Dan Chitic

Dan Chitic: ”Teorii ale conspirației” sau probe clare unele puteri profită de pandemie?

297
(reînnoit 13:42 18.08.2020)
Avocatul Chitic: ”Nu știu cum se face că CoVidul (sic!) lucrează tot pentru cei tari... iar pe cei slabi, ca noi, ne doboară”.

BUCUREȘTI, 18 aug – Sputnik. Aflat, ca în fiecare an, la cârma unui velier, avocatul Dan Chitic observă situația pandemiei în Grecia, în superba zonă a insulelor Poros și Saronice. ”Probabil unul dintre cele mai frumoase locuri din Mediterană. Din lume chiar”, scrie fascinat Dan Chitic. Dar…

… dar ”Carantina. Botnița pe față. La fel ca și in Hidra și Spetzes, unele dintre punctele de atracție ale Greciei”, constată Chitic, care observă și efectul: ”Peste tot sub 40% din numărul total de turiști. Atmosfera cam ca la jumătatea lui mai, așa”.

”Asta înseamnă faliment… Disperarea se vede în ochii localnicilor deja”, spune Dan Chitic.

În schimb, fapt bizar, „în Eghina, tot în Saronice, la doar 20 km distanță, nu e carantină”, ceea ce înseamnă ”Mult mai multă lume. Și mai vie. Fără botniță pe față în miezul zilei. Aproape normal”.

”Concluzia? Covidul atacă doar în punctele forte ale economiilor lumii - doar acolo de unde popoarele își pot asigura autonomia. Suveranitatea”, remarcă Dan Chitic.

Altfel spus, Grecia ”va ieși mult mai șifonată după covid decât după criza din 2008, când turismul i-a salvat de sub asaltul Merkelian”, atrage atenția Dan Chitic.

”Acum, Germania a reușit în sfârșit. Și are și aici, în Grecia, guvernul ei. Tot o coincidență, desigur”, scrie Chitic, completând ironic – ”Am zis Germania. Am vrut sa zic CoVidul... scuze!”.

Și o constatare care va scandaliza multă lume: ”Nu știu cum se face că CoVidul (sic!) lucrează tot pentru cei tari... iar pe cei slabi, ca noi, ne doboară”.

”Știu... sunt doar teorii ale conspirației”, spune Dan Chitic, conchizând ”Dar mai bine precaut decât prost... nu spunea așa gauleiterul Iohannis?”.

Un singur comentariu – coincidențe ciudate se constată în multe domenii, iar tentativa de blocare a contestatarilor măsurilor și a abordării ”bătăliei” cu Pandemia nu face decât să sporească nevoie de explicații a ceea ce se petrece. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

297
Tagurile:
Pandemie, Dan Chitic
Tematic
Dan Chitic: ”Gata! E prea mult! Voi formula plângere PENALĂ împotriva doctorului Arafat!”
Dan Chitic, reacție fulminantă după atacul lui Iohannis!
Dan Chitic, mesaj radical: ”Dezastrul doar noi îl putem opri, Ciolacu va trăda din nou!”
Mircea Badea, atitudinea cea mai curajoasă și logică – e dat ca exemplu de Dan Chitic
Cristoiu: ”De ce e Dan Chitic omul Moscovei? Ce înseamnă a face jocul Moscovei?”
Dan Chitic, apel puternic la Avocatul Poporului contra legii izolării – REACȚIE imediată!
Alegeri prezidențiale în România, turul 2

Alegeri locale: părinții intră cu copiii în cabina de vot

35
(reînnoit 19:18 25.09.2020)
Președintele Autorității Electorale Permanente spune că nu există nici o interdicție pentru copii, numai că micuții mai mari de 5 ani trebuie să poarte mască.

BUCUREȘTI, 25 sept – Sputnik. Autoritățile fac totul pentru ca românii să iasă duminică, 27 septembrie 2020, la vot. Și aceasta pentru că părinții pot intra cu copiii în secția de vot, dar și în cabina de vot.

Constantin- Florin Mitulețu-Buică, președintele Autorității Electorale Permanente, spune că orice părinte care are lângă el un copil își poate exercita dreptul de vot în aceleași condiții ca și până acum și că nu există o interdicție astfel încât părintele să nu aibă acces cu copilul. Legat de purtarea măștii, obligatorie pentru adulți în interiorul secțiilor de vorte, precum și în exteriorul acestora, dacă e aglomerație, Mitulețu-Buică a precizat că regulile pentru copii sunt cele în vigoare pentru orice spațiu public interior, precizează edupedu.ro.

Copiii cu vârsta de până la 5 ani nu trebuie să poarte mască.

Președintele AEP a precizat că a existat la un moment dat o discuție dacă ar putea să existe o interdicție privind accesul copiilor la secția de votare, însă a explicat că sunt situații când părintele nu are cu vine să își lase copilul și atunci ar putea fi îngrădit dreptul de vot al acelei persoane.

35
Tagurile:
Copii, Părinți, Alegeri
Тема:
Alegeri locale în România 2020
Tematic
Alegeri 2020 București: Sondaj IRSOP – Firea pe primul loc
Alegeri locale 2020: măsuri speciale anti-Covid 19
Orban se teme să atace pensiile la CCR înainte de alegeri

Загрузка...
Ransomware attacks global IT systems

Profesorii, metodă scape de hackeri: e la îndemână

59
(reînnoit 17:01 25.09.2020)
Teama profesorilor că orele online le-ar putea fi perturbate de musafiri nepoftiți poate rămâne o amintire, fiindcă dascălii pot apela la o serie de mijloace prin care să nu permită accesul oricui.

