Nucleară

NUCLEARA care aruncă în aer TOT sistemul anti-Pandemie! Dovadă fulminantă!

884
(reînnoit 06:57 29.07.2020)
În condițiile în care majoritatea specialiștilor acuză proasta comunicare și gestionare a măsurilor anti-Pandemie – și arată gradul scăzut de credibilitate a autorităților, cazul acesta e NUCLEARA care distruge totul!

BUCUREȘTI, 28 iul – Sputnik. Cel mai iubit sport de pe planetă poate da peste cap întreg sistemul anti-Pandemie din România! Asta dacă se confirmă afirmațiile și acuzațiile celor de clubul CFR Cluj!.

Astfel, prin intermediul unui comunicat, marele club de pe Someș acuză, cu probe, că au fost furnizate 23 de teste FALS - pozitive pentru jucători și echipa tehnică, cu posibila intenție de a opri cursa pentru campionat. După cum se știe, sumele aflate în joc în fotbal sunt imense!

Problema este, dacă s-a procedat la FALS - din rea intenție sau din neglijență - în cazul puternicei grupări sportive, atunci ce s-a întâmplat în cazul cetățenilor obișnuiți?!

Iată ce spune 'Clubul CFR 1907 Cluj, care, printre altele, ”a respectat absolut toate măsurile cuprinse în Protocoalele MTS/FRF/LPF şi toate recomandările venite din partea autorităţilor”.

”În urma investigaţiilor şi retestărilor efectuate în ultimele zile s-a dovedit faptul că din totalul de 23 de persoane depistate pozitiv NICIUNA nu este şi nici nu a fost infectată cu virusul SARS-CoV-2, aşadar testele efectuate iniţial au fost fals-pozitive”.

Desigur, urmările competiționale sunt grave – și vor constitui, probabil, obiectul unor acțiuni în instanțe civile și sportive -  ”echipa noastră nu a putut disputa meciul cu FC Botoșani duminică, așa cum era programat (…) n următoarele 6 zile, CFR 1907 Cluj va trebui să joace 3 meciuri, (…) până astăzi, echipa a fost privată de posibilitatea desfășurării antrenamentelor”.

Deci, o încurcătură maximă pe plan sportiv, fapt care va fi plătit scump de cei vinovați; patronii din fotbal și avocații lor nu se joacă! Postarea celor de la CFR Cluj o găsiți mai jos, merită citită!

Dar, problema principală este, repet, că scandalul are dimensiuni uriașe, pentru că dovedește că sistemul de testare fie a fost greșit, fie a fost manipulat grosolan! Și într-un caz, și în altul, trebuie urgent făcută o anchetă – și asta chiar sub conducerea CNSU, adică a premierului Orban!

În condițiile în care majoritatea specialiștilor acuză proasta comunicare și chiar gestionare a măsurilor anti-Pandemie – și arată gradul scăzut de credibilitate a autorităților, cazul celor de Cluj este NUCLEARA care distruge totul!

De altfel, încă de acum două zile, cunoscutul analist și consultatnt politic Cozmin Gușă dădea în vileag scamdalul și anticipa efectele sale:

”Pățania echipei CFR CLUJ depășește mult ca magnitudine “EXPERIMENTUL GORNET” (…) și ne-arată o dată în plus cât de coordonată și extinsă este OPERAȚIUNEA “CORONAVIRUS-EXTREMĂ URGENȚĂ”, coordonată de către echipa “groazei”, KlauSILĂ-LuCOVID!”,  a scris Gușă pe pagina de FB.

Și, da, efectele acestei ”NUCLEARE” ajung până la conducerea statului – iar acum nimeni nu poate spune că sunt ”teorii ale conspirației”! Nici măcar Rareș Bogdan! Care, apropo, nu zice nimic despre scandalul de la Cluj Napoca – orașul său… parcă!

Dar, ce să vezi, nici PSD Ciolacu nu spune nimic! Aceleași texte sterile despre „Moțiune” – dar când vine ceva concret, cum e cazul de la Cluj Napoca… mucles!

Ce să fie în spate, oare? În nici un caz dorința de a afla adevărul – și nici de a dovedi cetățenilor că PSD este o alternativă la PNL-Iohannis.

