Dan Chitic

Dan Chitic, fulminant: “NU spusele mele șocheze, ci lașitatea noastră, ca popor!”

1935
„De atunci nu mai avem dreptul să ne numim oameni, fiindcă am renunțat la acest privilegiu atunci când am renegat, batjocorit și parodiat însăși rădăcinile noastre și fundamentele ființei umane”

BUCUREȘTI, 5 sept – Sputnik. L-am citat deseori pe Dan Chitic nu numai pentru că îl consider un prieten și știu că este un om de caracter, dar și un om gata să facă tot ceea ce spune și simte pentru România. Ceea ce e mare lucru, chiar dacă puțini mai simt asta la ora actuală.

Puțini au răspuns apelului său pentru apărarea resurselor, pentru credință și tradiție, pentru familie, iar cei mai puțini l-au însoțit în demersul său pentru demnitate, întru critica măsurilor anti-pandemie. De aceea, probabil că Dan Chitic nu va conta în alegeri – așa cum, din păcate nici România nu va (mai) conta.

Frumos și autentic la Dan Chitic este că nu lasă sabia jos – și continuă bătălia, ca pe vremuri luptătorii credinței. Nu conta câți erau împotriva lor, dacă Dumnezeu era cu ei, vorba apostolului Pavel. ”Dumnezeu și Țara mea”, aceasta e deviza patriotului credincios! De fapt, nu poți fi patriot, dacă nu ești și credincios.

Dan Chitic anunță acum ”Ultimul test al locuitorilor României” și pune o alternativă: ”Ultima treaptă?”. Altfel spus – poate fi ultima treaptă a căderii. Și iată de ce spune asta – care sunt celelalte trepte:

- Acum 2 ani - test pe subiectul resurselor României. ”Am picat testul de cetățenie”.

- Acum 1 an - test cu subiectul familiei normale. ”Am picat testul de umanitate”.

- Anul acesta - test pe subiectul dezvoltării normale a copiilor noștri. ”Îl picam și pe asta?”.

Ori, spune avocatul, dacă DA, ”vom pica si testul de primate, dacă nu cumva am merita sa fim decăzuți și din dreptul de a fi numărați printre mamifere”.

”Nu, nu m-a mirat faptul că nu ne-a revoltat limitarea drepturilor noastre din primăvară”, recunoaște Dan Chitic, argumentând – ”Știam de acum 2 ani că nu avem conștiință civică, cetățenească, faptul că orice ne-ar fi luat, chiar și libertatea, acceptam fără crâcnire”.

Mai mult, Dan Chitic recunoaște că știam încă de acum 2 ani, ”de atunci de când nimeni nu a protestat împotriva furtului resurselor noastre din Marea Neagră, de atunci când nimeni nu s-a opus renunțării ticăloase la bogățiile noastre și la dreptul nostru de a ne dezvolta. La dreptul nostru  de a fi liberi și mândri”.

Constatare: ”Niciun cetățean, niciun membru al unei societăți, fie ea și primitivă, nu ar fi rămas într-atât de pasiv față de jaful al cărui subiecți am fost” și concluzie: ”Deci da, am picat examenul de “cetățenie””.

”Nu m-a mirat nici atunci când am acceptat fără crâcnire faptul că am fost închiși in cuști, ca am acceptat arestul la domiciliu pentru 2 luni, ca purtăm botnițe și renunțăm de buna voie și la dreptul de a gândi”, spune avocatul patriot.

De unde știa asta? De la referendumul pentru familie, ”pentru fundamentul societății umane”, care a picat ”din cauza prostiei sau nepăsării noastre”.

”De atunci nu mai avem dreptul să ne numim oameni, fiindcă am renunțat la acest privilegiu atunci când am renegat, batjocorit și parodiat însăși rădăcinile noastre și fundamentele ființei umane”, scrie Dan Chitic.

Ori, asta s-a petrecut și în primăvara asta, observă avocatul: ”Nicio ființă umană, fie ea oricât de needucată, ba nici măcar un neanderthalian, nu ar fi acceptat cu atâta seninătate, fără nicio opoziție, sa fie lipsită de cel mai fundamental drept al sau, de dreptul la libertate. S-ar fi opus, ar fi zbierat, ar fi încercat sa evadeze din cușca. Noi nu...”

De aici încă o concluzie: ”Am picat și testul umanității”.

Acum, spune Dan Chitic, am ajuns la ultimul test - la ultima treaptă – ”aia cea mai de jos: testul de primată, testul de mamifer”.

”Ideea e simpla: suntem puși in situația de a accepta ca puilor noștri, copiilor noștri să le fie impuse niște măsuri care le va afecta sănătatea psihică și mentală, măsuri fără precedent (iarăși!) în istoria umanității!”, explică Dan Chitic.

