Lumânare

Cine este celebra soprană găsită moartă în casă. Un mesaj către… Dani Oțil!

779
Iubea animalele și natura, era fascinată de filosoful Mihai Șora dar… urmărea și alt gen de manifestări; de exemplu, surprinde un schimb de mesaje cu omul de televiziune și sportivul Dani Oțil

BUCUREȘTI, 27 aug – Sputnik. Presa a transmis aseară că o ”celebră soprană” a fost găsită moartă la domiciliu, vecinii chemând pompierii să intervină  deoarece de trei zile au început să simtă un miros specific… de mort.  

În plus, cântăreața, care locuia singură, nu mai răspundea la apeluri. Autoritățile au găsit trupul artistei într-un stadiu avansat de descompunere și anchetează tragicul deces.

Cine a fost însă cea pe care presa a numit-o ”celebra cântăreață” sau ”marea soprană”?

Se numește Adriana Mesteș, s-a născut 7 aprilie 1956, deci avea 64 de ani.

Deși se stabilise în capitală, era bănățeancă. A urmat cursurile Liceului de muzică ”Ion Vidu” din Timişoara, apoi a studiat la Conservatorul (Institutul de arte) George Enescu din Iaşi – secția canto, pe care l-a absolvit în 1986.

A fost Solistă la Operele din Timişoara, Iaşi și Bucureşti.

În ultima vreme trăia retrasă, având o activitate destul de intensă pe paginile de socializare. Ultimele sale postări sunt superbe… și sfâșietoare în contextul decesului.

Astfel, pe 19 august, seara, ea posta o ”amintire”, o impresionantă realizare artistică, intitulată ”Crucea destinului”, împreună cu un text… care merit memorat:

”Uneori * Crucea Destinului * te urmărește ca o umbră ... Permanent ... Oriunde e o rază de lumină și poate fi văzută ... Sau e ca o fantasmă pe care o simți lângă tine permanent , în negura timpului ...”.

Ultima postare nu pare deloc pesimistă. Sau este?...

”Bucuria de a-ți trăi Viața cu  înțelepciune... O calitate care nouă ne aparține tot mai puțin...”.

Dar, așa cum spuneam, ea nu era o persoană depresivă, ci chiar se pare că urmărea diverse aspecte ale vieții sociale sau artistice. Iubea animalele și natura, era fascinată de filosoful Mihai Șora dar… urmărea și alt gen de manifestări; de exemplu, surprinde un schimb de mesaje cu omul de televiziune și sportivul Dani Oțil.

Astfel, când campionul de moto și raliuri se plângea de o conjunctivită, Adriana Mesteş îi trimitea… un leac.

Mai întâi ea îi povestea lui Oțil că are la rândul său această problemă… de mică!

”Dragă Dani , răspund punctual la problema ta …acută ! Port lentile de contact pentru o miopie de – 7 dioptrii din ..1984 !!!! De mică am avut probleme cu o blefaro – conjuncivită care mă făcea să mă trezesc zilnic cu ochii lipiţi , umflaţi şi roşii !!!

Apoi, descris leacul minune: ”O prietenă de – a mamei , cosmeticiană a învăţat – o să–mi rimeleze genele dimineaţa cu o scobitoare muiată în amestec de 50 la sută ulei de ricin şi vitamina A uleioasă ! A fost singurul tratament la care însănătoţirea a devenit definitivă , e o variantă ieftină şi eficientă !”.

”Acum 3 ani , în mare impas financiar, am făcut o variantă asemănătoare cu a ta … de unde milioane pentru tratament ? În mai puţin de 24 de ore am rezolvat problema cu tratamente ..farmaceutice veterinare – comprese cu ceai de albăstrele , cel de muşeţel nu mai e recomandat !!! Iar pentru conjunctivă am folosit Asocilin unguent , fabricat la Antibiotice Iaţi !!! dar folosit pentru uz veterinar !!! Conţine 3 antibiotice cu efect miraculos ! Merită de încercat şi de ţinut în casă , ca şi Mibazonul care poate fi folosit în multe situaţii în care alte tratamente dau rateuri !”.

