузка...