Biatlon schi

"Românii au nevoie de experiența din Rusia" - biatloniștii ruși se mută în România

218
(reînnoit 00:47 02.09.2020)
Mai mult biatloniști ruși au ales în acest an să se alăture Federației de Schi Biatlon din România. Fanii lor din Rusia au temeri că în acest fel echipele românești i-ar putea învinge pe cele rusești în competițiile internaționale.

CHIȘINĂU, 1 sept – Sputnik. Recent, în România au plecat cinci biatloniști ruși – Dmitri Șamaev (25 de ani), Natalia Ușkina (23 de ani), Anastasia Tolmaciova, Anatoli Oskin și Elena Cirkova. În luna aprilie, alții trei sportivi ruși, Pavel Magazeev, Andrei Usov și Alina Stremous, s-au strămutat în Republica Moldova.

Plecarea lui Oskin în Federația Română de Schi Biatlon a provocat reacții negative din partea fanilor, primind chiar și calificări de “trădător”. Totodată, există temeri că prin această migrație, în curând selecționatele României și Republicii Moldova vor putea învinge Rusia în competițiile internaționale.

“Propunerea mi-a venit din partea unui antrenor. La moment dat, planificam să abandonez sportul și eram cu un picior în activitatea de antrenament. Însă, am decis să mă aventurez. E o experiență interesantă pentru mine, noi oportunități. Nu intenționam să plec în statele din fostul URSS. România, totuși, e în Uniunea Europeană, e o posibilitate de a locui și activa în Europa”, a declarat acesta portalului rusesc Sport Express.

Sportivul rus se antrenează în Clubul Steaua, însă pe viitor vrea să contribuie la dezvoltarea sportului prin împrumutarea experienței acumulate în Rusia.

“În România concurența e mult mai mică decât în Rusia. Chiar dacă nu voi ajunge la Cupa Mondială, pot evolua la nivel de Cupa IBU și campionatul Europei. La rândul lor, românii mă ajută în toate, în ceea ce privește antrenamentele. Spre exemplu, mi-au oferit patru puști. Aici există două complexe de biatlon minunate, putem pleca în deplasări. Mă antrenez în clubul Steaua, cu instructorul local, însă antrenorii îmi permit să mă pregătesc și conform propriului meu plan. Studiez activ metodologia de pregătire și planific în viitor să devin antrenor, e foarte important pentru mine”, a mai spus el.

“Românii sunt interesați să împrumute din experiența noastră: În Rusia există mult mai multe cărți și lucrări despre fiziologia sportivă și o bună parte nu au fost traduse în engleză”, a declarat Oskin, care urmează în curând să devină cetățean român cu acte în regulă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

218
Tagurile:
Sport, România, Rusia
Тема:
Relațiile româno-ruse (303)
Tematic
Bombardierele rusești, escortate de MiG-urile românești deasupra Mării Negre
România a exclus Rusia din zona galbenă. Se păstrează restricțiile pentru SUA
Românii îl distrug pe Iohannis după reacția la vaccinul COVID din Rusia, anunțat de Putin!
Sorin Cîmpeanu

Cîmpeanu anunță o veste proastă pentru Educație și o rușine pentru Iohannis

307
(reînnoit 09:28 24.06.2021)
Ministrul Sorin Câmpeanu dă o veste tristă pentru România. Din principalul proiect al lui Iohannis se alege praful – iar asta afectează sistemul de Învățământ.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut un anunț care trimite proiectul prezidențial ”România educată” la lada de gunoi.

”Doar 77% dintre elevii care au terminat liceul anul acesta s-au înscris pentru examenul de Bacalaureat, interesul fiind mult mai scăzut decât anul trecut, atât în procente, cât și în valoare absolută”, a declarat aseară, ministrul Educației la TVR.

Conform datelor oficiale prezentat de Sorin Cîmpeanu anul trecut procentul a fost de 83%, în ciuda pandemiei.

Ministrul a dat cifre: anul acesta s-au înscris la examenul de Bacalaureat 114.163 de absolvenți de clase terminale din promoția curentă, cărora li se adaugă 19.520 de candidați înscriși la examenul de Bacalaureat din promoții anterioare.

”Interesul este scăzut”, spune Cîmpeanu, arătând că, raportat la totalul promoției curente  procentul este de 77%. ”Mic! Anul trecut a fost tot an de pandemie și procentul celor înscriși raportat la promoția curentă a fost de 83%”.

