Apartamente

Pandemia ieftinește apartamentele: cu cât a scăzut piața imobiliară

110
Un studiu privind impactul pandemiei asupra pieței imobiliare, realizat de RE/MAX România arată că pandemia de coronavirus a făcut ca prețurile apartamentelor din România să scadă cu 5-10 procente.

BUCUREȘTI, 9 sept – Sputnik. Specialiștii imobiliari spun că prețurile apartamentelor atât din România, cât și din Europa, au scăzut pe segmentul de vânzări.

Mai mult de jumătate dintre specialiști sunt de părere că prețurile vor scădea, la nivel european, chiar cu 5-10 procente, potrivit unui studiu privind impactul pandemiei asupra pieței imobiliare, realizat de RE/MAX România.

Totuși, în țări precum Franța, Finlanda, Olanda, Cehia și Turcia, specialiștii estimează că prețurile la case vor crește cu 2-5%.

România se încrie în aceeași tendință de scădere, specialiștii anticipând o corecție medie între 5 și 10% a prețului pentru apartamente, cu variațiuni în funcție de piață/oraș, scrie incont.ro.

Și cei care doresc să închirieze locuințe se pot bucura de prețuri mai mici. Potrivit specialiștilor, pe acest segment, scăderile vor fi de 10, chiar 15 procente.

Pentru proprietățile comerciale, scăderile ar putea fi chiar de 20%.

Potrivit participanților la studiul amintit, volumul tranzacțiilor va scădea și el la nivel european, cu excepția Franței, Poloniei, Bulgariei.

Pe plan local, peste 40% dintre participanți estimează o scădere a volumului de tranzacții imobiliare, pentru toate tipurile de proprietăți.

Tranzacțiile pe segmentul comercial, atât la nivel de vânzări, cât și de achiziții, vor scădea, mai preconizează participanții la studiu.

O scădere se va înregistra și pe segmentul proprietăți pentru investiții.

Printre motivele principale care determină scăderea volumului de tranzacții se numără rata ridicată a șomajului și incertitudinea generală, respectiv nesiguranța financiară din partea cumpărătorilor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

110
Tagurile:
Prețuri, Apartamente
Tematic
Tupeu maxim: Proprietarii de apartamente cer mii de euro pentru chirie
Paradoxuri pe piața imobiliară: Apartamente tot mai ieftine, cumpărători tot mai puțini
Ruinele blocului de apartamente din Magnitogorsk, filmate de sus (VIDEO)
Video şocant: clădire cu 42 de apartamente, înghiţită de flăcări
Expert: După maximul de 900 de Euro pe m², prețurile la apartamente noi iarăși vor crește
Londra: Bloc de apartamente în flăcări - 100 de pompieri luptă cu focul (FOTO, VIDEO)
Alegeri

Alegeri locale 2020: Procentul tinerilor români ce au votat

24
Potrivit datelor de prezență de la Biroul Electoral Central, la alegerile locale 2020 au votat peste 1,8 milioane de tineri cu vârsta cuprinsă între 18 și 34 de ani.

BUCUREȘTI, 28 sept – Sputnik. Alegerile locale 2020 din România nu a preocupat într-o măsură prea mare nici tinerii, care nu s-au înghesuit la secțiile de votare.

Astfel, potrivit datelor de prezență de la Biroul Electoral Central, peste 1,8 milioane de tineri, cu vârsta cuprinsă între 18 și 34 de ani au votat la alegerile locale.

Prezența tinerilor la vot a fost de 38, 6%, raportat la numărul de alegători din acest segment de vârstă.

Față de alegerile europarlamentare, prezența tinerilor la vot a fost mai mică. Și raportat la alegerile prezidențiale se observă o scădere a prezenței tinerilor la vot.

În orașele mari, inclusiv în București, procentul tinerilor care au venit să voteze a fost unul important.

La alegerile prezidențiale 2019, au votat 41,8% din tinerii aflați pe listele permanente de la Autoritatea Electorală, iar la alegerile europarlamentare procentul a fost de 43,2%, informează edupedu.ro.

Astfel, au fost 662 de mii de tineri cu vârsta cuprinsă între 18-24 de ani, iar la categoria de vârstă 25-34 de ani au fost peste 1,14 milioane de tineri.

24
Tagurile:
România, vot, tineri, alegeri locale
Тема:
Alegeri locale în România 2020

Загрузка...
Apa de la robinet

În apa din Texas a fost descoperită o amibă care mănâncă creierul

36
(reînnoit 06:27 28.09.2020)
În apa de robinet a unui oraș din statul Texas a fost descoperita o amibă care distruge creierul omului. Autoritățile au avertizat cetățenii.

BUCUREȘTI, 27 sep – Sputnik. Autoritățile orașului Lake Jackson i-au îndemnat pe locuitori să nu consume apa din robinet pentru că în aceasta a fost descoperit un parazit care afectează sistemul nervos al omului.

Parazitul Naegleria Fowleri provoacă meningoencefalită amebiană primară, care poate duce la decesul persoanei.

“Lake Jackson a fost informat despre prezența Naegleria Fowleri, ameba care distruge creierul, în rețelele de alimentare cu apă”, se anunță într-un comunicat publicat pe site-ul orașului. Departamentul Sănătății al districtului Brazoria a anunțat autoritățile orașului că din cauza Naegleria Fowleri a fost spitalizat un copil de șase ani. Trei din 11 probe, prelevate de specialiști, au demonstrat prezența parazitului în apeduct.

Inițial, orășenii au fost îndemnați să nu bea apă din robinet, să nu adape cu ea animalele și să nu o utilizeze pentru spălat, însă ulterior au permis folosirea apei, cu condiția fierberii ei. Totodată, oamenii au fost avertizați că apa nu trebuie să pătrundă în orificiile nazale.

“Oamenii nu se pot infecta cu Naegleria Fowleri dacă beau apă. Ameba Naegleria Fowleri nu provoacă o infecție dacă se află în apa pe care o bea omul, pentru că ameba este distrusă de sucul gastric. Cu toate acestea, amiba poate provoca o infecție dacă pătrunde în organismul omului pe nas”, se menționează în comunicatul autorităților.

Între 2009 și 2018 în SUA au fost înregistrate 34 de cazuri de infectare cu meningoencefalită amebiană primară. În majoritatea cazurilor, oamenii au contractat amiba după înotul în apă, iar trei persoane s-au infectat după ce au clătit nasul cu apă.

36
Tagurile:
Apeduct, SUA, Texas
Тема:
Alegeri locale în România 2020
Tematic
Alertă! Bacterie ucigașă într-un produs vândut de un mare lanţ de hipermarketuri
Bacterie periculoasă la o maternitate deschisă recent
Atenţie: locurile din birou unde sunt cele mai multe bacterii. Cum vă protejaţi
Alertă alimentară: bacterii periculoase, în lapte produs în Germania

Загрузка...