BUCUREȘTI, 25 sept – Sputnik. Școala online aduce, după sine, nu doar multe necunoscute – atât pentru elevi cât și pentru profesori, dar, de asemenea, vine cu o serie de probleme de securitate.

Acestea au fost deja semnalate de mai mulți profesori, care s-au trezit că la orele lor online participă și musafiri nepoftiți, persoane care primiseră codul de acces de la elevi și care stârneau un adevărat haos.

Este cunoscută situația din București, acolo unde o oră a fost întreruptă de persoane necunoscute care au început să vorbească urât. Profesoara s-a speriat și a ieșit din lecție.

Reprezentanții Centrului de Răspuns la Incident de Securitate Cibernetică le-au venit în ajutor dascălilor, prin întocmirea unui ghid care să îi ajute pe aceștia să nu cadă în capcana celor care doresc să le strice lecțiile online.

Mai exact, dascălii pot folosi anumite setări.

Mihai Rotariu, purtătorul de cuvânt al CERT-RO spune că este exact ca școală: profesorul intră în clasă și face prezența, după ce face prezența ideală este închis ușor, iar în cazul nostru dacă blocăm accesul ca alte persoane să nu mai intre.

Specialiștii în securitate cibernetică spun că în aplicație există un waiting room - cameră de așteptare - unde profesorii pot valida dacă acei elevi pot intra la cursul lor, iar setările durează cel mult cinci minute.

De asemenea, nimeni nu are voie să vorbească neîntrebat, fiindcă atunci se dezactivează microfonul utilizatorului. El se reactiveză când ridică mâna.

Rotariu spune că prima regulă este să nu fie publicat niciodată online linkul respectiv, codul întâlnirii și parola.

59
Tagurile:
Hackeri, Profesori
Tematic
Atenţie: parolele care pot fi cu uşurinţă sparte de hackeri. Cele mai frecvente erori
Elevii români, stimulați să devină Mini White Hackeri. Un proiect guvernamental
China numește Statele Unite „cel mai mare imperiu de hackeri” din lume

Загрузка...
Drapeau LGBT

România, fără fonduri europene din cauza homosexualilor?

0
(reînnoit 19:21 25.09.2020)
Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, vrea să suspende fondurile europene pentru țările care nu respectă ”drepturile” homosexualilor, România fiind și ea vizată.

BUCUREȘTI, 26 sept - Sputnik. Șefa Executivului european, Ursula von der Leyen, a făcut astăzi declarații șocante: ea a promis să facă tot ce-i stă în putere pentru a se ajunge la suspendarea accesării fondurilor europene în cazul statelor membre ale UE care nu respectă drepturile persoanelor LGBTI. Mai mult, ea vrea să ca aceste state să fie sancționate și de justiţia europeană. Toate aceste propuneri vor fi incluse în ”strategia LGBTI” a Uniunii Europene pe care Comisia Europeană vrea să o prezinte în viitorul apropiat.

”Discriminarea în funcţie de orientarea sexuală nu are sub nicio formă loc în Uniunea Europeană. Şi, atât cât îmi va sta în putere, voi acţiona împotriva acesteia. Inclusiv prin suspendarea distribuirii fondurilor şi aducerea guvernelor în faţa justiţiei”, a spus Ursula von der Leyen într-o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu cetăţenii europeni.

Reacția ei a venit ca urmare a unei întrebări despre așa numita discriminare a persoanelor LGBTI în Polonia şi Ungaria. Dar și România, ca țară care nu recunoaște căsătoriile între persoane de același gen, este vizată de aceste măsuri ieșite din comun promise de von der Leyen.

Președintele Comisiei Europene spune chiar că va face presiuni ''pentru a exista o recunoaştere reciprocă a relaţiilor familiale în UE, pentru că dacă eşti părinte într-o ţară, eşti în toate'' şi a menționat că Executivul pe care îl conduce lucrează la o ''strategie LGBTI'' a Uniunii Europene.

Mesajul pro-homosexuali al lui von der Leyen nu lasă loc de interpretări:

''Fiecare persoană în Europa trebuie să fie liberă pentru a fi cine doreşte şi să iubească pe cine doreşte, în toate ţările europene'', a spus președintele Comisiei Europene.

Deja, Comisia Europeană a respins în luna iunie finanţări pentru şase localităţi poloneze din cele circa o sută care au stabilit zone libere de LGBTI, ca o avanpremieră a obligativității pe care Bruxelles-ul vrea să o impună statelor membre de a accepta promovarea homosexualității sub toate formele, inclusiv sub forma căsătoriei între persoane de același gen sau a adopției de copii de către cuplurile de homosexuali.

0
Tagurile:
România, LGBT
Tematic
Atac murdar la Biserică în show LGBT! Turcan implicată, bani de la stat, legătura cu Soros
Decizie istorică în Europa în privința LGBT – iată la ce folosea ”parteneriatul civil”
Ministru polonez vrea să extindă „zonele fără LGBT” în întreaga țară

Загрузка...