Cosmetică. Imagine simbol

Consecințele periculoase ale utilizării produselor cosmetice - detalii

107
(reînnoit 11:31 26.08.2020)
Fetele moderne, între 12-13 ani, încep să folosească produse cosmetice decorative și își curăță activ pielea. O astfel de violență agresivă constantă împotriva pielii poate juca o glumă proastă asupra acesteia, avertizează  cosmetologul Alexei Edemsky.

BUCUREȘTI, 26 Aug – Sputnik. Cosmeticele au devenit o parte integrantă a vieții aproape oricărei fete. Cu toate acestea, abundența fondurilor destinate să asigure frumusețea pielii poate juca o glumă crudă asupra acesteia, a avertizat dermatovenerologul, cosmetologul Alexei Edemsky, într-un interviu acordat pentru radio Sputnik.

Fetele moderne, între 12-13 ani, încep să folosească produse cosmetice decorative și își curăță activ pielea. O astfel de violență agresivă constantă împotriva pielii o face în cele din urmă intolerantă, a spus Alexei Edemsky. În interviul acordat la radio Sputnik, medicul dermatovenerolog a explicat care sunt consecințele.

"Abundența de produse cosmetice care se aplică pe piele duce la dezvoltarea intoleranței: pielea își pierde toleranța față de produsele cosmetice, nu o mai poate suporta și începe să reacționeze la orice produs cosmetic cu care o persoană a avut contact. Chiar și la curățarea pielii. Aceasta este o stare gravă, se exprimă în roșeață constantă, mâncărime, erupții diverse ", a declarat Aleksey Edemsky la radio Sputnik.

Această afecțiune este foarte dificil de tratat, a adăugat dermatovenerologul.

"Este dificil pentru o persoană modernă să nu contacteze în timpul zilei cu anumite produse cosmetice. Mai mult, multe componente ale produselor cosmetice se intersectează cu substanțele chimice de uz casnic. În consecință, o persoană intră în contact cu substanțe chimice banale de uz casnic și de mulți ani menține hipersensibilitatea pielii, a corpului la anumite componente. Adesea, specialiștii ajută oamenii doar simptomatic ", a explicat Aleksey Edemsky în interviul acordat pentru radio Sputnik.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

107
Tagurile:
Consecințe, Cosmetică
 Снег

Surpriza de alegeri: a NINS, strat consistent de zăpadă!

158
Alegerile locale din acest an sunt marcate de o surpriză – a nins mult mai devreme decât anul trecut – și o șosea importantă e acoperită parțial de zăpadă.

BUCUREȘTI, 27 sept – Sputnik. O surpriză de alegeri, a nins în România – ba chiar s-a depus un strat de zăpadă într-una dintre cele mai frumoase zone din țară

Meteorologii au înregistrat prima ninsoare semnificativă din acest sezon, în zona munților Parâng – pe cea mai înaltă șosea din țară, Transalpina, care atinge cota 2200 în pasul Urdele.

Transalpina e ”acoperită cu un strat consistent de zăpadă, transmite DIGI24, care precizează că ”temperatura a scăzut până la un grad Celsius, iar ploaia s-a transformat în lapoviţă şi chiar în ninsoare pe alocuri”.

Sursa citată atrage atenția că anul trecut, prima ninsoare s-a înregistrat abia la finalul lunii octombrie.

158
Tagurile:
Rezultate alegeri, Zăpadă, alegeri locale
Tematic
Prezența vot la ora 15.00, anunțată de BEC – peste așteptări
Date noi la secții: prezență dubioasă, rezultate influențate
Rezultate exit poll la alegeri locale 2020 București – Firea conduce

Загрузка...
Abraș Marcel

Sfaturi prețioase pentru a avea o inimă sănătoasă

119
În cadrul emisiunii "ATITUDINI" șeful secției Cateterism Cardiac din cadrul Institutului de Cardiologie, Marcel Abraș, a explicat pașii pe care trebuie să le urmeze fiecare persoană pentru a avea o inimă sănătoasă.
Sfaturi prețioase pentru a avea o inimă sănătoasă

Bolile cardiovasculare sau bolile cardiace sunt o categorie de boli care afectează inima sau vasele sangvine.

Incidența bolilor cardiovasculare a crescut cu o viteză uimitor de rapidă, devenind ucigașul numărul unu în lume, inclusiv în Republica Moldova.

Pentru a ne menține o inimă sănătoasă medicul Marcel Abraș a oferit câteva sfaturi prețioase pe care trebuie să le urmeze cu strictețe fiecare om căruia îi pasă de starea lui. În primul rând, specialistul s-a referit la activitățile fizice și evitarea modului sedentar de viață.

"Zilnic trebuie să mergem în continuu cel puțin 30 de minute. Acest lucru este obligatoriu. Plimbările de seară sunt foarte binevenite în acest sens", a remarcat specialistul.

Cel de-al doilea factor ce ne poate ajuta să ne menținem starea de bine este alimentația. Specialistul a subliniat că uleiul de pește și peștele împiedică formarea cheagurilor de sânge. Acizii grași omega-3 pe care îi conțin au proprietăți antioxidante ridicate.

"De două ori pe săptămână trebuie să consumăm pește. Să nu uităm de uleiul de măsline, fructele și legumele. Moldova fiind o țară agrară, populația conține foarte puține fructe și legume", a specificat interlocutorul.

Specialistul a remarcat că bolile cardiovasculare pot fi prevenite dacă oamenii vor menține o greutate corporală optimă, vor adopta o alimentație sănătoasă, vor face mișcare cu regularitate și vor trata alte probleme de sănătate, în special hipertensiunea arterială, colesterolul crescut și diabetul. De asemenea, un  factor primordial este renunțarea la fumat "astăzi ești "în vogă", iar mâine poți fi pacient cardiac", a punctat el.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

119
Tagurile:
inima
Tematic
Câte ouă puteţi mânca pentru a nu crește riscul dezvoltării de boli de inimă – nou studiu
Acest aliment contribuie la uzarea arterelor și la apariția bolilor de inimă
Cele mai sănătoase alimente pentru inimă, care previn infarctul - sfatul nutriţionistului

Загрузка...
Nikol Pașinean

Premierul armean admite recunoașterea independenței Karabahului

0
Erevanul examinează versiunea recunoașterii independenței Karabahului de Munte, a declarat premierul Armeniei.

BUCUREȘTI, 27 sep – Sputnik. Erevan examinează varianta recunoașterii independenței Karabahului de Munte, a declarat prim-ministrul Armeniei, Nikol Pașinean, la o ședință extraordinară a parlamentului.

Potrivit lui, această problemă trebuie să fie examinată foarte serios, să fie lansate niște discuții publice.

“Discutăm toate variantele posibile, toate scenariile a evoluției evenimentelor”, a spus premierul.

De asemenea, el a menționat că în prezent în Karabahul de Munte “nu există o situație fixată, aceasta se află în schimbare”.

“Militarii noștri declară că situația este tensionată, însă este devreme să discutăm despre un tablou clare”, a adăugat Pașinean.
0
Tagurile:
Azerbaidjan, Erevan, Karabah, Armenia
Tematic
Rusia va obține acces la laboratoarele biologice din Armenia
Agravarea relațiilor azero-armene: Atac asupra punctului fortificat armean - Video
Armenia declară stare de război și mobilizare generală
Video: Armenia arată cum a distrus tancurile Azerbaidjanului

Загрузка...