Și, atenție, ministrul a atras atenția că anul trecut numărul elevilor înscriși la Bacalaureat a fost mai mare și în valoare absolută! De asemenea, numărul elevilor din promoții anterioare a fost mai mare în 2000: peste 31000, față numai 19520 în 2021.

Deci, o scădere dramatică a interesului pentru Educație – care nu poate fi pus decât pe seama unui sistem care nu acordă atenția cuvenită acestui domeniu care influențează major viitorul României.

Dar, așa cum spuneam și în alte dăți, mentalitatea de colonie impusă „strategic” înseamnă educație și cultură minimă și consum mult. Ceea ce vedem că se petrece… pas cu pas.

Să nu uităm că ieri, în paralel cu bătălia pentru ”educația sexuală”, progresiștii din Parlamentul României au mai depus o lege pentru desființarea Academiei Oamenilor de Știință.

”România educată” a lui Iohannis are nevoie de sex, nu de școală, știință sau religie.

307
Tagurile:
Sorin Cîmpeanu

Загрузка...
Răzvan Dumitrescu

Răzvan Dumitrescu: ”Indivizi în funcții cheie urmăresc bage spaima în populație”

780
(reînnoit 06:57 24.06.2021)
Există un interes în spatele înspăimântării populației? Realizatorul TV pune pe masă dovezi care anulează declarațiile unor autorități care par să dorească o stare de spaimă.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Apreciatul jurnalist și realizator TV Răzvan Dumitrescu publică două grafice și un text al unei prestigioase publicații din care rezultă clar că încercarea de înspăimântare a românilor nu are o baza reală – ci intenții dubioase.

”Mi-e din ce în ce mai clar că există indivizi în funcții cheie care urmăresc să bage spaima în populație”, scrie Dumitrescu, arătând cazul concret: ”Povestea cu "tulpina" DELTA care ar face ravagii în Marea Britanie și care , implacabil, va poposi și pe la noi prin toamnă, aducând-ne al patrulea val!”

Experimentatul realizator își mărturisește uimire: ”Când îi auzi îți vine să-i crezi, atât de serios vorbesc ei, oficialii”.

Dar, dacă te apuci să verifici ce spun ”și să vezi cum e prin locurile pe care ei le dau drept exemplu, te iei cu mâinile de cap!”.

”Nu cu mult timp în urmă, doamna ministru de la Sănătate ne anunța că e îngrijorată din cauza DELTA și ne spunea că au crescut infectările în Anglia și Germania”, scrie Dumitrescu, punând imediat cărțile pe masă: ”Atașez mai jos graficul cu situația din Germania din care rezultă clar că acolo infectările sunt în continuă scădere”.

Mai mult, jurnalistul dă detalii și cu privire la situația din Marea Britanie - unde, surpriză: ”în acest moment, ATENTIE!, se moare de 10 ori mai mult din cauza de pneumonie și gripă clasică decât de COVID!!!!!!!!!”.

”Acolo într-adevăr au crescut infectările dar în același timp decesele și internările sunt la cel mai scăzut nivel de la începerea PANDEMIEI, ceea ce sugerează că virusul e din ce în ce mai slab!”, scrie jurnalistul.

Întrebare logică: ”oare oficialii noștri au habar de aceste lucruri? Sau sunt capabili doar de explicații  "științifice" de tip Emilian Imbri , autorul halucinantei ziceri: "Valul 4 vine pentru că urmează după valul 3. Virusul este plecat acum"!”.

Iată mai jos graficele – primul, cu dovada că ”în Germania scad infectările, nu cresc”, iar în al doilea graficul din The Telegraph ”care anunță ca acum morții de gripă și pneumonie sunt de 10 ori mai mulți decât cei decedați de COVID”.

”Pentru OFICIALII de la noi, atașez și link către articol, în speranța că vor citi și vor înțelege câte ceva!”, încheie Răzvan Dumitrescu.

Noi însă mai adăugăm un aspect constatat: introducere spaimei, a stării de amenințare, este politica ”strategică” de câțiva ani, de când România a devenit ceea ce mult huliții „conspiraționiști” numesc ”colonie”.

780
Tagurile:
Răzvan Dumitrescu

Загрузка...
Aleksandar Vulin (File)

Serbia: „Vom rămâne neutri militar” - poziția Serbiei cu privire la NATO, neschimbată