Roni

Salariul minim crește. Ce a decis Curtea Constituțională a României

278
Vești bune pentru români, după ce Legea coșului minim a fost declarată constituțională. Ce înseamnă acest lucru.

BUCUREȘTI, 16 iul – Sputnik. Românii au un motiv de speranță, după ce Curtea Constituțională a României a decis că Legea coșului minim de consum este constituțională după ce a respins sesizarea Partidului Național Liberal.

Statul aprecia, la începutul anului trecut, faptul că o familie cu doi copii poate să trăiască decent cu suma de 2600 de lei pe lună. Valoarea aceasta a fost, însă, contestată, de o analiză efectuată de Fundația Friedrich-Ebert-Stiftung – FES. Analiza a scos la iveală faptul că, pentru un trai decent, sunt necesari 6954 de lei pe lună.

Noul act, Legea coșului minim, vine să aducă mai aproape de realitate veniturile românilor de nivelul unui trai cu adevărat decent. Actul va fi utilizat și pentru fundamentarea salariului minim pe economie.

Mai precis, o dată cu oficializarea modificărilor adoptate de Parlament, valoarea coșului minim lunar pentru un trăi decent folosită la fundamentarea salariului minim pe economie va crește, notează dcbusiness.ro.

Facem precizarea că valoarea coșului minim urmează să fie stabilită de Institutul Național de Statistică și nu de Guvern.

Adrian Dohotaru, inițiatorul proiectului de lege readoptat de Parlament, spune că acest coș minim necesar traiului presupune să avem peste 7000 de lei în momentul de față.

Potrivit acestuia, pe piața din România, aproape o treime din angajați lucrează pe salariul minim pe economie, chiar spre 50% din contracte.

Acesta s-a referit la necesarul pentru o familie cu doi copii.

”De aceea, pentru a construi acest stat social este bine să avem acest coș calculat anual de INS”, a spus explicat Adrian Dohotaru, inițiatorul proiectului de lege readoptat de Parlament.

Nu se știe, deocamdată, când va emite Klaus Iohannis, președintele României, Decretul de promulgare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

278
Tagurile:
Salariu minim, CCR
Tematic
Guvernul, obligat de CCR să dubleze alocațiile copiilor
Începe vânătoarea de aleși: CCR dă drepturi sporite partidelor care dețin parlamentari
Iohannis, învins de CCR: Legea Trianonului rămâne în vigoare!
Iohannis cere CCR ca elevii și studenții să aibă parte de ”educație” despre transexuali
CCR a amânat decizia pentru cea mai așteptată lege
București

S-a decis - Guvernul va aproba noi măsuri de relaxare aplicabile de la 1 iulie

42
Noile măsuri de relaxare vor fi aprobate mâine, cu aplicare de la 1 iulie, a anunțat premierul Florin Cîțu. Dispar măștile?

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. Toată România este ”verde”, iar în această situație Guvernul va aproba joi noi măsuri de relaxare.

Aceste noi măsuri vor fi aplicabile de la 1 iulie, a declarat primul ministru Florin Cîţu la TVR1.

”Noi am prezentat deja aceste măsuri în Hotărârea CNSU, vreau doar să readuc aminte, pentru că am fost prin ţară şi este o întrebare despre târguri şi talciocuri şi aşa mai departe: se redeschid de la 1 iulie, bineînţeles, în funcţie de normele de securitate, de siguranţă, dar se redeschid toate de la 1 iulie”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul României a precizat că ”decizia o vom lua joi în şedinţa de guvern”.

O chestiune care rămâne în suspans este portul măștilor la interior. ”Încă nu am primit propuneri în acest sens”, a spus premierul.

”Nu am primit încă o propunere, dacă primesc o propunere şi este bine fundamentată, nu aş avea o problemă cu acest lucru”, a declarat Cîțu, punctând – ”Până la urmă, dacă sunt vaccinate toate persoanele într-un birou, este normal să aibă nişte beneficii dacă s-au vaccinat”.
42
Tagurile:
CNSU, Guvern, Florin Cîţu, România, COVID-19, Restricții, Relaxare

Загрузка...
Vaccinul Sputnik V

Expert: Sputnik V protejează cel puțin o jumătate de an

47
(reînnoit 17:17 22.06.2021)
Vaccinul rusesc Sputnik V oferă o imunitate sigură pentru cel puțin o perioadă de o jumătate de an, a declarat expertul Centrului Gamaleia, Vladimir Gușin.

BUCUREȘTI, 22 iun – Sputnik. Vaccinul Sputnik V oferă o protecție împotriva coronavirusului pentru șase luni, a declarat șeful Laboratorului mecanismelor de variabilitate a populației microorganismelor patogene a Centrului Gamaleia, Vladimir Gușin.

“Dispunem de suficiente date care arată că în decurs de jumătate de an imunitatea la sigur se menține, iar pentru a o actualiza către o nouă ascensiune epidemiologică, e nevoie de o revaccinare”, a declarat expertul într-un interviu oferit canalului YouTube Soloviov LIVE.

Mai devreme, ministrul Sănătății, Mihail Murașko, a declarat că Ministerul Sănătății a elaborate anumite abordări pentru revaccinarea populației de coronavirus: în perioada de vârf, fiecare șase luni, în celelalte perioade – odată pe an.

Vaccinul poate fi administrat în toate regiunile Rusiei. În august 2020, Ministerul Sănătății a înregistrat primul vaccin din lume împotriva COVID-19, dezvoltat de Centrul Gamaleia. Preparatul a primit numele de “Sputnik V”.

Ulterior a apărut vaccinurile EpiVacCorona, a centrului Vector și CoviVac, creat de Centrul Ciumakov al Academiei de Științe. La începutul lui mai a fost înregistrat cel de-al patrulea vaccin – Sputnik Light.

47
Tagurile:
vaccin, Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Autorizarea din partea UE a vaccinului rusesc Sputnik V, amânată cu câteva luni
Un nou lot de vaccin "Sputnik V", adus cu avionul la Chișinău
Gamaleia: Sputnik V poate proteja de toate tulpinele cunoscute

Загрузка...
Dolari americani

În timp ce românii privesc la scandaluri, s-a votat combinația imensă și dubioasă cu SUA!