Violeta Alexandru

Violeta Alexandru a prezentat datele clare: cu CÂT CRESC alocațiile în 2020

378
Prezentarea OUG în şedinţa de Guvern a fost făcută în primă lectură, ministrul arătând că azi se va ocupa personal ”pentru a discuta atât în CES, cât şi în Consiliul Legislativ, astfel încât vineri să putem aproba forma finală”

BUCUREȘTI, 30 iul - Sputnik. Aseară, unul dintre cele trei puncte de pe ordinea de zi a agendei ședinței Guvernului a fost proiectul unei ordonanțe de urgență care prevede dublarea etapizată a alocațiilor pentru copii, prezentat de Ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Iată ce a anunțat ministrul Muncii: „Calendarul pe care îl propun pentru a avea suportul necesar în bugetul pe anul acesta și cel pentru anii viitori ar fi următorul:

- o creștere de 20% de la 1 septembrie anul acesta;

- următoarele creșteri să fie făcute etapizat, de două ori pe an, anul viitor la 1 ianuarie și 1 iulie, cu câte 20%, și la fel în 2022”.

Conform ministrului, prima mărire a alocațiilor va avea loc în luna septembrie și va corespunde lunii august.

Copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani vor primi în septembrie 185 de lei, iar cei de până la 2 ani sau cei de până la 18 ani, dacă au dizabilităţi, vor primi 369 de lei.

”Alte creşteri sunt prevăzute la 1 ianuarie 2021, banii urmând a fi primiţi în februarie, dar şi la 1 iulie 2021 şi la fel în 2022”, a declarat Alexandru.

Ministrul a arătat că, practic, alocația va fi dublată până la data de 1 iulie 2022. ”Sumele în plată pentru alocaţiile copiilor vor ajunge la sfârşitul anului 2022 la 14 miliarde de lei, în condiţiile în care impactul bugetar al creşterii acestor alocaţii pentru perioada rămasă din acest an este de 500 de milioane de lei”.

”Am văzut prognozele și putem avea resursele în ritmul de creștere a alocațiilor”, a confirmat premierul Ludovic Orban.

De asemenea, Violeta Alexandru a explicat că impactul bugetar, în estimarea făcută, este de 500 de milioane de lei pentru perioada de până la sfârşitul anului.

”Anul viitor se adaugă sumelor în plată încă 3 miliarde de lei, vorbesc de 2021, iar în 2022 încă 2,8 miliarde de lei. Practic, la sfârşitul anului 2022, vom ajunge la 14 miliarde de lei în plată pentru alocaţiile din România”, a declarat Alexandru.

Trebuie precizat că prezentarea OUG aseară în şedinţa de Guvern a fost făcută în primă lectură, ministrul arătând că azi se va ocupa personal ”pentru a discuta atât în Consiliul Economic şi Social, cât şi în Consiliul Legislativ, astfel încât vineri să am toate aceste avize gata şi să putem aproba forma finală, în funcţie de ce recomandări vor avea Consiliul Economic şi Consiliul Legislativ, după caz”.

Desigur, există posibilitatea ca legea de validare a OUG să fie respinsă în Parlament.

”Eu plec de la premisa că există dorinţă reală şi din partea Executivului, şi din partea Parlamentului de a creşte alocaţiile”, a răspuns Violeta Alexandru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

378
Tagurile:
Violeta Alexandru, 2020, Alocații
Sorin Cîmpeanu

Cîmpeanu, anunț de ultimă oră: titularii, vizați

697
Ministrul Educației a venit cu informații de ultim moment despre concursurile de directori de unități de învățământ, demnitarul precizând ferm că acestea se vor derula pe 14 septembrie 2021, o dată cu începerea noului an școlar.

BUCUREȘTI, 16 iun – Sputnik. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că pe 14 septembrie 2021 va începe concursul pentru directorii de șșcoli, iar proba scrisă va fi pe 15 octombrie.

Demnitarul a subliniat că, la nivel de calendar, concursul va debuta în data de 14 septembrie, în condițiile în care anul școlar 2021 – 2022 începe pe data de 13 septembrie. În 14 septembrie demarează concursul pentru ocuparea funcțiilor de director în toate școlile din România. În data de 15 octombrie va fi organizată proba scrisă.

”Pe parcursul lunilor noiembrie și decembrie vom avea probele de interviu la nivelul fiecărei școli. De asemenea, în perioada 20-22 decembrie vor fi emise deciziile denumire. Numire începând cu data de luni, 10 ianuarie, data la care începe semestrul II al anului școlar 2021-2022”, a spus Cîmpeanu.