Mai concret, Dan Chitic spune că ”dacă nu vom reacționa și vom pica și acest examen ne vom autoexclude din rândul primatelor. Ba chiar și a mamiferelor!”, deoarece pentru ”orice primată, orice mamifer, ba chiar orice ființă vie s-ar opune maltratării puilor săi”.

”Noi ce vom face? Ne vom lăsa puii să fie tarați mental și psihic tot restul vieții lor... doar pentru că ni se spune că “așa trebuie”, că e “spre binele lor”?”. Întreabă avocatul, explicând și efectul răspunsului afirmativ – ”dacă DA, vom ajunge la ultima treaptă a decăderii, într-o stare infra umană, ba chiar sub nivelul unei ființe vii”.

Ceea ce, în fapt, ”de noi depinde. De fiecare dintre noi!”.

”Nu spusele mele ar trebui să vă șocheze, ci  lașitatea și/sau nepăsarea noastră, a acestui popor”, scrie Dan Chitic. ”Căci indiferent de opțiunea și atitudinea personală a fiecăruia dintre noi sa nu uitam ca „Toate neamurile vor fi adunate înaintea Lui. El îi va despărți pe unii de alții cum desparte păstorul oile de capre; și va pune oile la dreapta, iar caprele la stânga Lui.” Matei 25:31-46”.

Concluzia finală: ”un simplu gând corect, un gest firesc ne pot absolvi de o vina istorică, de o rușine de neșters. Indiferent de efectul atitudinii noastre”, conchide avocatul, încheind cu un îndemn: ”Fiți Furioși!”.

1935
Tagurile:
Dan Chitic
Tematic
Dan Chitic, reacție fulminantă după atacul lui Iohannis!
Dan Chitic și ”Justițiarul”, acțiune penală contra lui Iohannis, Vela și Grindeanu!
Dan Chitic, reacție fermă: ”Nu pun botul la securismele lor ieftine!”
Dan Chitic: ”Teorii ale conspirației” sau probe clare că unele puteri profită de pandemie?
Dan Chitic, fulminant: ”Suntem datori să ne opunem sistemului globalist cu orice preț!”
Grădiniță

Atribuțiile educatoarelor s-ar putea schimba

144
Potrivit unui proiect de ordin de ministru pus în dezbatere de Ministerul Sănătății, atribuțiile dascălilor, ale directorilor de școli și grădinițe în acordarea asistenței medicale pentru elevi se modifică ori se completează.

BUCUREȘTI, 29 sept – Sputnik. Un proiect de ordin de ministru pus în dezbatere de Ministerul Sănătății abrogă actualul ordin de ministru cu prevederi referitoare la atribuțiile cadrelor didactice, ale directorilor unităților de învățământ, ale personalului didactic auxiliar și nedidactic în acordarea asistenței medicale pentru elevi, aflat în vigoare din 2011.

Ordinul stabilește noi responsabilități și introduce în categoriile de personal implicate în asigurarea asistenței medicale psihologi, consilieri școlari logopezi, dar și asistenții sociali responsabili de unitatea de învățământ. 

Educatoarele au ca nouă atribuție examinarea copiilor de la grupă și comunicarea medicului școlar a rezultatelor acestei evaluări.

În vechiul ordin exista această evaluare, dar educatorul trebuia doar să “consemneze sub semnătură” cele observate, în fișa preșcolarului, informează edupedu.ro.

În ordinul vechi, educatoarea care efectua aprecierea dezvoltării neuropsihice și a limbajului consemnează sub semnătură datele obținute în fișa specială a preșcolarului.

La rândul lor, directorii de școli, grădinițe și licee primesc noi atribuții prin acest act normativ. Ei trebuie să semnaleze în scris autorității locale nevoile pe care le au cabinetele medicale din incinta școlilor sau chiar nevoia de amenajare a unui asemenea cabinet, acolo unde nu există, indicând locul în care poate fi înființat.

Educatorii, învățătorii și diriginții vor avea atribuții noi. Ei vor aduce la cunoștința personalului medical cazurile de copii cu boli cronice din grupă/clasă de care a luat cunoștință, mediind obținerea de documentație medicale de la părinții acestora. De asemenea, vor acorda îngrijiri pentru afecțiuni curente, vor informa operativ personalul medical al unității de învățământ în situații de necesitate de ajutor medical și vor oferi, în caz de nevoie, ajutor personalului medical în rezolvarea situației.

Tot ei „asigură comunicarea eficientă a cabinetelor medicale și stomatologice școlare cu părinții, în caz de accidente sau afecțiuni ale preșcolarilor și elevilor minori”.

