DIICOT

Proxeneţi trăiau în lux pe banii româncelor obligate se prostitueze revoltător

212
Procurorii DIICOT au efectuat 13 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Buzău şi Prahova, descoperind membrii unei reţele care forţau tinere românce să se prostitueze în mai multe ţări europene, în special Spania şi Germania.

BUCUREŞTI, 23 iul – Sputnik. Potrivit unui comunicat DIICOT, procurorii de la Biroul Teritorial Buzău au efectuat, miercuri, 13 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Buzău şi Prahova, într-un dosar de trafic de persoane, proxenetism şi spălare de bani.

Au fost reţinute nouă persoane care vor fi duse la audieri, acestea fiind acuzate de recrutarea, determinarea ori înlesnirea practicării prostituţiei de către mai multe tinere românce în mai multe ţări europene, în special Spania şi Germania. Metoda de recrutare era cea de tip „lover boy”.

„În cauză s-a stabilit faptul că, în prima decadă a anului 2010, s-a constituit un grup infracţional organizat de tip interfamilial, grup la care au aderat ulterior, începând cu anul 2014, prin contribuţii succesive până la nivelul anului 2019, şi alte persoane”, se precizează în comunicatul DIICOT, citat de ziarulromanesc.de

Proxeneţii obţineau sume uriaşe de bani de pe urma practicării prostituţiei de către un număr de 18 tinere, dintre care 16 erau din România şi două din Bulgaria. Originea ilicită a sumelor a fost ascunsă ori disimulată prin transferuri în România, prin conturi bancare sau sisteme de transfer monetar rapid, ori prin achiziţii de imobile şi autoturisme de lux, mai precizează DIICOT.

Proxeneţii adunau banii personal sau sumele erau trimise de către tinerele în cauză ori de către alte persoane interpuse, prin sisteme de transfer monetar rapid. În alte cazuri, tinerele reveneau periodic în România şi predau banii proxeneţilor.

Procurorii mai spun că membrii reţelei au investit banii în afaceri, imobile ori autoturisme de lux, bunuri ce erau achiziţionate pe numele lor ori pe numele altor persoane şi revândute ulterior. Prin aceasta se urmărea ascunderea sau disimularea originii ilicite a acestor bunuri.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate înscrisuri, sumele de 21.900 de lei şi 7.690 de euro şi medii de stocare.

212
Tematic
Uluitor: Crima de lângă Parlament, răfuială între proxeneți
Minoră dispărută fără urmă, părinţii disperaţi - „sechestrată de proxeneţi” - FOTO
Judecător italian, dezvăluire șoc: româncele, victime ale proxeneților în Italia
Şocant: cum erau forţate minore să se prostitueze în Irlanda – cât câştiga proxenetul
de la bière (image d'illustration)

Câte beri poți bea pe zi fără risc pentru sănătate? Filtrată sau nefiltrată?

9
Pentru a evita efectele nedorite asupra sănătății, un nutriționist rus recomandă să nu se consume mai mult de 300 de mililitri de bere pe zi. Mai spune că este mai bine să optezi pentru bere nefiltrată, obținută din produse naturale.

CHIȘINĂU, 8 aug - Sputnik. Nutriționistul Elena Solomatina recomandă, într-un interviu acordat ziarului Vetcherniaïa Moskva, să nu se bea mai mult de 300 de mililitri de bere pe zi pentru a evita problemele de sănătate.

„300 de mililitri de bere este o normă zilnică acceptabilă, care poate fi băută cu un aperitiv bun, de preferință nu gras. Nu ar trebui să bei bere pe stomacul gol, deoarece poate provoca spasme de stomac și crampe”, a spus ea pentru ziarul citat.

Potrivit acesteia, este mai bine să se acorde preferință berii nefiltrate. În plus, ea observă că această băutură poate fi bună doar dacă este făcută din produse naturale.

Consecințe dăunătoare

Cu toate acestea, nutriționistul avertizează împotriva consumului excesiv de bere, deoarece provoacă o scădere a testosteronului la bărbați. Potrivit ei, de-a lungul timpului, pe lângă binecunoscuta burtă de bere, bărbatul începe să prezinte trăsături feminine în silueta sa, ba chiar caracterul său se poate schimba: de la rezervat la mai isteric.

„Este clar că această băutură este contraindicată copiilor, gravidelor și femeilor care alăptează. Nu recomand consumul persoanelor care suferă de tulburări mentale, ale sistemului nervos, care sunt predispuși la ateroscleroză și la diabetici”, adaugă nutriționistul.

Chiar și berea fără alcool

În plus, ea avertizează că chiar și berile nealcoolice pot fi dăunătoare pentru sănătate.

„Berea fără alcool sau cu alcool scăzut are un indice glicemic ridicat, contribuie la dezvoltarea rezistenței la insulină și provoacă diabetul de tip II. În plus, a bea o băutură care nu conține nici măcar un grad de alcool este o cale directă către formarea plăcilor aterosclerotice și apariția excesului de greutate”, explică ea pentru ziar.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

9
Tagurile:
sănătate, Bere

Загрузка...
Un portable

Ce facem dacă telefonul mobil ajunge în apă - cum procedăm?

47
(reînnoit 19:33 08.08.2020)
Majoritatea oamenilor sunt de nedespărțit de telefoanele mobile și le duc peste tot, fie la o plimbare în parcul din apropiere, în vacanță la capăt de lume sau chiar în cadă. Ce se întâmplă dacă scumpul nostru dispozitiv nu mai arată semne de viață?

CHIȘINĂU, 8 aug - Sputnik. Laptop-urile și smartphone-urile sunt acum unele dintre elementele esențiale ale vieții noastre de zi cu zi. Însă se găsesc uneori medii care le sunt strict contraindicate, de exemplu în apă. Ce să facem dacă un telefon ajunge în apă? Mai întâi de toate, nu intrați în panică.

„Există mai multe opțiuni pentru a minimiza consecințele dacă telefonul ajunge în apă. În primul rând, multe sunt rezistente la apă și, dacă sunt pescuite rapid, pot rămâne nevătămate. Dar nu-l folosiți imediat și lăsați-l pentru ziua următoare", a declarat pentru Sputnik Alexandra Gavrilova, directorul comunicațiilor strategice de la organizația non-comercială independentă Tsyfroviye platformi (Platforme digitale), citată de Sputnik France.

Dacă telefonul nu prezintă semne de viață, „nu are rost să încercați să-l porniți din nou, să apăsați toate butoanele sau să-l scuturați”.

„Nu va face decât să afecteze placa de bază sau alte părți. Unele părți ale telefonului sunt imposibil de înlocuit și riscați să nu mai aveți telefon”, explică Alexandra Gavrilova.
Ea adaugă că nu ar trebui să încercați să uscați dispozitivul, deoarece operațiunea ar putea deteriora piesele.

Încredințați dispozitivul experților

Ea ne sfătuiește să mergem la cel mai apropiat centru de reparații, unde specialiștii pot să demonteze telefonul și numai după aceea să decidă si să îi aplice cel mai bun „tratament”.

„Aceasta vă va scuti de înlocuirea de piese scumpe sau să cumpărați un dispozitiv nou”, spune ea.

Dacă pierdeți conexiunea și aveți nevoie urgent de un telefon, cartela SIM poate fi înlocuită rapid și, de obicei, gratuit, în timp ce un telefon poate fi împrumutat de la prieteni sau colegi.

În cele din urmă, există întotdeauna opțiunea de a cumpăra cel mai ieftin dispozitiv și de a-l folosi temporar, notează ea în concluzie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

47
Tagurile:
apă, Telefon

Загрузка...