Sper ca variantele mele să fie de folos , îi scria Adriana Mesteș lui Dani Oțil, ”deşi ochii mei sunt ca şi ai tăi albaştrii , deci foarte senibili ,deşi au suportat machiaj de scenă şi purtare permanentă de lentile de contact mai bine de un sfert de veac ,sunt OK !!! Cu leacuri iefine şi foarte eficiente !!!”

Soprana încheia… ”Cu mult drag, Adriana”. Mesajul este din 2010.

În mod cert, o mare cântăreață și un om sensibil. Dumnezeu să o odihnească și iubitorii de muzică să nu o uite!

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

779
Ambulanțe în București

România stârnește îngrijorare din cauza Covid 19

40
România este una din cele șapte țări europene care stârnesc o îngrijorare mare din cauza evoluției coronavirusului .

BUCUREȘTi, 24 sept - Sputnik. Centrul European de prevenție și control al bolilor (ECDC) a prezentat astăzi un raport de evaluare a riscurilor care indică un număr de șapte țări europene care stârnesc o mare îngrijorare cu privire la evoluția coronavirusului. Pe listă se regăsește și România, alături de Spania, Bulgaria, Croația, Ungaria, Cehia și Malta. Specificul acestor țări este că evoluția epidemiei de aici duce la riscuri crescute de mortalitate.

Raportul de evaluare al ECDC mai arată că cele șapte țări, așadar și România, afișează "o proporție mai ridicată de cazuri grave sau de internări" și cu o creștere a mortalității "deja observată" sau care "ar putea să fie în curând ".

Documentul infirmă astfel pretenția Guvernului de a fi gestionat bine pandemia și clasează România printre codașele Europei din acest punct de vedere, pronosticul nefiind deloc optimist pentru evoluțiile următoare.

 

40
Tagurile:
România, coronavirus
Tematic
Coronavirus în Franța: iarăși peste 10 mii de cazuri în 24 h
Coronavirus în UK: noi măsuri restrictive anunţate astăzi
Noile definiţii: caz probabil vs caz suspect de coronavirus

Загрузка...
Marcel Vela

Vela NU e tocmai bine… Jandarmeria, lovită crunt de DNA!

119
O dublă acțiune a unui comandant multiplu-împuternicit de Marcel Vela a pus DNA pe coada MAI – iar ministrului îi e greu să spună că nu știa ce făcea ”protejatul” său.

BUCUREȘTI, 24 sept – Sputnik. Probabil că știrea internă a zilei este punerea sun acuzare a șefului Jandarmeriei Române, colonelul Bogdan Enescu, într-un dosar în care este suspectat că și-ar fi aprobat ilegal sute de ore suplimentare – pentru care ar fi încasat ilegal zeci de mii de lei

Și, nota bene, aceasta în starea de urgență! Colonelul Enescu spune că e nevinovat și că nu și-a luat avocat – în sensul că nu are nevoie.

Desigur, Enescu este absolvent de Drept, deci știe ce spune. De altfel, întrebat dacă își dă demisia, a spus un ferm NU, ”nici nu se pune problema”.

“Am discutat cu procurorul de caz. Cercetările în caz continuă și se va face lumină fără nicio problemă în acest caz”, a spus Enescu, recunoscând că nu este o situație benefică, nici din punct de vedere personal, nici din punct de vedere instituțional. Voi da tot concursul, și instituția și eu personal, nu am nicio intenție de a ascunde adevărul sau alte situații care pot conduce la clarificarea acestui caz”.

Acum însă încep detaliile intereante - dosarul deschis de DNA s-a făcut în urma unei sesizări făcute de Corpul de Control al Ministerului de Interne. La rândul său, acesta a intrat în acțiune în urma unei sesizări/verificări în care s-a constatat că Bogdan Enescu, dar și doi foști șefi și-ar fi aprobat ilegal sute de ore suplimentare în starea de urgență, de pe urma cărora ar fi încasat ilegal… zeci de mii de lei!

Deci, Bogdan Enescu a avut niște colegi care l-au reclamat. Faptul nu îl poate lăsa deloc rece pe Marcel Vela, pentru că el e cel care l-a susținut pe Enescu, ba chiar a și întins puțin actele normative pentru a-l menține în funcție.

Mai exact, Vela l-a împuternicit și l-a reîmputernicit pe Enescu în fruntea Jandarmeriei. Și asta chiar când Orban se pronunțase contra acestor metode, după cum ayent atrăgea atenția cunoscuta jurnalistă Floriana Jucan.