Acesta a subliniat că întregul concurs se va desfășura în durata în semestrul unu al anului școlar viitor și că este mai bine să se demareze concursul în data de 14 septembrie decât în data de 27 iulie cu proba scrisă, așa cum a fost anunțat anterior.

Demnitarul a precizat că, printre elementele care susțineau data de 27 iulie se regăsea nevoie de numire a directorilor interimari, al cărui contract expira.

El a mai explicat că legea este foarte clară în privința interimarilor și că este important ca anul viitor să existe în fiecare școală directori numiți pe criterii de competență.

”Concursul va privilegia exclusiv criteriile de competență”, a adăugat Cîmpeanu.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educației din data de 27 mai 2021, la concursul pentru ocuparea funcției de director/director adjunct în unitățile de învățământ preuniversitar și cadre didactice titulare care nu au calitatea de experți în management educațional, dar care au diplomă de licenţă sau atestat de echivalare în condițiile 149 alin. (3), au promovat examenul de definitivat și au cel puțin cinci ani vechime în învățământ.

697
Tagurile:
Sorin Cîmpeanu

Загрузка...
Cristiano Ronaldo, le 15 juin 2021

Dubla lui Cristiano Ronaldo, care devine cel mai bun marcator din istoria Euro - video

95
Vedeta echipei Portugaliei, Cristiano Ronaldo, care a marcat din penalty ('86) înainte de a înscrie, marți, împotriva Ungariei la Budapesta, a devenit golgheterul din istoria Euro cu un total de unsprezece goluri, cu două mai multe decât francezul Michel Platini.

După penalty, Ronaldo a marcat un al doilea gol, eliminându-l pe portarul maghiar înainte de finalul meciului de fotbal de la EURO 2020 (minutul 92).

Ronaldo, golgheterul Seriei A din acest sezon (29 de goluri pentru Juventus) la vârsta de 36 de ani, a marcat în cele cinci campionate europene la care a participat. Acum este în fața lui Platini, care și-a marcat cele nouă goluri în singurul campionat Euro din 1984, din Franța.

Pe Arena Ferenc-Puskas plină (aproximativ 68 000 de spectatori), în cadrul EURO 2020, de cinci învingătorul Balului de Aur, Ronaldo și-a doborât propriul record de meciuri jucate la Euro (22) și a marcat al 105-lea golul al său în 176 de selecții la echipa națională a Portugaliei.

Dar principala ambiție a „marcatorului de serie” portughez la acest campionat Euro va fi să păstreze titlul din 2016 câștigat în Franța. Numai Spania a obținut această performanță în 2008 și 2012.

CR7 ar putea apoi să adauge un record suplimentar colecției sale fabuloase: un al șaselea Bal de Aur, pe care nu l-a câștigat din 2017, și astfel să-l egaleze pe marele său rival argentinian de la FC Barcelona, ​​Lionel Messi.

95
Tagurile:
Ungaria, Fotbal, Gol, Meci, Portugalia, EURO 2020, Cristiano Ronaldo

Загрузка...
Summitul Vladimir Putin - Joe Biden

VIDEO LIVE: Putin a ajuns la Geneva pentru discuții cu Biden

0
(reînnoit 13:38 16.06.2021)
Președintele rus Vladimir Putin a ajuns la Geneva pentru discuții cu liderul american Joe Biden. Avionul acestuia a decolat în această dimineață de la Soci.

Locul primei întâlniri dintre Putin și Baden a fost ales în vila La Grange din Geneva.

Avionul lui Putin a zburat peste România în drum spre Geneva, întâlnit de două avioane SUA >>>

Anterior, Kremlinul a menționat că negocierile vor consta în trei părți: una în format restrâns și două în format lărgit, cu o pauză pentru ceai și cafea. Cu o zi înainte, o sursă familiarizată cu pregătirile pentru întâlnire a declarat pentru RIA Novosti că summitul este programat pentru 4 ore și 45 de minute.

Din delegația rusă fac parte consilierul prezidențial Iuri Ușakov, ministrul de Externe Serghei Lavrov, secretarul de presă prezidențial Dmitri Peskov, ambasadorul Federației Ruse în Statele Unite, Anatoli Antonov, șeful Statului Major General al Forțelor Armate RF Valery Gerasimov și viceministrul de Externe Serghei Riabkov.

Kremlinul a vorbit despre așteptările de la întâlnirea dintre Putin și Biden >>>

De asemenea, sunt invitați șeful adjunct al administrației prezidențiale Dmitri Kozak și trimisul special prezidențial pentru Siria, Alexander Lavrentiev.

Summitul este primul după anul 2018 în care Putin a purtat discuții la Helsinki cu predecesorul lui Biden în funcția de președinte al Statelor Unite, Donald Trump.

0

Загрузка...