Многоэтажный жилой дом

Programul ”Noua Casă”: Cîțu le vești proaste tinerilor

398
Ministerul Finanțelor Publice susține că noul program va putea fi accesat de puțini tineri, deoarece avansul pe care vor trebui să îl achite este foarte mare.

BUCUREȘTI, 17 iul – Sputnik. Tinerii români care sperau să își cumpere o casă prin intermediul Programului ”Noua Casă” primesc vești rele de la Florin Cîțu, ministrul Finanțelor.

Demnitarul spune că programul este în aprobare la Consiliul Legislativ și vine săptămâna viitoare. Este pentru o casă nouă, iar condițiile sunt puțin modificate. Este un alt plafon, 140.000 de euro, dar este nevoie de o garanție de 60% a creditului și de un avans de 15%.

”Ca să poți să accesezi acest credit, trebuie să ai totuși un avans de 15%. Nu sunt foarte mulți tineri… chiar dacă prețul se duce acolo, îl iau” a spus Cîțu.

Ministrul Finanțelor a adăugat că o altă condiție o reprezintă cea referitoare la faptul că trebuie să fie prima locuință a celui care aplică pentru acest program.

Eugen Rădulescu, director al Direcției din Banca Națională a României – BNR – avertizase, anterior, că o majorare a plafonului de garantare în Programul ”Noua Casă” trebuie să fie tratată cu foarte multă prudență. Și aceasta pentru că ea ar antrena, inevitabil, o tendință de majorare a prețurilor.

Acesta spunea că, personal, ar fi mai prudent, nu ar merge la ideea de dublare a plafonului de la 70.000 la 140.000 de euro. El a precizat că, după apariția programului ”Prima Casă”, piața imobiliară s-a blocat ”în ultimul hal”.

”Nu suntem acum în această situaţie, dar oricum ar fi mai e de lucru până să avem o piaţă funcţională a creditului ipotecar”, a subliniat oficialul BNR.
Reamintim că Guvernul a aprobat, în data de 9 iulie 2020, în primă lectură, Programul ”Noua Casă”. Una din prevederile programului se referă la majorarea plafonului pentru creditele pentru achiziția de locuințe noi de la 70.000 de euro la cel puțin 140.000 de euro.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

398
Tagurile:
tineri, Florin Cîţu, prima casă
Tematic
Ce-i cu Programul Prima Casă când toate merg rău: epidemie, criză social-economică
Prima Casă 2020: ce li se pregătește cetățenilor
Programul ’’Prima Casă’’, mai accesibil - vezi ce modificări s-au avizat la lege
București

S-a decis - Guvernul va aproba noi măsuri de relaxare aplicabile de la 1 iulie

159
Noile măsuri de relaxare vor fi aprobate mâine, cu aplicare de la 1 iulie, a anunțat premierul Florin Cîțu. Dispar măștile?

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. Toată România este ”verde”, iar în această situație Guvernul va aproba joi noi măsuri de relaxare.

Aceste noi măsuri vor fi aplicabile de la 1 iulie, a declarat primul ministru Florin Cîţu la TVR1.

”Noi am prezentat deja aceste măsuri în Hotărârea CNSU, vreau doar să readuc aminte, pentru că am fost prin ţară şi este o întrebare despre târguri şi talciocuri şi aşa mai departe: se redeschid de la 1 iulie, bineînţeles, în funcţie de normele de securitate, de siguranţă, dar se redeschid toate de la 1 iulie”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul României a precizat că ”decizia o vom lua joi în şedinţa de guvern”.

O chestiune care rămâne în suspans este portul măștilor la interior. ”Încă nu am primit propuneri în acest sens”, a spus premierul.

”Nu am primit încă o propunere, dacă primesc o propunere şi este bine fundamentată, nu aş avea o problemă cu acest lucru”, a declarat Cîțu, punctând – ”Până la urmă, dacă sunt vaccinate toate persoanele într-un birou, este normal să aibă nişte beneficii dacă s-au vaccinat”.
159
Tagurile:
CNSU, Guvern, Florin Cîţu, România, COVID-19, Restricții, Relaxare

Загрузка...
Vaccinul Sputnik V

Expert: Sputnik V protejează cel puțin o jumătate de an

50
(reînnoit 17:17 22.06.2021)
Vaccinul rusesc Sputnik V oferă o imunitate sigură pentru cel puțin o perioadă de o jumătate de an, a declarat expertul Centrului Gamaleia, Vladimir Gușin.

BUCUREȘTI, 22 iun – Sputnik. Vaccinul Sputnik V oferă o protecție împotriva coronavirusului pentru șase luni, a declarat șeful Laboratorului mecanismelor de variabilitate a populației microorganismelor patogene a Centrului Gamaleia, Vladimir Gușin.

“Dispunem de suficiente date care arată că în decurs de jumătate de an imunitatea la sigur se menține, iar pentru a o actualiza către o nouă ascensiune epidemiologică, e nevoie de o revaccinare”, a declarat expertul într-un interviu oferit canalului YouTube Soloviov LIVE.

Mai devreme, ministrul Sănătății, Mihail Murașko, a declarat că Ministerul Sănătății a elaborate anumite abordări pentru revaccinarea populației de coronavirus: în perioada de vârf, fiecare șase luni, în celelalte perioade – odată pe an.

Vaccinul poate fi administrat în toate regiunile Rusiei. În august 2020, Ministerul Sănătății a înregistrat primul vaccin din lume împotriva COVID-19, dezvoltat de Centrul Gamaleia. Preparatul a primit numele de “Sputnik V”.

Ulterior a apărut vaccinurile EpiVacCorona, a centrului Vector și CoviVac, creat de Centrul Ciumakov al Academiei de Științe. La începutul lui mai a fost înregistrat cel de-al patrulea vaccin – Sputnik Light.

50
Tagurile:
vaccin, Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Autorizarea din partea UE a vaccinului rusesc Sputnik V, amânată cu câteva luni
Un nou lot de vaccin "Sputnik V", adus cu avionul la Chișinău
Gamaleia: Sputnik V poate proteja de toate tulpinele cunoscute

Загрузка...
Daniel Zamfir

Daniel Zamfir denunță o nouă ”cedare de SUVERANITATE” către străini