Simona Halep

Știrea nopții: Poliția, descindere în forță peste o nuntă a familiei Simonei Halep!

663
(reînnoit 07:02 27.07.2020)
Poliția și OPC, demonstrație de forță la o cunoscuta terasă din Constanța, unde avea loc nunta unei verișoare a Simonei Halep - un ”binevoitor” a reclamat la 112 numărul mare de participanți!

BUCUREȘTI, 27 iul - Sputnik. Un incident mai puțin obișnuit s-a petrecut aseară, în jurul orei 21.00, când poliția a descins în forță la o cunoscuta terasă din Constanța, unde avea loc nunta unei verișoare a Simonei Halep. Motivul? Numărul mare de participanți, pe care un ”binevoitor” l-a reclamat la 112!

”În jurul orei 21.00 zona s-a umplut de poliţişti, jandarmi şi alte instituţii de control”, transmite cotidianul local ”Replica”, arătând că ”o adevărată desfăşurare de forţe, iar în final, s-a lăsat şi cu amenzi”.

Din informațiile presei, la petrecere au fost invitate circa 200 de persoane, dar la ora la care poliția a făcut descinderea nu erau atât de mulți invitați. Limita impusă de autorități în Pandemie este de 50 de persoane.

”Am avut o nuntă mai măricică, vreo 200 de persoane”, a declarat pentru ”Replica” Nicu Terzi, patronul restaurantului Colonadelor, precizând că terasa are 600 de locuri.

Sursa citată arată că la petrecere a fost și Simona Halep – ”Terzi ne-a declarat că la petrecere a fost şi Simona Halep, însă nu a stat foarte mult, plecând destul de devreme”.

La acțiunea poliției au participat 28 de polițiști, comisarii OPC în frunte cu Horia Constantinescu, și un număr mare de jandarmi.

”În cauză, a fost deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, conform art. 352 din Codul Penal”, au transmis reprezentanţii IPJ.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

663
Medici

Război în Sănătate: medicii acuză sunt împinși facă malpraxis

21
Situație dificilă în București, acolo unde medicii fac acuzații grave la adresa Direcției de Sănătate Publică, afirmând că instituția instigă la încălcarea legii, în contextul monitorizării pacienților cu COVID-19 aflați în carantină sau izolare.

BUCUREȘTI, 12 aug – Sputnik. Scandal în sănătatea bucureșteană, acolo unde curg acuzațiile referitoare la o serie de disfuncționalități apărute între medicii de familie și Direcția de Sănătate Publică legate de rezolvarea situației pacienților care au fost confirmați sau suspecți de COVID-19 și ulterior izolați sau carantinați la domiciliu.

Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din București, spune că medicii de familie au avut întâlniri cu reprezentanții DSP și au stabilit să dea o declarație în baza căreia DSP să transmită dovada de izolare pentru pacientul respectiv, care e absolut necesară pentru a se elibera concediul medical.

Disfuncționalitățile de comunicare dintre medici și DSP au apărut ulterior.

Mai exact, problema a pornit de la faptul că medicii de familie aveau nevoie de o dovadă din partea DSP pentru pacienții care au fost confirmați sau suspecți de COVID-19. Doar în acest fel, medicii de familie puteau elibera concediul medical al acestor pacienți.  

”Însă această dovadă nu era eliberată de DSP și medicii nu-și puteau face treaba”, a subliniat Poiană.

În ceea ce privește acuzațiile de malpraxis, Poiană spune că aceste acuzații sunt cele aduse de asociațiile medicilor de familie, iar Colegiul Medicilor din București se alătură demersurilor medicilor de familie.

În opinia Cătălinei Poiană, problema se poate rezolva prin mediere. Mai exact, din punctul de vedere al Colegiului Medicilor București se poate media o comunicare mai bună cu reprezentanții DSP-ului și cu reprezentanții asociațiilor medicilor de familie pentru a stabili exact traseul documentelor și pașii în așa fel încât ”să se identifice cadrul legislativ în baza căruia medicii de familie își pot exercita această activitate”.

”Cred că, pur și simplu, e vorba de o comunicare ce nu s-a putut realiza tocmai bine”, a spus Poiană.

Aceasta a subliniat că resursele umane ale DSP sunt limitate, dar a precizat că și medicii de familie trebuie sprijiniți.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

21
Tagurile:
România, medici

Загрузка...
Școală

Părinții: ”Profesorii, directorii vor ști abia atunci cum se organizeze”

267
Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți susține că școlile și inspectoratele școlare nu au nici astăzi ghidul sanitar cu normele pe care să le aplice în fiecare sală de clasă.

BUCUREȘTI, 12 aug – Sputnik. Anul școlar 2020-2021 bate la ușă și, cu toate acestea, ghidul sanitar cu normele care trebuie aplicate de fiecare sală de clasă în parte nu a ajuns încă în școli și la inspectoratele școlare.

Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar – spune că încă se așteaptă ghidul de la Institutul Național de Sănătate Publică. Acesta a declarat că se așteaptă ca Ministerul Sănătății să îl pună în dezbatere în perioada următoare.

Asta înseamnă că ghidul va avea o formă finală abia la începutul lunii septembrie.

”Profesorii, directorii vor ști abia atunci cum să se organizeze”, a subliniat Cristache.

Acesta a explicat că s-a discutat mult despre începerea școlii, iar tunurile principale au fost puse pe reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării fiindcă se așteaptă ghidul de la INSP.

Cristache nu pricepe de ce este așa secret totul, de ce nu a fost desecretizat ghidul și că este posibil ca în această săptămână sau în următoarea, documentul să fie pus în dezbatere publică.

De altfel, ghidul sanitar reprezintă marea necunoscută pentru  organizarea efectivă a deschiderii noului an școlar. Acesta este un set de reguli de bază întocmit de Ministerul Sănătății și așteptat de primării și de școli.

Ghidul nu a fost încă publicat, la o săptămână după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat în premieră descentralizarea deciziei privind deschiderea școlilor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

267

Загрузка...