 

884
Tematic
Turcescu, acuzație NUCLEARĂ, bani uriași! Începe scandalul anului, război între Servicii?!
Dragnea, revenire NUCLEARĂ: ”Mulți vor tremura… la cele care vor urma!”
Mai grav ca orice: PNL a politizat dezvoltarea nucleară a României! Un program ascuns?!
”A luat BANI de la el!” – reacție NUCLEARĂ la nervii lui Rareș Bogdan după scandalul Cluj!
Medici

Război în Sănătate: medicii acuză sunt împinși facă malpraxis

19
Situație dificilă în București, acolo unde medicii fac acuzații grave la adresa Direcției de Sănătate Publică, afirmând că instituția instigă la încălcarea legii, în contextul monitorizării pacienților cu COVID-19 aflați în carantină sau izolare.

BUCUREȘTI, 12 aug – Sputnik. Scandal în sănătatea bucureșteană, acolo unde curg acuzațiile referitoare la o serie de disfuncționalități apărute între medicii de familie și Direcția de Sănătate Publică legate de rezolvarea situației pacienților care au fost confirmați sau suspecți de COVID-19 și ulterior izolați sau carantinați la domiciliu.

Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din București, spune că medicii de familie au avut întâlniri cu reprezentanții DSP și au stabilit să dea o declarație în baza căreia DSP să transmită dovada de izolare pentru pacientul respectiv, care e absolut necesară pentru a se elibera concediul medical.

Disfuncționalitățile de comunicare dintre medici și DSP au apărut ulterior.

Mai exact, problema a pornit de la faptul că medicii de familie aveau nevoie de o dovadă din partea DSP pentru pacienții care au fost confirmați sau suspecți de COVID-19. Doar în acest fel, medicii de familie puteau elibera concediul medical al acestor pacienți.  

”Însă această dovadă nu era eliberată de DSP și medicii nu-și puteau face treaba”, a subliniat Poiană.

În ceea ce privește acuzațiile de malpraxis, Poiană spune că aceste acuzații sunt cele aduse de asociațiile medicilor de familie, iar Colegiul Medicilor din București se alătură demersurilor medicilor de familie.

În opinia Cătălinei Poiană, problema se poate rezolva prin mediere. Mai exact, din punctul de vedere al Colegiului Medicilor București se poate media o comunicare mai bună cu reprezentanții DSP-ului și cu reprezentanții asociațiilor medicilor de familie pentru a stabili exact traseul documentelor și pașii în așa fel încât ”să se identifice cadrul legislativ în baza căruia medicii de familie își pot exercita această activitate”.

”Cred că, pur și simplu, e vorba de o comunicare ce nu s-a putut realiza tocmai bine”, a spus Poiană.

Aceasta a subliniat că resursele umane ale DSP sunt limitate, dar a precizat că și medicii de familie trebuie sprijiniți.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

19
Tagurile:
România, medici

Загрузка...
Școală

Părinții: ”Profesorii, directorii vor ști abia atunci cum se organizeze”

255
Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți susține că școlile și inspectoratele școlare nu au nici astăzi ghidul sanitar cu normele pe care să le aplice în fiecare sală de clasă.

BUCUREȘTI, 12 aug – Sputnik. Anul școlar 2020-2021 bate la ușă și, cu toate acestea, ghidul sanitar cu normele care trebuie aplicate de fiecare sală de clasă în parte nu a ajuns încă în școli și la inspectoratele școlare.

Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar – spune că încă se așteaptă ghidul de la Institutul Național de Sănătate Publică. Acesta a declarat că se așteaptă ca Ministerul Sănătății să îl pună în dezbatere în perioada următoare.

Asta înseamnă că ghidul va avea o formă finală abia la începutul lunii septembrie.

”Profesorii, directorii vor ști abia atunci cum să se organizeze”, a subliniat Cristache.

Acesta a explicat că s-a discutat mult despre începerea școlii, iar tunurile principale au fost puse pe reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării fiindcă se așteaptă ghidul de la INSP.

Cristache nu pricepe de ce este așa secret totul, de ce nu a fost desecretizat ghidul și că este posibil ca în această săptămână sau în următoarea, documentul să fie pus în dezbatere publică.

De altfel, ghidul sanitar reprezintă marea necunoscută pentru  organizarea efectivă a deschiderii noului an școlar. Acesta este un set de reguli de bază întocmit de Ministerul Sănătății și așteptat de primării și de școli.

Ghidul nu a fost încă publicat, la o săptămână după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat în premieră descentralizarea deciziei privind deschiderea școlilor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

255

Загрузка...