Медициснкий работник

Șocant: experimentat manager de spital e în comă după infectarea cu COVID-19

408
Conform presei, Ana Smaranda Rinder este în comă, medicii încercând să o salveze. Și fiul său, în vârstă de 17 ani, a fost testat pozitiv, dar este asimptomatic.

BUCUREȘTI, 11 iul – Sputnik. Aflată în fruntea Spitalului Județean din Vaslui în din 2013, psihologul Ana Smaranda Rinder este unul dintre cei mai experimentați manageri din domeniu.

În ciuda acestei experiențe, Rinder nu s-a putu feri de infectare. Dar, ce e de mirarea, ea nu a luat virusul în spital, ci în stațiunea Costinești, unde s-a dus să își ia fiul, aflat acolo cu un grup de tineri și cu fiul său.

Evoluția pare a fi fost rapidă, pentru că atunci când a ajuns la spital se simțea foarte rău, iar în  urma testării a rezultat că reieșit că este pozitiv – e infectată cu SARS cov2.

Conform presei, Ana Smaranda Rinder  este în comă, medicii încercând să o salveze. Și fiul său, în vârstă de 17 ani, a fost testat pozitiv, dar este asimptomatic.

Conform Antena 1,”adolescentul participase la o petrecere pe litoral unde mai mulţi tineri, inclusiv iubita acestuia, erau suspecţi şi ulterior au fost confirmaţi cu SARS-COV 2”.

O altă veste proastă e că imediat după întoarcerea la Vaslui, când deja era infectată, Ana Smaranda Rinder ”ar fi participat la o întâlnire cu mai mulți medici și cu cei de la DSP, întâlnire la care au participat aproximativ 30 de persoane”, transmite ”Știri pe surse”

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

408
Tagurile:
Spital, Medic, COVID-19
Tematic
Tătaru, anunț: aceștia sunt românii care vor avea prioritate la vaccinul anti COVID-19
S-a confirmat: manipulare și minciună în cazul senatorului ”ucis de Covid 19”
România, solicitare masivă de vaccin anti-Covid-19 – Tătaru, anunț important
Ambulanță, coronavirus, România

Gheorghiță, avertisment: vine valul 4 al pandemiei?

15
(reînnoit 08:14 17.06.2021)
Coordonatorul Campaniei de Vaccinare anti COVID-19 spune că tulpina contagioaă din India, denumită Delta, ar putea deveni dominantă în România și că ea ar putea duce, de asemenea, la o explozie de îmbolnăviri.

BUCUREȘTI, 17 iun – Sputnik. Pandemia de coronavirus nu este nici pe departe trecută. O spun specialiștii, care avertizează că tulpina indiană a virusului – denumită Delta – este extrem de periculoasă.

Potrivit specialiștilor, mutația este cu 50% mai transmisibilă comparativ cu variantele inițiale ale viruslui și că inclusiv persoanele vaccinate ar trebui să fie atente la regulile de protecție. Motivul îl reprezintp faptul că proecția scade treptat de la momentul imunizării.

Tulpina din India, care este deja răspândită în 74 de țări, ar putea să declanșeze al patrulea val al pandemiei în România.

Medicul infecționist Andrei Rogoz spune că mutațiile care apar la nivelul proteinei spike din structura acestui virus permit transmiterea cu o mai mare ușurință. Vorbim aici fie de pătrunderea sa în celule, fie de declanșarea unor cascade de reacții în organism care să fie mai severe.

Mutaţiile pot fi depistate în urma secvenţierii. Însă, momentan, în România se fac sub 100 de astfel de proceduri pe zi. Primele suspiciuni se pot vedea la testul PCR, informează antena3.ro.

În prezent, în România, au fost confirmate mutaţiile contagioase din Marea Britanie, Africa de Sud, Brazilia şi din India.

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti COVID-19 din România, medicul Valeriu Gheorghiță, spune că perspectiva unui nou val de îmbolnăviri, în special în sezonul rece în toamnă, este cât se poate de clară ”şi foarte probabil că varianta Delta, a tulpinii virale SARS-CoV-2, are toate caracteristicile să devina variantă dominantă”.