Personalul didactic auxiliar, față de sarcinile din vechiul ordin, primește și atribuții privind acordarea de îngrijiri pentru afecțiuni curente. În caz de urgențe medicale apelează numărul unic de urgență 112.

 

144
Tagurile:
atribuții, educatoare

Загрузка...
Nicușor Dan

Nicușor Dan a anunțat în ce condiții se pot închide școlile

123
Noul primar general ales al municipiului București a vorbit despre planurile pe care le are în noua sa calitate și a punctat un aspect esențial referitor la unitățile de învățământ în contextul venirii anotimpului rece.

BUCUREȘTI, 28 sept – Sputnik. Vremea rea care va începe să vină, precum și zăpada vor pune iar problema închiderii unităților de învățământ.

Ziare.com notează, în februarie 2018, că primarul de atunci al municipiului București, Gabriela Firea, anunța că autoritățile locale au decis să țină închise toate grădinițele, școlile și liceele din București din cauza avertizărilor meteo, care prevăd ger și viscol.

Cum va proceda noul primar al municipiului București, Nicușor Dan, în situații similare? Nicușor Dan a prezentat cu luciditate situația, subliniind că școlile se vor închide, însă numai în caz de urgie.  

”Nu, am considerat-o exagerată. Bine, dacă este mare urgie și pot să cadă crengi, e posibil, dar pentru o ninsoare de 30 de centimetri nu se pune problema să închidem școlile”, a precizat noul primar general al municipiului București pentru b1.ro.
123

Загрузка...
Ingrid Mocanu

Ingrid: ”Votanții mortului - mai normali decât votanții USR”

0
Plecând de la exemplul de la Deveselu, Ingrid Mocanu trage un semnal de alarmă contra celor care aleg să experimenteze cu USR

BUCUREȘTI, 29 sept – Sputnik. Cunoscuta avocată Ingrid Mocanu are o reacție dură față de alegerea masivă de care s-a bucurat USR, un partid cu o ofertă extrem de ciudată.

Ingrid Mocanu pleacă ce la exemplul de la Deveselu, care a uimit opinia publică, mai ales că a fost comentat în fel și chip. ”Dați-mi voie să nu fiu de acord cu corul de bocitoare care îi face ”idioți” pe locuitorii din Deveselu”.

”Nu, oameni buni, sunt mult mai normali oamenii aceia, care au votat un mort decât cei care au votat USR-iști casnici, fără experiență, care protejează ”căini”, plătesc autostrăzi inexistente, doar ca să vadă ”cum e și cu ăștia””, scrie Ingrid Mocanu.

Ce înseamnă acest vot pentru un partid fără oferă coerent constructivă? ”Practic, cei care au votat ”la ghici” și-au asumat să piardă 4 ani din viața lor, riscând o catastrofă administrativă, doar pentru că au căzut pradă manipulării unor campanii subterane”, explică avocata.

Ori, în cazul citat, ”locuitorii din Deveselu aveau o singură șansă ca 4 ani să iasă omul desemnat de partidul cu care empatizau: refacerea alegerilor. Și prin votarea ”mortului” au căpătat această șansă”.

”De ce să voteze cu ”purul” propus de USR? Doar pentru că soarta le-a fost nefastă? Doar pentru că ăla era ”viu”? Ce calitate e aia? Nu! Au procedat foarte bine!”, spune Ingrid Mocanu.

În aceste condiții, Ingrid Mocanu dă ”un singur sfat” dacă românii vor să păstreze democrația:

- ”ești de stânga... ai partid, oribil cum e el, cu ”capturatul” Marcelino”,

- ”ești de dreapta... ai și aici partid, rău-bun cum este el... PNL are capacitatea să gestioneze cu bune, cu rele, dezideratele tale”.

Dar, avertizează Ingrid Mocanu, ”sub nicio formă nu poți pretinde că ești ”democrat”, că vrei binele nației tale, și votezi cu un partid extremist, de orientare marxisto-stalinistă, care are ca singură ”politică” dictatura... și atât”.

Așa încât concluzia avocatei este că locuitorii din Deveselu merită felicitări, au oferit un exemplu!

”Felicitări locuitorilor din Deveselu care au înțeles, așa ”inculți” cum au fost ei catalogați de unul și de altul, cu muuult mai bine decât ”culții în cap” care au votat cu emanația neo-marxistă a serviciilor, ce înseamnă democrație și opinie politică”, scrie Ingrid Mocanu.

 

0
Tagurile:
Primar, Deveselu, alegeri locale
Тема:
Alegeri locale în România 2020

Загрузка...