Limassol

Atenție! De astăzi, o destinație favorită a românilor și rușilor impune REGULI stricte!

229
(reînnoit 14:38 23.07.2020)
MAE: ”Măsura de plasare efectivă a României în categoria C a intrat în vigoare la data de 23 iulie” – de azi se poate intra doar cu respectarea condițiilor menționate

BUCUREȘTI, 23 iul – Sputnik. Una dintre cele mai apreciate destinații turistice pentru români dar și pentru ruși, Cipru, a revizuit condițiile de intrare.

Începând de azi, românii trebuie să aibă test negativ pentru infecția cu COVID-19 și autorizație de călătorie.

Într-o informare, Ministerul Afacerilor Externe a expus condițiile aplicabile celor care intră pe teritoriul Republicii Cipru, în funcție de statele de proveniență, acestea fiind clasificate pe trei categorii, în funcție de gradul de risc.

România intră în categoria ”C” – cu cel mai mare grad de risc, ”state din care se poate călători în Republica Cipru numai cu îndeplinirea anumitor condiții”:

- deținerea unei autorizații de călătorie,

- a unui test molecular negativ pentru infecția cu COVID-19

- în anumite cazuri, a unui permis special eliberat de Ministerul de Interne cipriot

MAE precizează că ”Măsura de plasare efectivă a României în categoria C, anunțată la 20 iulie, a intrat în vigoare la data de 23 iulie” – adică de azi se poate intra doar cu respectarea condițiilor menționate.

Astfel, cetățenii care doresc să călătorească în Republica Cipru din România și care nu fac parte din categoria cetățenilor ciprioți sau a cetățenilor străini cu drept de rezidență în Cipru trebuie să prezinte la intrarea pe teritoriul Republicii Cipru următoarele:

De precizat că autorizația de călătorie se obține prin intermediul portalului www.cyprusflightpass.gov.cy, iar înregistrarea călătoriei trebuie efectuată cu 24 de ore înaintea deplasării.

- test molecularul PCR trebuie efectuat cu maximum 72 de ore anterior intrării pe teritoriul Republicii Cipru și trebuie atestat printr-un certificat în limba engleză.

Alte date și îndrumări de pot obține de la Ambasada României de la Nicosia - telefon 00357 22495333, 00357 22517333, iar în caz de situație specială, cu un caracter de urgență, se poate apela telefonul de urgență al ambasadei: 00357 97812277.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

229
Tagurile:
Cipru
cacao

Cacao cu sodă caustică, la comercializare în România - Asociația Pro Consumatori

41
(reînnoit 08:57 12.05.2021)
Reprezentanții Asociației Pro Consumatori atrag atenția asupra faptului că, în mărcile de cacao analizate au fost identificați 3 aditivi alimentari, printre care și hidroxidul de sodiu, cunoscut ca și sodă caustică.

BUCUREȘTI, 12 mai – Sputnik. Fie că o consumăm în amestec cu lapte sau simplă cacao reprezintă un desert binevenit în orice moment.

Știm, însă, ce conțin pliculețele cu cacao de pe rafturile magazinelor?

Reprezentanții Asociației Pro Consumatori, care au analizat nu mai puțin de 22 de mărci de cacao prezente pe rafturile marilor lanțuri de magazine, vin cu veti îngrijorătoare. Și aceasta pentru că în mărcile analizate au fost identificați 3 aditivi alimentari, cunoscuți sub denumirea de corectori de aciditate, după cum urmează: E501i - carbonaţi de potasiu, E 524 - hidroxid de sodiu şi E 525 - hidroxid de potasiu. Totodată, s-au analizat şi celelalte informaţii prezentate de fiecare producător pe ambalajul produsului.

Inginerul chimist Adela Badea, expert APC, spune că hidroxidul de sodiu (NaOH) cunoscut și sub denumirea de sodă caustică este un aditiv alimentar (E524) care se folosește în industria alimentară ca regulator de aciditate și antiaglomerant și că scopul folosirii acestui aditiv în pudra de cacao, în principal, este de prelungire a termenului de valabilitate.

La rândul său, președintele APC, conferențiar universitar doctor Costel Stanciu a explicat că analiza realizată de experții APC a evidențiat faptul că există o concurență acerbă pe piața pudrei de cacao din România, iar bătălia finală se dă la raft prin intermediul prețului.

”La alegerea unei mărci de pudră de cacao de calitate superioară trebuie să avem în vedere ţara de origine a boabelor de cacao, de preferat din America de Sud, Centrală sau de Nord şi să evităm pudra de cacao alcalinizată cu conţinut redus de unt de cacao”, a explicat conferențiar universitar doctor Costel Stanciu, preşedinte Asociaţia Pro Consumatori.
41

Загрузка...
Ramona Saseanu

Scandal monstru… până în China cu ”fătuca” numită la șefia TVR!

323
Numirea unei controversate jurnaliste în fruntea TVR a generat o mulțime de reacții – iar pe lângă dovezi ale incompetenței a apărut și o luare de poziție… tocmai din China!