„Politica interimatelor în funcții pentru a împiedica exercitarea funcției de pe poziția de om care are un mandat câștigat în urma unui concurs, simulacrele de concurs acolo unde s-au organizat, toate trebuie să înceteze”, declara ritos Orban la instalarea lui Marcel Vela în funcție.

Și, ce să vezi, fondatoarea ”Q Magazine” observă că ”la umbra acestui discurs, politically corect, liberalul Vela a făcut ceea PSD ul nu a îndrăznit și printr-un Ordin trecut sub tăcere de la comunicarea publică, publicat astăzi în Monitorul Oficial a abrogat art.13 din Anexa 7 a Ordinului MAI 177/2016 care limita perioada și numărul de împuterniciri, la 3 luni, maxim de două ori”.

”De acum, Marcel Vela poate face împuterniciri cât și de câte ori vrea el deși, la preluarea mandatului declarațiile erau contrare”, scria Floriana Jucan în iunie, subliniind că prelungirea acestor interimate va putea fi făcută ”doar în cazul cadrelor militare, adică a celor de la comandă”.

Ceea ce s-a și făcut în cazul lui Enescu, împuternici și re-împuternicit. Interesant este că Marcel Vela nu a știut – chipurile! – de două acțiuni ale ”protejatului” său, cum îl numesc Floriana Jucan și alții: prima e cea cercetată de DNA; a doua, se referă la o inițiativă – chiar o schiță de ”proiect de lege” prin care se limitau adunările publice și locurile în care acestea se pot organiza.

S-au scandalizat protestatari, parlamentari USR, PSD și PNL – iar în final Marcel Vela a ieșit și a anulat tot.

Dar, ne întrebăm - să nu fi știut Vela nici de una, nici de alta dintre demersurile ”protejatului său”? Greu de crezut, mai ales că eram în starea de urgență, apoi în cea de alertă. Iar Ministerul de Interne nu are secrete… interne.

Concluzia e clară: odată cu intrarea DNA pe fir, cu siguranță lui Marcel Vela NU (îi) este tocmai bine.

119
Tagurile:
Marcel Vela
Tematic
Marcel Vela, pus la colț de polițiști: ”Greșit, domnule ministru, greșit!”. Caz revoltător
Zi grea pentru Marcel Vela, va fi audiat într-un caz extrem de complicat – urmează Aurescu
Orban l-a făcut de doi pe bani pe Vela, public! Se confirmă fricțiunile dintre cei doi

Загрузка...

Luis Suarez a părăsit Barcelona în lacrimi

0
Chiar dacă era aproape de a semna cu Juventus, atacantul Luis Suarez va continua în Primera Division, urmând a juca la rivala catalanilor, Atletico Madrid. Barcelona a anunțat că cele două cluburi au ajuns la un acord pentru transferul jucătorului uruguayan.

BUCREȘTI, 24 sep – Sputnik. Pentru Suarez, Barcelona va primi bonusuri de 6 milioane de euro. Astăzi la conferința de adio, lui Suarez i-au dat lacrimile. Luis plângea, de-abia putea vorbi. Avea alături familia, soția și cei trei copii.

”Barcelona a avut încredere în mine de la început, știind condițiile în care veneam, după greșeala făcută la Mondial. Sunt foarte mândru de ce am realizat aici”, a declarat Luis Suarez.

Transferat în vara lui 2014, de la Liverpool, pentru 82 de milioane de euro, deși era suspendat patru luni după ce îl mușcase pe italianul Chiellini la Campionatul Mondial, Luis Suarez a scris istorie alături de Barcelona. A reușit 198 de goluri în 283 de meciuri. 13 trofee a cucerit atacantul uruguayan în cele șase sezoane disputate în tricoul blaugrana.

Suarez va fi prezentat mâine la Atletico Madrid, unde va avea 9 milioane de euro salariu anual. El îl va înlocui pe Alvaro Morata, plecat la Juventus.

Luis Suarez a mai trecut pe la Nacional, Groningen și Ajax. Este cel mai bun marcator din istoria naționalei din Uruguay, cu 59 de goluri.

0
Tagurile:
Barcelona

Загрузка...