În România, potrivit datelor Institutului Național de Sănătate Publică, au murit 30 de persoane confirmate cu mutațiile contagioase.

15
Tagurile:
coronavirus

Загрузка...
Сobra

Salvamontiștii avertizează: Atenție la vipere!

72
(reînnoit 18:50 16.06.2021)
Reprezentanții Salvamont Argeș atrag atenția tuturor românilor că, în această perioadă, viperele, care trăiesc la altitudini de peste 1800 de metri ies la năpârlire și depunere de ouă și sunt greu de observat în natură. Ce le recomandă turiștilor.

BUCUREȘTI, 16 iun – Sputnik. A venit vara și, o dată cu ea, și perioada concediilor. Tocmai de aceea, salvamontiștii din Argeș atrag atenția asupra unui pericol care îi paște pe cei care se aventurează în natură.

Mai exact, salvatorii montani din județul Argeș spun că, în ciuda vremii iernatice, animalele din zona montană, inclusiv din cea cu climat subpolar la peste 1800 metri altitudine, își continuă ciclul vieții. Printre ele viperele, care sunt mai vizibile în această perioadă, fiindcă ies la năpârlire, depunere de ouă etc. în general, după sfârșitul lui iunie, sunt mult mai greu de observat.

Astfel, pentru a evita muşcătura de viperă - în Făgăraş întâlnim vipera comuna sau Vipera berus - se recomandă portul permanent al bocancilor de munte, cu carâmb înalt, chiar dacă temperatura ambiantă este ridicata.

”Portul bocancilor vă va feri si de entorse ale gleznei - evitând alunecarea, chiar ale genunchilor - sau de răniri ale degetelor de la picior, prin lovirea de pietre. Nu se recomandă portul şlapilor sau al adidaşilor, care sunt sursa unui numar însemnat de accidente care ar putea fi evitate”, subliniază salvamontiștii.

Aceștia subliniază că, în permanență, trebuie făcut un control vizual al zonei în care urmează să păşiţi.

De asemenea, nu ridicați bolovani decât după ce ați verificat dacă dedesubt sunt sau nu șerpi.

Dacă intrați într-o zonă cu vegetație înaltă și vizibilitatea este redusă, loviți ușor vegetația cu un băț.

În ciuda renumelui, vipera comună este un şarpe timid, care va fugi din calea dumneavoastră și se va ascunde.

”Atenție, nu încercați să vă jucați cu ele sau să le omorâți, toate animalele fac parte din fauna montană, în plus putând apărea accidentări...”, adaugă salvamontiștii.

În cazul unei muşcături de viperă - se prezintă ca două înţepături la distanţă de 3-4 mm distanţă, care după o oră necrozează și se face edem, iar victima are senzații de vomă și de amețeală – trebuie să anunţaţi 112 sau 0SALVAMONT.

De asemenea, încercaţi să aspiraţi cât mai mult din sângele prezent, prin stoarcere sau prin folosirea unei seringi tăiate care poate fi folosită ca instrument de vacuumare.

Victima trebuie sa stea cat mai liniştită, să nu se mişte, pentru a evita răspândirea veninului în corp şi să aştepte sosirea personalului calificat.

Administrarea preventivă a unor antihistaminice poate întârzia acţiunea veninului.

Trebuie precizat că decesul se poate produce la cel puțin 12-24 ore de la muşcătură, dar numai dacă şarpele a reuşit să administreze încărcătura totală de venin, ceea ce nu se întâmplă de obicei, deoarece omul este muşcat numai ca avertisment, ca reacţie de apărare.

”Respectarea regulilor de mai sus vă va feri de surprize neplăcute! Pentru informaţii suplimentare despre comportamentul în zona montană, accesaţi www.salvamont-arges.ro sau www.salvamontromania.ro”, mai precizează salvamontiștii.

72
Tagurile:
Vipere

Загрузка...