BUCUREȘTI, 12 mai – Sputnik. Propunerea și apoi votul primit în parlament de Ramona Săseanu, - o ”fătucă”, așa cum ar spune Ion Cristoiu - o obscură jurnalistă din Craiova apropiată de PNL, a fost atacată chiar de mass media.

Săseanu s-a făcut de râs nevenind în fața Comisiei de Cultură cu un proiect de management, a fugit de presă, iar ziariștii au făcut-o praf, apoi în spațiul public au apărut date că nu ar avea nici studiile în regulă… și multe altele.

De asemenea, circulă înregistrarea emisiunii în care a promovat, pe postul public, o ”vrăjitoare”, fapt care, se spune că se face în schimbul unor avantaje. Au apărut și secvențe în care noua președintă interimară de la TVR se face de râs la un concurs… și asta nu e tot!

Daniel Tomozei-Dimian, ziaristul român care lucrează în Beijing, la Radio China International, a avut o reacție dură.

”ÎNTREBARE: Care sunt meritele Ramonei Săseanu pentru promovarea la conducerea TVR? RĂSPUNS: Zero moralitate, decență și onoare ... în beneficiul PNL!”

Iar jurnalistul atacă direct: ”Când ca jurnalist minți, inventezi și cauți să manipulezi, ești un RATAT/RATATĂ!”

La ce se referă Tomozei? La un fapt petrecut în toamna anului trecut când ”a inventat un sondaj politic, implicând în mod inconștient o casă de sondare”.

Pe scurt (vedeți imaginile postate de Dan Tomozei), Săseanu ”a inventat un sondaj în care l-a umflat pe candidatul PNL la Primăria Craiova, sondaj atribuit IMAS!”.

Acesta era contracandidatul Olguței Vasilescu, cu care Săseanu mai avusese o ceartă, când răspândise o altă știre falsă, despre primărița PSD.

”IMAS a venit cu un comunicat în care a arătat că nu are nicio legătură cu producția luptătoarea și meritocratei PNL”, scrie Tomozei, care comentează – ”Facem pariu că oricine în locul ei dacă nu era în PNL, iar PNL nu era la guvernare, zbura din TVR Craiova pentru o asemenea mizerie?”
Dar, în cazul Ramonei Săseanu, ”această lumină de modestie, educație, competență și moralitate, pentru că minte, denaturează, inventează și manipulează în numele lui Iohannis și al PNL, este protejată și promovată!”, scrie Dan Tomozei.

Ca o completare, ziaristul din Beijing pune o întrebare logică – oare ce profil psihologic trebuie să ai ”dacă pe Internet te promovezi cu imagini de acum 20 de ani, evitând să te asumi așa cum ești (mereu) în prezent?”.

323
Tagurile:
TVR

Загрузка...
Daniel Tudorache

Tudorache, reacție după vestea ar fi câștigat alegerile

0
Fostul primar al Sectorului 1 al Capitalei nu a comentat în nici un fel informația potrivit căreia ar fi câștigat alegerile locale după renumărarea voturilor de către polițiști. Ce așteaptă fostul edil.

BUCUREȘTI, 12 mai – Sputnik. Daniel Tudorache, fostul primar al Sectorului 1, spune, după apariția, în spațiul public, a informației – deocamdată pe surse – că ar fi câștigat alegerile, că așteaptă să vină un comunicat mâine, 13 mai 2021 sau, cel târziu, vineri și că abia atunci va putea spune exact ce s-a întâmplat în Sectorul 1 la alegeri.

Mâine, 13 mai 2021, procurorul de caz va comunica ce a descoperit la renumărarea voturilor.

”E adevărat, această renumărare trebuia să aibă loc în jurul datei de 1 octombrie (2020, nota Georgiana Arsene), dar o parte dintre membrii Oficiului Electoral de Sector s-au opus. Bănuiesc că aveau informații și trebuia să se opună. Vom vedea. Nu o să fac niciun comentariu până când nu voi avea un comunicat oficial”, a declarat aniel Tudorache la antena3.ro.

Reamintim că renumărarea voturilor la Primăria Sectorului 1 din București s-a încheiat și, potrivit unor surse, în urma acțiunii, s-au găsit diferențe foarte mari între voturile numărate și cele raportate de secții.

Antena 3 susține că ar fi diferențe foarte mari între voturile pe care le-ar fi obținut Daniel Tudorache și actualul primar al Sectorului 1, Clotilde Armand.

Mâine, 13 mai 2021, Parchetul General va da un comunicat de presă în care va anunța toate aceste detalii.

Încheierea renumărării voturilor nu înseamnă și închiderea dosarului, spune Roxana Ciucă, jurnalist Antena 3. Aceasta susține că dosarul poate să mai dureze și un an, doi sau chiar trei pentru că este un proces de lungă durată.

Jurnalista spune că, pe surse, s-a aflat că s-a umblat timp de două nopți la sacii cu buletine de vot.

”Așteptăm un comunicat oficial din partea Parchetului ((Parchetul General – nota Georgiana Arsene) pentru a vedea cu exactitate cum stau lucrurile după ce s-a încheiat renumărarea voturilor de la Primăria Sectorului 1”, a declarat Roxana Ciucă.

 

 

 

 

0

Загрузка...