Взлом компьютера

Atenție, hoție! Cunoscută firmă de curierat, avertisment pentru români!

176
(reînnoit 19:38 18.08.2020)
Vă puteți pierde banii, parolele sau alte informații personale – iată anunțul făcut de compania Fan Courier, care a avertizat asupra unui nou atac de tip phishing.

BUCUREȘTI, 18 aug – Sputnik. Românii care folosesc serviciile firmei Fan Courier trebuie să știe că firma se confruntă cu o mare problemă, pe care a și comunicat-o clienților.

Utilizatorii sunt rugați să verifice adresele de e-mail de pe care primesc informări de la Fan Courier – despre expediții. De asemenea, clienții sunt rugați să nu deschidă fișierele anexate.

Reprezentanții companiei Fan Courier avertizează că a fost lansat un nou atac de tip phishing în care este folosit numele firmei în încercarea de furt de date de identificare.

Ce este de făcut? Ei bine, potrivit reprezentanților companiei Fan Curier, românii nu trebuie să deschidă fișierele primite prin e-mail decât în cazul în care cunosc sursa, dar și să evite accesarea ”ofertelor irezistibile” primite în mediul online.

”Asigurați-vă că dispozitivele voastre au instalate soluții de securitate. Vă mulțumim pentru înțelegere”, este mesajul transmis, marţi, pe pagina de Facebook a Fan Courier.

Compania dă asigurări că baza lor de date nu a fost afectată de această tehnică de atac cibernetic, iar datele clienților sunt în siguranță. De asemenea, nu au existat pierderi de date sau breșe de securitate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

176
Tagurile:
români, firmă, Hoție
Tematic
Hoție pe față – kilometri dați înapoi la mașini second hand, cumpărate în țară
Bac 2019: hoție cu subiecte, elevi țepuiți. Cum a fost posibil totul
Ambulanțe în București

România stârnește îngrijorare din cauza Covid 19

30
România este una din cele șapte țări europene care stârnesc o îngrijorare mare din cauza evoluției coronavirusului .

BUCUREȘTi, 24 sept - Sputnik. Centrul European de prevenție și control al bolilor (ECDC) a prezentat astăzi un raport de evaluare a riscurilor care indică un număr de șapte țări europene care stârnesc o mare îngrijorare cu privire la evoluția coronavirusului. Pe listă se regăsește și România, alături de Spania, Bulgaria, Croația, Ungaria, Cehia și Malta. Specificul acestor țări este că evoluția epidemiei de aici duce la riscuri crescute de mortalitate.

Raportul de evaluare al ECDC mai arată că cele șapte țări, așadar și România, afișează "o proporție mai ridicată de cazuri grave sau de internări" și cu o creștere a mortalității "deja observată" sau care "ar putea să fie în curând ".

Documentul infirmă astfel pretenția Guvernului de a fi gestionat bine pandemia și clasează România printre codașele Europei din acest punct de vedere, pronosticul nefiind deloc optimist pentru evoluțiile următoare.

 

30
Tagurile:
România, coronavirus
Tematic
Coronavirus în Franța: iarăși peste 10 mii de cazuri în 24 h
Coronavirus în UK: noi măsuri restrictive anunţate astăzi
Noile definiţii: caz probabil vs caz suspect de coronavirus

Загрузка...
Marcel Vela

Vela NU e tocmai bine… Jandarmeria, lovită crunt de DNA!

100
O dublă acțiune a unui comandant multiplu-împuternicit de Marcel Vela a pus DNA pe coada MAI – iar ministrului îi e greu să spună că nu știa ce făcea ”protejatul” său.

BUCUREȘTI, 24 sept – Sputnik. Probabil că știrea internă a zilei este punerea sun acuzare a șefului Jandarmeriei Române, colonelul Bogdan Enescu, într-un dosar în care este suspectat că și-ar fi aprobat ilegal sute de ore suplimentare – pentru care ar fi încasat ilegal zeci de mii de lei

Și, nota bene, aceasta în starea de urgență! Colonelul Enescu spune că e nevinovat și că nu și-a luat avocat – în sensul că nu are nevoie.

