Granița dintre Ungaria și Austria

Atenție, români! Ungaria își închide frontierele pentru străini de la 1 septembrie

1107
(reînnoit 08:30 29.08.2020)
Șeful de cabinet al premierului Viktor Orban a anunțat astăzi că Ungaria îşi va închide frontierele pentru străini de la 1 septembrie în efortul de a limita răspândirea coronavirusului

BRUXELLES, 28 aug - Sputnik. Pe lângă faptul că granițele Ungariei se vor închide pentru străini de la 1 septembrie,ungurii care se întorc în ţară din străinătate vor trebui să intre în carantină, a anunțat șeful de cabinet al premierului Viktor Orban.

El a arătat că străinii vor putea intra în ţară doar în cazuri justificate, începând cu 1 septembrie. Excepţie de la regulă vor face convoaiele militare, tranzitul umanitar şi călătoriile de afaceri sau umanitare, a mai spus Gergely Gulyas.

În ceea ce priveşte cetăţenii ungari care se întorc din străinătate, oficialul ungar a spus că ei vor putea ieşi din carantină numai după două teste negative la COVID-19.

Aceste reguli pentru combaterea pandemiei vor fi în vigoare cel puţin o lună, a completat Gergely Gulyas.

1107
Tagurile:
Ungariei
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1799)
Tematic
Lecții pentru România: ce măsuri extraordinare a luat Ungaria pentru a-și proteja economia
Ungaria, pași decisivi în lupta împotriva pandemiei
Ungaria va înăspri restricțiile la graniță începând cu 1 septembrie
București

S-a decis - Guvernul va aproba noi măsuri de relaxare aplicabile de la 1 iulie

244
Noile măsuri de relaxare vor fi aprobate mâine, cu aplicare de la 1 iulie, a anunțat premierul Florin Cîțu. Dispar măștile?

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. Toată România este ”verde”, iar în această situație Guvernul va aproba joi noi măsuri de relaxare.

Aceste noi măsuri vor fi aplicabile de la 1 iulie, a declarat primul ministru Florin Cîţu la TVR1.

”Noi am prezentat deja aceste măsuri în Hotărârea CNSU, vreau doar să readuc aminte, pentru că am fost prin ţară şi este o întrebare despre târguri şi talciocuri şi aşa mai departe: se redeschid de la 1 iulie, bineînţeles, în funcţie de normele de securitate, de siguranţă, dar se redeschid toate de la 1 iulie”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul României a precizat că ”decizia o vom lua joi în şedinţa de guvern”.

O chestiune care rămâne în suspans este portul măștilor la interior. ”Încă nu am primit propuneri în acest sens”, a spus premierul.

”Nu am primit încă o propunere, dacă primesc o propunere şi este bine fundamentată, nu aş avea o problemă cu acest lucru”, a declarat Cîțu, punctând – ”Până la urmă, dacă sunt vaccinate toate persoanele într-un birou, este normal să aibă nişte beneficii dacă s-au vaccinat”.
244
Tagurile:
CNSU, Guvern, Florin Cîţu, România, COVID-19, Restricții, Relaxare

Загрузка...
Vaccinul Sputnik V

Expert: Sputnik V protejează cel puțin o jumătate de an

53
(reînnoit 17:17 22.06.2021)
Vaccinul rusesc Sputnik V oferă o imunitate sigură pentru cel puțin o perioadă de o jumătate de an, a declarat expertul Centrului Gamaleia, Vladimir Gușin.

BUCUREȘTI, 22 iun – Sputnik. Vaccinul Sputnik V oferă o protecție împotriva coronavirusului pentru șase luni, a declarat șeful Laboratorului mecanismelor de variabilitate a populației microorganismelor patogene a Centrului Gamaleia, Vladimir Gușin.

“Dispunem de suficiente date care arată că în decurs de jumătate de an imunitatea la sigur se menține, iar pentru a o actualiza către o nouă ascensiune epidemiologică, e nevoie de o revaccinare”, a declarat expertul într-un interviu oferit canalului YouTube Soloviov LIVE.

Mai devreme, ministrul Sănătății, Mihail Murașko, a declarat că Ministerul Sănătății a elaborate anumite abordări pentru revaccinarea populației de coronavirus: în perioada de vârf, fiecare șase luni, în celelalte perioade – odată pe an.

Vaccinul poate fi administrat în toate regiunile Rusiei. În august 2020, Ministerul Sănătății a înregistrat primul vaccin din lume împotriva COVID-19, dezvoltat de Centrul Gamaleia. Preparatul a primit numele de “Sputnik V”.

Ulterior a apărut vaccinurile EpiVacCorona, a centrului Vector și CoviVac, creat de Centrul Ciumakov al Academiei de Științe. La începutul lui mai a fost înregistrat cel de-al patrulea vaccin – Sputnik Light.

53
Tagurile:
vaccin, Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Autorizarea din partea UE a vaccinului rusesc Sputnik V, amânată cu câteva luni
Un nou lot de vaccin "Sputnik V", adus cu avionul la Chișinău
Gamaleia: Sputnik V poate proteja de toate tulpinele cunoscute

Загрузка...
Diana Șoșoacă

Diana Șoșoacă: ”Un NU categoric Tratatului militar România-Ucraina! Vom fi carne de tun!”