Desigur, Enescu este absolvent de Drept, deci știe ce spune. De altfel, întrebat dacă își dă demisia, a spus un ferm NU, ”nici nu se pune problema”.

“Am discutat cu procurorul de caz. Cercetările în caz continuă și se va face lumină fără nicio problemă în acest caz”, a spus Enescu, recunoscând că nu este o situație benefică, nici din punct de vedere personal, nici din punct de vedere instituțional. Voi da tot concursul, și instituția și eu personal, nu am nicio intenție de a ascunde adevărul sau alte situații care pot conduce la clarificarea acestui caz”.

Acum însă încep detaliile intereante - dosarul deschis de DNA s-a făcut în urma unei sesizări făcute de Corpul de Control al Ministerului de Interne. La rândul său, acesta a intrat în acțiune în urma unei sesizări/verificări în care s-a constatat că Bogdan Enescu, dar și doi foști șefi și-ar fi aprobat ilegal sute de ore suplimentare în starea de urgență, de pe urma cărora ar fi încasat ilegal… zeci de mii de lei!

Deci, Bogdan Enescu a avut niște colegi care l-au reclamat. Faptul nu îl poate lăsa deloc rece pe Marcel Vela, pentru că el e cel care l-a susținut pe Enescu, ba chiar a și întins puțin actele normative pentru a-l menține în funcție.

Mai exact, Vela l-a împuternicit și l-a reîmputernicit pe Enescu în fruntea Jandarmeriei. Și asta chiar când Orban se pronunțase contra acestor metode, după cum ayent atrăgea atenția cunoscuta jurnalistă Floriana Jucan.

„Politica interimatelor în funcții pentru a împiedica exercitarea funcției de pe poziția de om care are un mandat câștigat în urma unui concurs, simulacrele de concurs acolo unde s-au organizat, toate trebuie să înceteze”, declara ritos Orban la instalarea lui Marcel Vela în funcție.

Și, ce să vezi, fondatoarea ”Q Magazine” observă că ”la umbra acestui discurs, politically corect, liberalul Vela a făcut ceea PSD ul nu a îndrăznit și printr-un Ordin trecut sub tăcere de la comunicarea publică, publicat astăzi în Monitorul Oficial a abrogat art.13 din Anexa 7 a Ordinului MAI 177/2016 care limita perioada și numărul de împuterniciri, la 3 luni, maxim de două ori”.

”De acum, Marcel Vela poate face împuterniciri cât și de câte ori vrea el deși, la preluarea mandatului declarațiile erau contrare”, scria Floriana Jucan în iunie, subliniind că prelungirea acestor interimate va putea fi făcută ”doar în cazul cadrelor militare, adică a celor de la comandă”.

Ceea ce s-a și făcut în cazul lui Enescu, împuternici și re-împuternicit. Interesant este că Marcel Vela nu a știut – chipurile! – de două acțiuni ale ”protejatului” său, cum îl numesc Floriana Jucan și alții: prima e cea cercetată de DNA; a doua, se referă la o inițiativă – chiar o schiță de ”proiect de lege” prin care se limitau adunările publice și locurile în care acestea se pot organiza.

S-au scandalizat protestatari, parlamentari USR, PSD și PNL – iar în final Marcel Vela a ieșit și a anulat tot.

Dar, ne întrebăm - să nu fi știut Vela nici de una, nici de alta dintre demersurile ”protejatului său”? Greu de crezut, mai ales că eram în starea de urgență, apoi în cea de alertă. Iar Ministerul de Interne nu are secrete… interne.

Concluzia e clară: odată cu intrarea DNA pe fir, cu siguranță lui Marcel Vela NU (îi) este tocmai bine.

100
Tagurile:
Marcel Vela
Tematic
Marcel Vela, pus la colț de polițiști: ”Greșit, domnule ministru, greșit!”. Caz revoltător
Zi grea pentru Marcel Vela, va fi audiat într-un caz extrem de complicat – urmează Aurescu
Orban l-a făcut de doi pe bani pe Vela, public! Se confirmă fricțiunile dintre cei doi

Загрузка...